New shoes

Glömde ju visa skorna som jag inhandlade i lördes. Det var inte riktigt meningen att jag skulle ha ett par nya. Men jag måste ha ett par nya vita sneakers till sommaren, så de här från Le coq sportif för 400 spänn tyckte jag var värda utlägget. De håller oftast bara en säsong/ett år ändå. Det blir nog bra!


Congratz to me!

Jaha, då är man oldie nu. 20 bast och inte längre tonåring. Jisses vad tiden rullar på utan att man hinner med över huvud taget. Tycker det var ingenting sedan man fyllde 13. eller 15, eller 18 heller för den delen. Att man fick börja gå in på puben känns numera rätt avlägset. Udda, jag vet, men tiden flyger ju fan sin kos. Inte för att jag känner mig så mycket äldre egentligen.

Vi har haft lite kalasande här. Presentskörden har varit god. Hyffsat bättre än förväntat (är det något speciellt med att fylla 20 mer än att man får gå in på systemet?). I vilket fall som helst så fick jag en fet kokbok, 4 Filippa K muggar, bakform med tillhörande grejer, presentkort på MQ och sist men inte minst pengar.

Mumsigt värre blev det förresten. Till mat blev det helgrillad fläskfilé med potatissallad och basilikasås. Till det sallad och focaccia. Sedan blev det fika med Browniekladdkaka, cheesecake med hallonsås, drömmar och chokladbröd. Allt det bakade under dagen stod jag för. Det blev riktigt gott om jag får säga det själv. Nu är jag mätt som en gnu och sämre samvete får man nog leta efter för tillfället. Jeez. Over and out from birthdayboy.


Thai + bowling

Idag var det dags för ett lite för tidigt firande av min födelsedag sominfaller på en så rolig dag som på söndag. I vilket fall som helst så är det lite svårt att få ihop det när folk jobbar kväll och så, så det fick bli ikväll. Så den tappra skaran (mest beroende på att folk bor på andra platser osv nuförtiden) bestod av mig, Alle, Nea, Micke och Emelie. Vi började på Thai där vi käkade en massa god mat. Jag fick även presenter, vilket var trevligt. Presentkort på Systembolaget, haha. Väldigt oväntat, men väldigt trevligt. (Tydligen har jag snackat för mycket om hur trevligt at ska bli att få gå på systemet nästa vecka). Fick även en Björn Borg parfy som doftade gott, hoppas jag. Jag tyckte det iaf. Och Nea förstås eftersom hon valt ut den. Eller så vill hon bara att jag ska lukta skit, betch. Nä men det tror jag inte.

Sen tog vi en glass på torget. Årets första mjukglass. Alltid något speciellt, och otroligt gott. Efter det drog vi och bowlade, vilket inte gick så bra för mig, men jag hade kul ändå. Kvällen slutades rätt ung, men eftersom folket var trötta efter jobb osv, så kändes det inte så meningsfullt att dra hem till någon och somna som i en annan ormgrop. Vi får ta igen det på Valborg när det blir lite party party istället. Så tack så mycket för en kort, men ack så intensiv kväll, och tack för presenterna!

image812

Bohagsinventering

Idag var det dags för lite bohagsinventering efter bud av mammsen. Jag fyller ju tydligen 20 på söndag (tiden går alldeles för fort!) så jag var tvungen att veta vad jag ägde egentligen. Det märktes att det inte är saker man kollar på varje dag. De ligger mest i skåpet och väntar på att jag ska flytta. Hade två Filippa K muggar som jag helt glömt. Dessutom 6 drinkglas som jag fick av brodern. Förstår inte riktigt hur jag kunde glömma dom eftersom jag önskade mig dom, haha. aja, dom är heta i vilket fall som helst.

Jag kan ju dock inte säga att jag blev mycket klokare. Vet inte riktigt vad jag ska önska mig. Vinglas ska inhandlas så fort det fås tid, eftersom det är en studentpresent (på vänt eller vad?). Annars vet jag inte. Det är svårt.


One more time...

Jaha, då blir det jävla bal i år igen. Inte på Väggaskolan dock, utan i Karlskrona. Det är nämligen så att Tilda har frågat mig om jag vill gå med henne på hennes bal. Trevligt som bara den, så jag tackade självklart ja. Man är ju inte dum liksom! Det känns faktiskt lite som en ära att bli tillfrågad, haha. Det blir däremot ingen smoking i år, för jag tycker att kostymen är snygg som den är. Rätt classy med väst och grejs. Dock insåg jag att mina kostymbralls är stora som hus, så jag får bege mig in till stan snarast för att se om de har kvar samma modell från förra året. One can only hope.

image809

Fult citat från TV

Två tvillingar gifter sig med två andra tvillingar och några står vid sidan om och diskuterar hur man ser skillnad på dem.

- I think the one on the right is Mark
- No, the one on the left is Mark, and the one on the right is Matt
- That's VERY impressive!
- Yes, I know, I got a way of observing people. You know, learning their ethics, the sound of their voices...It's a gift.
- ....That one's got a poster on his back?
- Oh....whait, okey, in that case the one on the right is Mark and the one on the left is Matt...


Haircut

Skulle in och beställa tid till klippning idag för lite trimning. ville inte klippa mig för mycket eftersom jag ska vara någon sorts hårmodell om en månad, men det började bli lite långt för att vara kontrollerbart, haha. I vilket fall som helst så hade jag sådan röta att hon kunde ta mig direkt på grund av ett återbud. så nu är håret lite fräschare igen. Honk klippte kanske lite mer på längden än vad det var tänkt, men det gjorde inte så mycket. Mitt hår växer som ogräs ändå.

Imorgon blir det först funktionär i tennishallen och sedan kreativum för jobbcheck. Vi får se hur det ela slutar. förhoppningsvis så får jag något att göra på kvällen också. Veckorna utan ngot att göra direkt börjar ta kål på mig, så lite socialt umgänge är inte helt fel.

Inte idag heller

Inget kuvert i brevlådan. Men dock en Café, det är alltid något. Hur som helst, när det gäller jobb ska man väl vara glad att man får nåt. Vet dom som antagligen inte kommer få något över huvud taget. Ska som sagt till kreatvium på lördag och är positivare nu. Madestam ändrade min inställning rätt mycket igår när han var positiv och sa att det antagligen inte är så svårt som jag tror. Hoppas det. Undra om man kan be om mycket tid i anläggningen också, det hade varit bra att få så mycket arbetstid som möjligt.

Min fot fortsätter dock att fucka sig. Fuck my fot. Blä på den!

Dilemma.

Kreativum ringde idag. Filmmaskinist. Jisses. Jag som är lika tekisk som en skunk med för dubbla tummar (om skunkar nu har tummar?). Jaja, ska dit på lördag och se hur det är. Kanske inte alls så svårt som jag tänker mig att det är. Dessutom kanske jag får jobba lite på golvet också. Jag hoppas dock fortfarande på att ett kuvert från AAK ska dimpa ner i brevlådan. Det hade vart sjukt gött. Sista alternativet är väl hamnen 4 veckor. Jag får ta en funderare på vad jag vill med livet.

Igår blev jag förresten stolt. Det var rätt längesedan jag blev det. Iaf över mig själv. Hela familjen var på GG och käkade, när min gamla dietist helt plötsligt dök upp. Det var typ 4-5 år sedan jag träffade henne sist. Första gången var jag typ 1.65 lång och vägde typ 104 kilo. När jag träffade henne senast var jag lite längre och vägde nog kring 90 (gick upp det igen dock). Men i alla fall kollade hon bara på mig och utsötte ett "...nämen jösses...". Det var roligt. Och då blev jag stolt över mig själv. Att jag faktiskt klarat av det på egen hand den här gången.

Friday, I'm in love

Fredag är så jävla härliga. Även om man är arbetslös tro det eller ej. Man bara känner att det är helg. Visst, man fattar ju det eftrsom andra är lediga, men det är bara något som ligger i luften. Helg är helg, så är det bara. Idag ahr det pågått en hel del bakning. Jag hoppas det blir bra, annars får jag väl stryk av Alex, eftersom det är till hans kalas. Hmmm. Dessutom har jag städat hela lägenheten (utom toaletterna, för det hann jag inte innan pappa tog tag i det). Så lite duktig har man varit.

Kvällen har spenderats i lokstallarna, kollandes på Musik direkt. Måste säga att tävlingen håller högre klass än vad jag från början trodde. Men visst, nu påstår Alle att jag missade några band i Olofström, och sure, jag antar det. Men det jag har hört har ändå varit helt okej. Två band stack dock ut mer än andra i finalen och Det var Sissel(?) och Older women younger men. Det sistnämnade måste jag ge lite kärlek ändå. Sjuk spelglädje, utstrålning som fan och sjukt mysig musik. Chill.

Vi orkade inte stanna och kolla vilka som vann, men fick precis reda på att det var Older Women Younger Men. Sjukt gott. Det var dom värda!

image808

Städdag

Hade tänkt ta tag i städandet, men jag tror jag väntar en stund. Alex ska snart komma förbi med lite bakningspengar, eftersom han beställt en kaka till på lördag. Haha. Det är gött man att man är så anförtrodd att man får beställningar. Det var dock längesedan jag bakade någon kaka som jag själv åt. Innan blev det ju fasen varannan vecka i alla fall. Nu tror jag inte jag bakat sedan vi var i Ystad.

Så det blir väl en sväng till Citygross senare för att inhandla allt som behövs. Kanske tar en swing inom pixy och säger hej. Har inte gjort det sedan i slutet på januari eller något. Lite social får man ju för fasen vara här i livet. Har ändå inget bättre för mig en dimmig dag som denna.

Run betch, run!

Nu har man varit så duktig att man avklarat all dagens träning redan innan klockan 4. Det är inte att leka med alltså. Nu ka man bara chilla en stund innan det blir dags att laga lite mat för att fylla på det förlorade energiintaget. Idag sprang jag en ny runda som mamma hade pekat ut på en karta. Visste inte redigt var jag skulle, men det var inte så svårt att hitta, så jag lyckades ta mig runt rätt bra. Benen kändes riktigt bra (förutom min vänstra vad möjligtvis som jävlas varje gång, men den domnade efter 8 km, haha). Flåset dog väl bitvis, men det är bara att ta nya tag så fungerade det igen.

Det känns alltid så jäkla härligt när man inte tror att ma ska klara något, och så flyter det bara på hela vägen. visst, segt i uppförsbackar och sådant, men aldrig så jag kände att jag inte kunde fortsätta. När man väl kom på plan mark igen så ville benen bara ännu mer. Tror rundan var ungefär 1 mil, om man får tro mamma rätt. Men jag sprang på strax under min vanliga tid, så det kan nog stämma rätt bra. Eftermiddagen har varit mumsfillibibblan för både kondition och psyke.

image807


Nostalgi och lite framtidsvisioner

Gårdagskvällens nostalgitrip fortsatte idag, då jag nämligen begav mig ner till Lund för att träffa Dennis som jag nog inte sett röken av sedan i höstas någon gång. Mamma och grannen skulle ändå ner till Malmö, så dom slängde av mig på vägen. Det blev lite körande hit och dit, eftersom Dennis inte var jävligt duktig på att beskriva fel väg (orienterar my ass! PFFT! haha). Men när vi väl kom rätt så blev det, tja, rätt?

I alla fall så fick jag se hans lilla studentrum. Inte så jättelitet förresten, rätt lagom. Fräscht på lagom våning och med stort fönster. Så det var snyggt. Det gjorde ju inte att man blev mindre sugen på att flytta direkt! Så vi gick in till stan, tog en lunch på grafitti. Kollade in fula och misslyckade idolmänniskor (med groupies?) och avslutade med kaffe på hans rum som jag fick ont i magen av som vanligt. Väldigt trevlig spontandag. Sämre kan det helt klart vara!

Nostalgi?

Vid 4-tiden idag hade jag inte ett skit att göra. SMS:ande galet från gymmet för att inte behöva spendera kvällen ensam med tv:n som jag för tillfället börjar bli trött på. Alles fot köttade hans sinne för umgänge och Nea skulle på kalas så bubblan för planerna sprack. Men så blev Jonas en räddare i nöden eftersom han inte hade nogt att göra direkt, förutom att umgås med sin Sandra. Så det blev först thai, mums, sedan drog ajg hem till Jonas där ajg har spenderat kvällen med honom och Sandra.

Det blev lite av en nostalgitrip. Det var sjukt längesedan vi träffades. Förr spenderae man nästan varenda helg hemma hos honom. Så kollade man på film och tog en obligatoriska promenaden runt Korpadalen och pratade om framtiden (där vi befinner oss nu). Helt plötsligt kände man sig så jäkla vuxen. Frågor som "vad har han för sig, vet du det?" poppade upp. Jäklar, förr i tiden hade man fan stenkoll på varenda jävel. Tiden går för fort. Vuxenheten kommer för fort. Men jag vill ändå börja läsa och ha egen lägenhet. så det så!

image806

Att falla för frestelsen

Dåligt av mig. Gåt en runda, tränat nu på kvällen. Och så kan ajg inte hålla mig ifrån kakan vi hade hemme eftersom mamma hade gäster. Blä, jag har börjat tappa stinget. Jag får inte sjunka ner i en dal nu när det inte är så långt kvar. Inte bra, inte bra. Det blir till att skräpa sig och komma igång igen. Köra hårt till slutet, coh sedan hålla mig där så gott det går. Jag hoppas det går. Det måste gå,.

Arbetssökartider

Jag satt och läste lite Aftonbladet.se och råkade hitta något intressant angående jobbintervjuer. Nämligen de 10 värsta tabbarna människor hade gjort under en arbetsintervju. Det vill säga lite mer udda saker än att ha vita sportsockar till kostymen eller ha kaffefläckar på sitt CV. Jag måste säga att det var väldigt underhållande. Vissa saker kanske var lite mindre udda än andra. T.ex. "Den sökande berättade att hon bara ville arbeta för att kunna betala av sina studielån.". Vem fan lär inte tänka lite så då? Fast skillnaden är att jag aldrig skulle säga det högt på en arbetsintervju. Men det som drog på smile-groparna var nog ändå:

"Den sökande svarade på sin mobil under intervjun. Det var hans chef som ringde för att avskeda honom på grund av sexuella trakasserier. Den jobbsökande berättade för intervjuaren om samtalets alla detaljer och sade "Du får hjälpa mig skaffa ett nytt jobb - jag fick precis sparken."

Dagens filmer

Trots det vackra vädret har jag faktiskt kollat på två filmer. Brukar bara bli en, men idag fick jag något ryck, så det fick bli två. I vilket fall som helst så öppnade jag med Penelope till frukost. Rätt skumbra fantasikomedi med Christina Ricci i huvudrollen. Lagom fula kommentarer igenom hela filmen. Den jag gillade mest var nog dock:

- She has brown hair, brown eyes.....unique... ly pleasant personality. 
- ....Think pig....
- So she's a fat girl?


Andra filmen dagen till ära blev Jumber. hade inte förväntat mig så mycket av den eftersom flera sagt att den inte var någon höjdare. Jag kan nog bara hålla med. Det var trevlig underhållning för 1,5 timme, men annars var det inte särskilt mycket för världen. Rachel Bilson är alltid trevligt ögongodis, men hon spelade lite för mesigt. Men som sagt, se kan man alltid!

image804image805

Lagfest

Förresten, bloggen har ju varit konstig, så jag har inte kunnat blogga om vår trevliga lagfest i lördes. Det var ju nämligen så att vårt kära CBF tog hem segern i 4:an i helgen. Att vi dessutom gick igenom allt utan att förlora ett enda sammandrag är ju dessutom att gå därifrån med flaggan i topp. Jag har ju dock bara varit med och spelat ett sammandrag, men jag var nöjd med vad ajg gjorde så, så lite har man ju bidragit.

Självklart var vi ju dock tvungna att fira vinsten. Först snackades det om restaurang, men det slutade med att jag och Frida fixade middag inne hos henne för alla som varit med och kämpat i år. Det verkade vara mycket uppskattat bland alla inblandade. Så det blev fläskfilégryta, glass med massa tillbehöver, snacks, lite dricka, Guitar Hero, Twister och gitarr + sång. Jag och Alle gjorde succé med våra omskrivna låtar. Trevligt att folk uppskattade det. En efter en droppade folk av, men en tapper liten skara lyckades iaf hålla igång till halv 3 snåret. Upprepning på en kväll som denna måste göras om innan jag försvinner från klubben säger jag bara! Fler bilder finns som vanligt på
bilddagboken.



Back on track

Igår var jag ute och sprang igen. Det var riktigt skönt. Skippade dock spåret för jag blir helt körd i både ben och lungor. Vet inte varför. Förra gången klarade jag bara 4 km, sen var lungorna kollaps och benen lika så. Vet inte om dom lagt på ny flis eller nåt. Nästan för mjukt för min smak. Så det blev bara ett var där, sen samma runda som jag och alle går på morgonen, och sen halva den igen, haha. Jag fick väl ihop en 8-9 km iaf. Det kändes skönt att det fungerade, speciellt efter förra veckans fiasko.

Idag är det slapp och vila vaderna (dom är dock lite mörbultade efter all asfalt!). Sen är det träning som gäller ikväll (yay!). Det ska bli gött att få röra lite på benen på badmintonbanan. Dock blir det nog inte repris på förra veckans långa skuggbadmintonpass.