I'm home

In K-Town for the weekend.


God natt

Jag tror tamigfan jag går i ide. Det är ju så fruktansvärt rumpnissekallt ute att man nästan dör. Just nu längtar jag bara tillbaka till Floridas varma stränder. Där man för 3 månader sedan stod, endast iförd badbyxor med en skimboard under armen. Jag ångrar bittert att jag vid vissa tillfällen saknade att få mysa runt i en kofta, eller klä på mig lite lager på lager. 

Inte nog med att det är sveeenkallt ute, man ska plugga till en dugga också. Jag har dessutom pluggat alldeles för lite så jag är lätt stressad. Och ovan på det ska man komma på något fyndigt till C-uppsatsen och till råga på allt tänka på att bli vuxen om några månader. I think i just threw up a bit in my mouth.

Nä, på torsdag bli det time-out för herr Sandevärn. Hem till K-town för att ta några djupa andetag innan jag ger mig på livet igen. 


Back to basics

Nu har jag varit på spinning, och lagat mat, för att sedan diska. Inte helt konstigt kanske, men för att vara mig och faktiskt ha diskat direkt efter maten är ganska speciellt. Men tänka sig, nu slipper jag klaga över berget jag hade sett vid lunch imorgon istället.

Idag blev det back to basics när det gällde maten. Husmanskost åt folket! Även om jag älskar att prova lite nya smaker då och då så kan det fanemej vara gott med gamla godingar ibland. Idag blev det något så exotiskt som biffar med blomkålsstuvning. Smaka på den!? Jag bjuder på receptet till en enkel blomkålsstuvning. Biffarna gjordes så som jag alltid gör hamburgare. Banka ut köttet och släng på pannan. Så svårt var det. Men efter en timmes spinning orkar man inte alltid göra riktigt pannbiffar. 

Blomkålsstuvning
4 pers

400-500 g blomkål
3 msk mjöl
1 msk smör
ca 4 dl mjölk
Salt
Peppar


Dela upp blomkålshuvudet i mindre buketter och lägg i kastrull. Täck med vatten och salta efter smak. Låt koka upp och fortsätt koka under lock i 5-7 min beroende på hur stora bitarna är. Häll blomkålen i ett durkslag och låt stå. Tillsätt smör i kastrullen, när det smält rör ner mjölet och tillsätt mjölk lite i taget tills mjölet löst sig helt. Låt koka upp på låg värme under omrörning. Tillsätt salt och peppar och låt koka några minuter. Om den känns för tjock, tillsätt lite mer mjölk. Häll i blomkålen och mosa/rör ner den i såsen. Värm på låg värme någon minust. Färdigt att servera. Yes please!


Musica!

Då var det dags igen. Det var ett litet tag sedan nu, men det beror ju på att man befunnit sig på annan plats i världen. En plats där jag knappt öppnade munnen när det gällde sång i alla fall. Men lyssna gjorde man ju och jag kan inte hjälpa det, men Dynamie med Taio Cruz var en favorit. Så det blev en liten cover med Mackie, och lite mixhjälp ifrån Alle. Enjoy! Lyssna på låten här.


Nä, men lite gubbig blir man ju...

I lördags förvandlades jag plötsligt till min far för en stund. Jag fick ett litet infall. Det var ett litet craving bara. Ett konstigt craving eftersom jag inte brukar vara så mycket för det annars. Men helt plötsligt blev jag helt galet sugen på semlor. Så vipps befann man sig på Willys, och tre sekunder var man hemma igen med kaffet kokande och en semla klar. Men, det är ju sådana helger man får ha ibland. En-slappa-framför-tv:n-med-en-semla-och-lite-kaffe-helg helt enkelt.


Dynamitsoppa

Näää, inte igen tänker ni. Fredrik och hans jäkla soppor!? Och ja, det råkade bli en soppa till men jag kan inte riktigt hjälpa det. På vintern är det himlansjättegott med soppor. Dessutom är det ganska billigt, beroende på vad man har i såklart.

Min curryfisksoppa bev ett bra komplement till dagens musiksession med Mackan. Det blev dynamit till låt idag, om ni förstår vad jag menar. Vi får se vad som blir av att! Kanske blir det något för fler än våra egna öron.

Medan jag går och slänger in resterande matrester i kyl och frys får väl ni ta och skriva ner receptet. Det går enkelt, fort och smakar gott. Har du dock en nyare upplaga av den gamla räven "Vår kokbok" finns receptet däri. Enjoy!

Curryfisksoppa
4 pers

400g Vit fisk
2 stora potatisar
3 morötter
1 l vatten
1 lök
2 fiskbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk curry
smör
citron
persilja
salt
peppar
Riv potatis och morötter tjockt. Hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök tillsammans med curry i smöret. Fyll på med vattnet, lägg i buljongtärningar, potatis och morötter. Låt sjuda på låg värme i 10 minuter. Skär fisken i kuber och lägg i soppan. Låt koka 4-7 min, beroende på om visken är tinad eller ej. Smaksätt med citron, salt och peppar. Toppa med persilja vid servering. Klarrrt!


Lite av inget

Man får ursäkta. På senare tid har det blivit lite av inget. Speciellt inte recept. Detta beror dock mest på att det varit en hel del att göra och att jag därför inte haft någon större matinspiration heller. Idag blev det tacos exempelvis, inget jag tror att ni behöver något recept till.

Jag har kommit igång med träningen igen, men tyvärr har jag inte riktigt kommit igång med att äta rätt. Skulle nog behöva ha en liten sockerdetox, för just nu känns det som att jag är hungrig eller sötsugen non-stop när jag inte har något att göra. Typ lite som att jag äter när jag blir uttråkad. Fett fel Fredrik.

Så det blir en vit helg för att chilla ner lite. Mycket fest på sistone, men så har det ju sina förklaringar. Senast i onsdags bjöds det på assarfest. Mycket trevligt att festa lite med nya generationens assarister. Underligt att man själv börjar bli gamling. Isch.