FLIPPA!!

Sitter och köttar lite med min nya mobil. Den är jättefin, men för tillfället har jag mest lust att slänga den riktigt hårt i väggen. Ska nämligen kopiera över mina SIM-kontakter, men den har av någn konstig anledning fått för sig att den bara ska ha mina gamla kontakter, trots att bara mina nya finns på kortet. Det är helt sjukt. Den tar typ 4 nya nummer och resten är gamla sedan ungef'är 2,5 år tillbaka. Så för tillfället verkar det som att jag får sitta och skriva upp alla jävla nummer för att lägga in dom personligen. Dö, DÖ! Någon som har en lösning på problemett?

Att tala med en Tysk

Varje år i badmintonen har vi utbyte med en tysk klubb i Stade. snackade precis med Jannick som jag har bott tillsammans med de senaste två åren. Han är en grymt skön person som alltid är glad (ni som träffat honom vet vad jag snackar om). I alla fall har han lite dille på Sverige som land och vi har lärt honom diverse svenska fraser. Därför blir man alltid lite smått egenkär när har, trots att vi inte pratat sen augusti typ, avslutar med:

Jannick säger:

vi ses senare :)


Snott från emms

Året 2008...

Plats:
 Växjö universitet, Sivans? :P
Resa: Livsresan?..djupt...
Husdjur: Mina dammråttor
Låt: Guru Josh Project - Infinity, Jason Mraz - I'm yours
Mat: Lax m. Wok
Kärlek: till alla mina vänner
Upptäckt: Hinder är till för att ta sig över
Hatobjekt: "kotletten"
Arbete: Kreativum
Fest: Nollningen
Kaos: I min garderob :P
Splittring: Karlshamn byttes mot Growlake-city och campuslivet
Bedrift: Sänkt midjemått med ca 18 cm
Beroende: Träing? :P
Efterlängtade:  Egen lägenhet
Tidsfördriv: Träna, plugga, umgås, badminton, parthey!
Fynd: Min 120 säng, mums.
Dyraste:  Min bärbara.
Sämsta: Att inte träna med CBF längre
Bästa: Alla gamla och nya vänner


Det var den här månadens studiebidrag...


Så snurrigt det kan bli

Jag tog precis en liten knäck att tugga på medan jag bestämmer mig för om jag ska orka gå ut en runda vid havet. Samtidigt kom jag och tänka på en underlig liten diskussion som utspelade sig i det Sandevärnska residenset under juldagseftermiddagen, just kring ämnet knäck.

- Det här gjorde vi bra Fredrik, men jag tycker egentligen bättre om knäck med lite mandel...
- Ja, Mamma, varför har vi aldrig mandel i knäcken?
- För att pappa inte tycker om det.
- Va, Jag? Jag skulle jättegärna ha mandel i knäcken! jag trodde det var du som inte ville ha det?
- Jaha...men då är det väl Johan som inte tycker om det.
- Nej vadå jag? jag vill också ha mandel, det är mycket godare!


*Alla kollar på varandra lite konstigt och en pinsam tystnad lägger sig*

Lyckad kväll

Gårdagskvällen blev mycket lyckad, och lång. Tack vare lätta matförseningar kunde vi träffas efter 8 för att umgås kring spelbordet i Jennys manison. Det var trevligt att ha delar av det gamla gäänget samlade igen för en dust som skulle hålla i sig större delar av kvällen natten. Vi öppnade med Upp till bevis, för att övergå till den glada mytomanen och sedan trodde du ja, där jag fick klämma i mig en rågad matsked honung och dansa runt en imaginary julgran.

Kaffet och Thé dracks febrilt under tiden, vilket även verkade göra att den rullade på lite snabbare. Jag tror säkerligen inte att det berodde på att vi faktiskt inte nöjde oss med att spela varje spel en gång utan både två och tre gånger, som gjorde att klockan plötsligt slog 03.10 och vi insåg att tröttheten började infinna sig. en helt klart lyckad kväll som gärna får göras om ofta.

Gamenight på G

Då var det dags för delar av the old gang att samlas för lite spel hemma hos Jenny, alias Jenns. Vi ska pova mina och alles julklappsspel och dra en rulle också antagligen. Det ska bli riktigt trevligt, för det känns inte som vi har haft en sån kväll på ett rättbra tag nu. Så ikväll är det vinna eller försvinna, haha. Men först blir det pastagratäng á la Palo Roberto från min nya kokbok. Den verkar SJUKT smarrig.


Bara för att jag är övertrött, får flashbacks och lättroad...


Nattligt luftintag

Som vanligt när jag har ätit något godis- eller fika-aktigt så får jag dåligt samvete, vilket ofta resulterar i någon form av rörelse. Det är väl egentligen inte särskilt dåligt, dock vet jag inte hur hälsosamt det är att få sådana infall. I vilket fall som helst drog jag ut en runda som Alle hängde på. Det var lika roligt halt som igår, fast nu i totalt mörker sista biten. Väldigt intressant. Som vanligt gick den knappa timmen relativt fort med samtalsämnen om gårdagskvällen och framtida termin i Växjö. Luft i lungorna och i hjärn/hjärterummet på samma gång. Bara plus helt enkelt.

Gårdagens komplimang?

- Shit, jag kände inte igen dig! Du ser ju bra ut!

Nya mobilen

Jag vill upp till Växjö snarast för att hämta min mobil. Dock vet jag inte ens om avin har kommit på posten, så det är väl lika bra att vänta till på måndag. Det är skitlänge, men samtidigt så kan jag ändå inte börja använda abonnemanget förrän natten till 2:a januari. Bittert. Har ni förresten sett att den matchar bloggen? Haha. Onödigt vetande.nu


Juldagen ecuals utgång

Jag har brutit en vana. En vana att juldagen endast innebär mysbrallor, god mat och godis. Helst en eller två filmer också för att pricken över i ska infinna sig. Men inte i år. I år föll jag för grupptrycket och tog en tur till krogen istället. Det är rätt egendomligt egentligen. Att folk går och och super skallen av sig dagen efter julafton. Men måste jag säga att jag nästan förstår. Kanske inte att folk super skallen av sig, men att man går ut och röjer lite medan man är hemma. För är man en hemåtervändare som jag, så finns et mycket socialt att hämta. Jag träffade jäkligt många gamla klasskompisar, och andra människor också för den delen.

Kvällen började hemma hos Alle me Kung fu Panda-spelande och knäck. Lite lagom uppvärmning för förfesten i Emms nya lya. Det var en riktigt mysig lägenhet som hon kallade liten, men i mina Växjömått var den alldeles lagom stor. Sen drog vi oss ut i kylan för att komma till Harrys med knökat dansgolv, girlfight och helt okej musik ändå. Sedan stod jag alldeles för länge i kön för en hamburgare, men åh så god den var när jag väl fått den.

Julafton i bilder




God Jul

Från mig till er, en riktigt, riktigt
GOD JUL


Granen är klädd

Så, nu är min uppgift för dagen färdig. Nämligen att klä granen. I år fick jag göra det ensam, eftersom Johan inte kommer hem förräns om en stund. Så medan jag väntar på att få smaka på skinkan och äta lite jansson och köttbullar så töntar jag mig genom att ta fula kort. Mycket underhållande. I alla fall för en liten stund...



Givande konversation

●• Frida, =) säger:

Har du något förslag på vad man kan göra?

Fräddie - VXU - Home for christmas säger:

jaaaaaaaaaaaaaaaaaadu

peta i näsan?

alltid givande

det må inte alltid ge någon vinst, men det kittlar dödsskönt...


Julklappar och kära återseenden

Nu har man dragit en rejäl runda på stan för att få färdigt alla julklappar. När jag drog ut trodde jag aldrig att jag skulle bli riktigt färdig, men allt föll på plats ganska snabbt vilket var skönt. Dessutom var jag en runda inom optikern vilket också gick förvånansvärt fort. Så när jag fått reda på att min syn knappt ädrats alls sedan sist, drog jag till mig några nya testbågar och gjorde stan igen.

Ett par kära återseenden blev det. Träffade bl.a Wennstig som jag inte sett sedan ötersjö ungefär. Det får allt bli lite filmkväll snart så man hinner snacka av sig. Dessutom hann jag byta några ord med fröken Assarsson som komit hem från Lund. Det är väl det som är tjusningen med att komma hem såhär antar jag. Förr såg man dem några gånger om dagen och nu inte på flera månader. Det känns så skumt. Bara för det bjuder jag på bilder från studenten. Alle fick också komma med på ett hörn.

 

Simrishamn 2008

Då var det över igen, nämligen startskottet för Pro-viva Cup i badminton som precis som vanligt ustpelade sig i Simrishamn. Precis som jag trodde så gick det inte världs direkt. Men har man inte tränat badminton på 4 månader så får man skylla sig själv. Loosade alla matcher, även om 3 av 4 var väldigt jämna. Vilket egentligen var ännu mer bittert för hade jag varit tränad så hade det antagligen gått vägen.

Men vad gör egentligen det när man är iväg med ett så roligt gäng som vanligt? Mycket flumm, mycket snask (kladdkakan jag bakat var mycket uppskattad) och en hel del bus. Snacka och berätta roliga histoerier in på småtimmarna och var alldeles jättetrött dagen efter. Det värsta är väl att det gör att jag saknar träningen så mycket mer. Tyvärr orkade sig inte kameran upp i hallen, men snart får man förhoppningsvis lite seriösa bilder från Sjöberg.



Dags att packa

Jaha, jag är redan trött på att vara hemma så jag packar väskorna och drar tillbacka till Växjö igen. Eller, nej, inte direkt. Det vankas nämligen badmintontävling i Simrishamn i helgen. Jäkligt kul, speciellt för mig som inte tränat på sisådär 4 månader. Men som den gamling jag nu blivit, om man jämför åldersskaran som ska med, så kör man ju på rutin. Nä, men jag sattsar väl inte direkt på vinst, nu gäller det bara att ha roligt.

Jag insåg igår efter träningen att så fort man ställer sig på planen så inser man hur mycket man saknar det. Speciellt när man igår möttes av öppna armar och diverse kramar. Det är alltid ett rent nöje att umgås och åka iväg med alla glada
CBF:are. Speciellt eftersom vi sattsar på att vinna, men är måna om att vi faktiskt ska ha kul på vägen. Att det bara är vi som laddar upp kvällen innan med en rejäl bit kladdkaka och pengapoker. Att vi kan ligga uppe halva natten och snacka, även om vi vet att vi ska tävla dagen efter igen. Dessutom vet man, att om det skulle gå dåligt, så håller aldrig den sura minen längre än några minuter, för det är alltid någon på läktaren som får en att skina som en sol igen. Att det dessutom är badmintonen som hjälpt till att skapa den jag är idag. Låt det aldrig försvinna helt och hållet ur mitt liv.


Typiskt?

Igår kom mamma innanför dörren och jag satt och spelade lite musik medan jag lagade mat. Då uppselade sig den typiska förälder-om-ungdomars-musiksmak-diskussionen, som jag tack och lov inte upplever allt för ofta.

- Vad är det här för musik? Lyssnar du verkligen på det här?
- Det är det här vi dansar loss till som mest när vi är ute!
-......*mamma ser ut som hon får rysningar*


Det ska bli intressant att se vad man säger om ens egna barns musiksmak i framtiden. Undra om man kommer bete sig lika skeptiskt som sina egna föräldrar. Men jag slår vad om att både mina far och morföräldrar tyckte att Bee-gees och Pink Floyd inte var någon ultrahit.

Jubilar

jag glömde säga grattis till en liten ettåring igår. Nämligen mitt körkort. Förlåt att jag glömde dig!

Bryskt uppvaknande

Jag gillar inte att bli väckt av telefonen. Eller, jag blir ju väckt av telefonen för det mesta, men jag gillar inte att bli uppväckt av att någon ringer. Speciellt inte när det är tidigt på morgonen. Just detta hände för cirkus en timme sedan. Det visade sig att Hans, min optiker, hade blivit sjuk. Så jag får vänta till på måndag. Jag gillar dock hennes slutkommentar. "Så Fredrik, nu får du gå och lägga dig igen". Vad hon kanske inte vet att är att jag verkligen inte kan somna om sådär bara. När jag är väckt, så är jag rätt vaken, även om jag är trött. Bittert.

Home, sweet home

Då var man tillbaka in old K-town igen. Det känns redan lite konstigt, samtidigt som man känner sig hemma. Trodde ärligt talat att det skulle kännas mer som att jag var semester eller något. Men man finner väl sin plats i vardagen snabbt, när man befinner sig på gammal bekant mark.

Man ser gymnasieleverna springa förbi ute i backen och inser för sig själv hur längesedan det var som man gick där. Då kände man sig jäkligt vuxen och de som var 1,5 år äldre var ju praktiskt taget panchisar. Nu är jag en sådan panchis. En som bara är borta helt pltösligt för att starta ett nytt kapitel i livet. Tiden går, men de djupa tankarna består. Men vad vore väl livet utan lite funderingar?

Snart dags för hemfärd

Här sitter jag och väntar på att få åka hemåt. Får se när Alle hör av sig och det blir dags för mig att rulla mot the town of Karlshamn. Det ska bli riktigt skönt att komma hem, och det här väntandet gör en sjukt uttråkad. Alla de som är kvar festar så det finns inte direkt något att göra. Jaja, Achmed får underhålla för stunden.



Fastnade framför photoshop...

Jag borde sova, men sitället lyckasjag fastna framför photoshop istället. Mindre bra, för jag kommer vara så trött imorgon. Men bilden blev lite kul i alla fall...


Skrattar bäst som skrattar sist...

Kom precis hem från Mackan. Vi har suttit med arbetet större delen av dagen, och vi har fått ihop hela 4 sidor! Sammanlagt. Mindre bra, men bättre än att inte ha kommit någon stans. Så imorgon blir det fortsatt plugg för att komma så långt som möjligt innan vårt så kallade jullov tar vid. Det ska bli riktigt skönt att komma hem, men något säger mig att jag kommer sakna campus och min lägenhet efter inte så lång tid.

För övrigt så skrattade Mackan åt min dåliga syn innan, men jag skrattade minst lika gott när han i panik hällde ut hälften av soporna över golvet. Det var rätt intressant att se honom garva och vara förbannad på  en och samma gång. Snacka om simultanförmåga...

Slapparsöndag...eller?

I morse vaknade man upp lätt bakis, med en kurrande mage som skrek efter frukost. I helt normalt Fredrikmanér drog jag igång ett storkok risgrynsgröt, vilket tog en timma cirkus, varpå jag kunde äta en riktig brunch med gröt och skinkmackor med senap. Och så gott det var!

Efter en rejäl paltkoma blir man självklart fruktansvärt sugen på frisk luft. Tyvärr orkade jag inte gå själv, men Mårice orkade inte gå förrän 15. Och vad hittar man på i 2 timmar? Jo, man är helt normal sådär dan efter festandet och drar till gymmet, snabbt hem, och ut på promenad med Mårice.

Som sagt, vanlig slapparsöndag...


Kaslistnedskjutning, lussefrulle och Assar

Igår var det dust mellan kaslisterna och Assar på ett välvalt game of laserdome. Det var riktigt kul, och svettigt, och vi vann med rätt övertygande siffror, vilket kändes väldigt skönt. Min insats var väl inte direkt hundra, men det var kul i alla fall. Så nu gäller det bara att komma på vad som ska stå på deras svarta tavla i någon månad framöver.

I morse var det EHVS lussemys som gällde. Eftersom senaste Assar var färsktryckt passade vi på att dela ut den till alla morgonpigga ekonomer. Den som kan lägga vantarna på ett ex kan ju se att jag försökt mig på ett gedigert arbete till detta nummer. Jag har nämligen inte bara layoutat 3 artiklar + julannonssidan, jag har även skrivit två av artiklarna. Get it!

Förresten...

Jag fick förresten en trevlig komplimang igår på bussen hem från julsittningen.

- Jag har hört att Fredrik och Per är de killar i klassen med snyggast lägenheter!

Det är alltid trevligt att bli priviligerad för att man har bra smak. Dessutom bjöd kvällen även på jättebjörnkramen allan, med ord som "Jag är jävligt glad att jag hamnat i samma klass som dig". Och de säger ju faktikst att sanningen kommer ut på fyllan, eller?

Julsittning

Igår var det julsittning som gällde för hela slanten. Dagen till ära bar jag röda byxor, väst och julslips. Det är trevligt med finsittningar. Redan vid 15.00 träffades vi för att ha spexgenomgång (vilket senare sög lite lätt), efter det blev vi utkörda till ingenstans där det "bjöds" på julbord och underhållning. Tempot och stämningen var hög, och Chiefen var otroligt söt som Tingeling.

Därefter vankades det mellanfest och senare även eftersläpp på Stallarna. Dock drog jag hem 20 min innan stängning för huvudet bankade tyvärr hårt sen några timmar tillbaka och frisk luft var en bristvara. Så jag och Pärlan drog till Statoil där vi tog en cheeseburgare varpå var och en gick hem till sitt.


Pimpin' Pepparkakshus

För att julkänslan skulle skramla på lite extra, bestämde jag mig för att baka både lussebullar OCH fixa ett pepparkakshus idag (dessutom pimpade jag även adventsljusstaken!). Dessutom gjorde jag egen mall till huset, och efter lite lätt svärande och en del kraschande så fix jag faktiskt ihop det. Det var precis som det brukar och ska vara helt enkelt. Om det sedan blev så snyggt vet jag inte, men nu luktar det i alla fall pepparkaka på heltid i min lägenhet.

När det gäller lussebullarna, så har jag faktiskt aldrig gjort degen själv förut. Annars brukar det ju vara så att mamma fixar en stor jäkla sjuhelvetes deg som alla elar lika på, men i det här fallet fick man kirra den saken själv. Jag blev lite osäker där ett tag på att det skulle jäsa över huvud taget, men ack så fel jag hade. De växte som bara den. Och goda blev de dessutom, det sa faktiskt både Johan, Becka och Alle.



Nice evening

Ikväll var det chill på hög nivå som gällde. Jag, Ebba och Sofia spenderade kvällen hemma hos Marcus, där det bjöds på paj och glass, medan vi kollade på idol (som verkligen suger såneröv i år!) och filmen Good Will Hunting. Har inte sett den på ett bra tag, så det var ett trevligt moment.

Sen drog Ebba hemåt, och tanken var väl egentligen att vi skulle göra det också, men istället åkte Marcus itarrer fram på någon konstig vänster, coh det slutade med skrålande till låtar som både Hallelujah och Summer of 69. Mycket mysigt. Vad som dock var mindre mysigt var att min cykel var halvt kvaddad när jag kom ut senare. Jippie. Time for bed, sleepy is THE word.

Julig uttråkning

Hade inget att göra direkt medan jag sitter och väntar på att min ipren ska slå in lite så att jag kan gå och lägga mig. För tillfället bränner näsan som en annan svets. I alla fall sprang jag runt lite med kameran här i lägeheten för att ta lite bilder med någon form av julstämning. Mysigt är det i alla fall här hemma. Nu skulle det bara bli riktigt kallt och lite mer snö också.



Utmanad?

Jag har tydligen blivit utmanad. Välj bild 6 i mapp 6. Inte världens roligaste bild för min del. "Hallen" i min lägenheten är det i alla fall. Jag utmanar vem som än känner för det.


Boys night out

Då var det väl dags att berätta lite om hur vår boys night out egentligen slutade. Summerat så blev det hela mycket lyckat. Trerätters middag, utmärkelser med fina priser, och självklart festligheter natten lång. Guldskorna till allas vår Marcus, eller snarare king of dancemooves, var nog något av det som slog högst. Själv var jag även nöjd över diplomen jag lyckats knåpa ihop.

Diverse egendomliga saker skedde självklart. Det var stockholmare på taket, redbullpersonal som hälsade på och kondomblåsning på sivans. Men som sagt verkade det som om alla hade riktigt kul. Det var väl inte riktigt lika roligt att städa dagen efter, men vem bryr sig när allt blev så bra?




Köa, köa, köa

Nu sitter vi här i kön till julsittningen. Det är lagom kul, etfersom det bara har pågått en timme och jag är redan trött. Marcus sitter dessutom här bredvid och flummar med en banan i käften. Bara 45 minuter kvar, sen blir det hem och chilla. Skönt som fan.

Klockren reklam!