Pics of 2007


Snodd lista

Jag var lite fräck och snodde emelies lista. Får väl se om jag kommer fram till något. This is my 2007...

Plats: Vägga vs. Pixy. Svårt val
Resa: Det har varit dåligt med det. så det får bli Stade i Juni. Världs!
Husdjur: Dammråttorna Ragnar och Jaques
Låt: Ibiza voice - 7 nation army och Kobojsarna - Studentsången säger väl en hel del.
Film: Alldeles för många för att jag ska kunna välja en.
Bok: Harry Potter and the deathly hallows
Mat: Onsdagstorsk med kökt puttöttis och dillmajonäs! haha
Kärlek: Lön! hahahaha
Upptäckt: Att jag blir äldre alldeles för snabbt.
Hatobjekt: Njä, inte hata.
Arbete: Pixybild is (was :( ) the shit.
Fest: Balen utan tvekan.
Kaos: Får hålla med Emelie, mesta kaoset finns/fanns i skallen.
Splittring: Vänner, klass och skola. Hit och dit och fram och tillbaka, haha. Som vanligt.
Bedrift: Tagit körkort tror jag. Jag trodde fan aldrig att det skulle gå, haha. Sen ahr jag ju tagit studenten också, det tycker jag är en rätt bra bedrift.
Beroende: Choklad och saltgurka. NÄÄÄÄÄ.
Efterlängtade: Studenten, utan att ens tänka. Men körkortet också såklart.
Tidsfördriv: Datorn, vänner, film, promenader, badminton, jobba, BAKA!
Fynd: Jag är sjukt dålig på att fynda. Men jag hittade ju en rock på halva priset som jag är nöjd med.
Dyraste: Det lär vara studentkostymen.
Sämsta: ensamma stunder med aldeles för mycket tankar.
Bästa: Framtiden väntar med spänning.

Ursäkta bloggtorkan

Tyvärr(?) har jag haft en del att göra de senaste dagarna så bloggningen har inte riktigt hunnits med. Den största anledningen har självklart varit Knivstavisiten, där även en sväng in till Uppsala hanns med. Där inhandlade jag större delen av min nyårsoutfit. Det blev en grå och vitradig skjorta (surprise?), en silverslips och en svart tröja. Dock fann jag idag konstigt nog på Kappalh en väst på rean som inhandlades och som råkade passa utmärkt till resten. Så tröjan skippas nog. Förhoppningsvis kan man se ut så utan att skämmas allt för mycket. Vad tycks?



Och så var det hela över igen

Jaha, då var årets rätt så typ mysigaste dag över. Som vanligt rinner tiden bara iväg när man har trevligt. Jag missade till och med Karl bertil igår, vilket var tråkigt, men maten hägrade mer runt sju, så det fick bli så i år. Jag gråter inte över spilld mjölk för jag vet att han finns där för mig nästa år igen.

Likta andra år så var det kusinerna och mormor som gällde på kvällen. Mycket roligt och trevligt som vanligt, och mormor skrev snabbt efter sina julklappar. Jag vet inte om hon tar igen nu efter alla år när andra skrikit efter sina julklappar. Hon blev iaf nöjd med tvålarna och det hon fick av mig.

Som vanligt glömde jag ta kort under kvällens gång, men dom hade nog ine blivit jätteintressanta, så what'a heck. det får gå ändå. I vilket fall som helst är jag ycket nöjd över årets julklappsskörd. Johan var funny och köpte en ukulele till mig. En blå, så nu antar jag att jag får börja lära mig spela. Lite komiskt då vi stog och diskuterade detta roliga instrument på musikbörsen i Kristianstad. Dessutom fick jag ett nytt spel som ska invigas snarast. Tydligen ska det vara ett roligt förfestspel, vilket återstår att se. Halsduk och handksar för att få rocken att se mer classy ut var inget jag klagade över. Sen fick jag förvånande nog en prenumeration på Café, vilket var trevligt. Nu slipper jag gå och glutta i affären. Sist men inte minst blev det ju en del godis och en del shoppingpengar på MQ! ME LIKE! (Rea snart ju, HÄHÄ!

Jag hoppas att alla har haft en minst lika trevlig och mysig jul som jag. Tydligen ska vi åka till Stockholm imorgon, så ikväll är jag sugen på umgänge av någon form. Vi får väl se vad som lyckas skrapas ihop.


Julafton!

God jul på er alla!
Här kommer lite från den Sandevärnska morgonjulstämningen


Bara för julstämningens skull...


Dan före dopparedan

Är det verkligen redan jul? Jag vet inte riktigt om jag tror på det. Men tydligen så är det så. I vilket fall som helst så betyder den 23:e december att det är dags för julstök i Sandevärns enkla lya. Skinkan ska kokas, klanen ska kläs och pyntet ska fram. Inte för att vi har så mycket pynt, granen är det viktiga. Den blev fin i år med.

Jag kutade runt lite med kameran, lyssnandes på julmusik och försökte skapa lite julstämning. Pappa undrade vadfasen ajg gjorde inne i granen om jag ville ha bra kort på den. Dah, ville inte ha kort på den, ville ta knasiga piff- och-puff-julgranskuls-kort. Väldans trevligt.

Snart är det duschen som gäller. Imorgon ska man upp tidigt precis som vanligt. Först julfika medan det är riktigt mörkt ute och sedan en långpromenad (tydligen?). Sen blir det gröt, chill, kalle, fläng och släkt. Efter det kommer julklappsutdelningen. Riktigt mysigt. Har verkligen ingen aning om vad jag kommer få i år, så det är kul. Förutom två saker, men dom valde jag själv också, haha.


Julgodis is the shit

Kvällen har spenderats med att göra julgodis och baka lite julkakor. Det blev Rocky Road, Tryffel, knäck och plättbakelser. Mycket på en och samma gång, men jag tror jag fick ihop det. Dock är inte tryffeln klar för den ska stå över natten, så vi får se hur det blir med den imorgon. Hoppas inte jag gjorde den för lös.

Imorgon är det dan före dopparedan och jag har fan knappt en endaste julkänsla. När jag ovh mamma gick på stan idag och träffade massa folk, kändes det bara konstigt när folk började hälsa god jul och gott nytt år. I början av december hade jag rätt mycket julkänslor, men dom verkar ha försvunnit med vägen, ju längre tiden gott. Dock så brukar den alltid infinna sig lite igen när man får klä granen och pynta lite. Så det är det som gäller imorgon.

Färdigpaketerat

Nu är allt äntligen färdigpaketerat. Sista klappen är inhandlat och allt är snyggt inslaget. Dock orkade jag inte vara riktigt lika seriös i år med inslagningen, men jag tycker att det blev hyffsat snyggt i alla fall. Det blir så mycket roligare att få ett paket som är snyggt utanpå. Fick även slå in alla paket som skulle till farmor och farfar förra veckan. Så dom fick hänga med på bild lite sent.

Hade nya rocken på mig idag. I like. Den var riktigt skön och höll värmen bra. Fick följa med mamma och inhandla diverse julklappar till pappa, och samtidigt skulle tydligen jag visa något som jag ville ha. Så nu vet man iaf om en paket man kommer få. Men det gör inte så mycket.

Jag har även städat rummet, så nu är här snyggt och rent. När johan kommer tillbaka med bilen ska de sista ingredienserna för julgodiset inhandlas, så blir det lite myskväll med godisgörande ikväll. Julmusiken ska höras vida kring så att jag får lite mer julstämning.




 


Sista dagen, igen

Då var jobbesäsongen slut. På riktigt. För er som inte visste så blev jag inringd i måndes igen och fick jobba den här veckan också, men idag var det avslutning på riktigt. Det blev glögg, Christmas cupcakes med snowfrosting (bakade av mig såklart, hehe) biskvier och godislotteri. Jag vann en chokladask och en påse bilar, eller tja, slädar. Sen fick vi varsin blomma och så sa vi hej då och allt är jättetråkigt igen. Det känns så jävla trist att lämna en plats där man trivts så jäkla bra. Förhoppningsvis kommer man fortsätta träffas lite granna i alla fall, annars blir jag ledsen. roligare gäng får man fasen leta efter.

Imorgon blir det julklappsshopping i Kristianstad. Då ska dom sista julklapparna inhandlas. Förhoppningsvis.


Bara för att det är jul...

För er som läst den lilla fina kommentaren från Alle här nedan så fanns det tydligen en annan låt som han tände till på när det gällde julen. Så bara för att jag är så otroligt snäll, och för att det snart är jul och allt så tänkter jag lägga in den till honom.



Nu kommer det tomtar!

December rullar på fort som bara den och snart är det julafton. då passar det självklart att lyssna på Frondas lagom klockrena jullåt. Den är jävligt katchy faktiskt, haha. NU KOMMER DET TOMTAR HO! (ursäkta videon, men det fanns ingen annan. MEn Efter helgen så vet vi ju att åtminstonde Alle och Emil kommer tycka om den starkt)



Idag är ingen vanlig dag...



För idag har jag äntligen tagit mitt KÖRKORT!


And kicked ass we did!

Då var första tävlingen i Proviva cup slut för den här gången. som vanligt har helgen varit helt och hållet lysande och jag har haft hur roligt som helst. Har man inte spelat bra, så har man åtminstånde tränat både ansikts- och magmuskler med tanke på alla skratt som lockats fram.

När det gäller mitt spel så kan jag inte säga att jag är särskilt missnöjd. Förlorade dock båda mina singlar (en W-O) Men det var hårda matcher och jag spelade riktigt bra. Trodde nämligen inte att jag skulle ha en chans på någon av dom, men det drog ut till 3-setare, varav en jag förlorade med ett poäng. sjukt bittert, JA!

När det gäller mixed, så finns inte så myckt att säga. Det blev en, vi spelade för kasst och förlorade. Men dubbeln däremot var helt ok. Jag och Grynet tog nämligen hem dubbelsegern i C. Yay, min första finalvinst någonsin. Men dom säger ju att någon gång ska vara den första, haha. Måste säga att vi spelade riktigt bra, om man bortser från smärre svackor, men det löste ju sig ändå. Roligast var dock finalen mot Tomas och Jimmy. riktigt jämn och kämpig, eftersom deras taktik var att slå allt på mig, haha.

Det fulaste var dock att CBF regerade C-klassen. Vi tog nämligen hem 1:a, 2:a och (några) 3:e platser i mixed, dubbel och damsingeln. Skithäftigt tycker jag. Det visar bara hur mycket vi jobbat upp oss det senaste året. Nu ska man själv bara bli lite bättre i singel, så löser sig det nog, haha. Men i det hela taget så är jag skitnöjd. Wie!

Kommentar från speakern under C-klassens prisutdelning:

- och 3:e platserna går till, med risk för att vara tjatig, eeehm...Karlshamn.




Time to kick som serious ass

Nu har jag äntligen packat klart för helgen, tror jag. Är alltid så osäker på vad jag ska ha med mig, och om jag fått ner allt. borde kanske göra en såndära lista där jag skriver upp allt och bockar av, haha. Pastasalladen är gjord, müslin är gjord. Träningskläderna är nerpackade, precis som dom vanliga. Tror jag fick ner allt.

För de som inte vet så är det Simrishamn som gäller i helgen. Dags för starten i proviva cup, så det blir en hel helg nere i svettiga gymnastiksalar, tillsammans med ännu svettigare människor. Men det skiter jag i för det är så jävla roligt ändå. Veckan har inte gått som väntat. Konstigt nog har jag spelat förhållandevis bra, till skillnad från vad jag brukar veckan innan tävling. Men vi hoppas att det inte är något dåligt omen.

Det här lär bli enda blogginlägget för helgen, bortsett från söndag. Så jag får väl skriva hur halkan gick och så när jag kommer tillbaka. Självklart kommer kameran (förhoppningsvis) vara full av allmänt konstiga bilder. Det brukar bli så på någon konstig vänster.

För övrigt. Sista dagen på jobbet imorgon. Vemod.

Julkänslor?

Kan det vara så att Fredrik Sandevärn har börjat få lite julkänslor? Jag vet fasen inte, men det känns lite i kroppen i alla fall. Det var rätt längesedan nu måste jag erkänna. Idag när man lämnade jobbet och släckte vår lilla gulliga gran så kändes det lite som att julen närmade sig i alla fall. Dessutom verkar det som kylan är på väg, vilket absolut inte gör något alls. Sen hade mamma bakat goda lussebullar när man kom innanför dörren. Jäkla vad man saknat hemmabakade lussebullar. Jaja. Kanske får man lite julkänslor till julen i år. Det återstår att se.


Jag vet vad jag gjorde som 16 åring

Jag har under de närmaste dagarna funderat lite på en av de stora diskussionerna på nyheterna. Och ja, ibland ser jag faktiskt nyheterna, hur svårt det än kan vara att tro. I vilket fall som helst handlar det hela om dödsmisshandeln i Stockholm öfr ungefär 2 månader sedan. Eftersom målet nu gått upp i tingsrätten så har stora diskussioner uppståt hurvida gärningsmännen ska dömas. Vad som gör mig jävligt förbannad och allmänt knas, är hur gärningsmännes försvarsadvokat kan stå och säga ungefär såhär:

"Eftersom pojkarna inte är 18 så räknas dom itne som vuxna och har därför inte helt haft koll på vad dom gjort. De visste inte heller att det skulle gå så långt att offret dog"

Hur in i helvete kan man stå och säga så med gott samvete? Om mannen i fråga nu har ett samvete. Är man 16-17 år så vet man nog fan vad man gör om man slår och sparkar någon tills dess att denne avlider. Håller det verkligen att säga "Nä, jag ville bara slå och sparkas lite, det var ju liksom inte meningena tt han skulle dö". För det första skulle det vara en jävligt dum kommentar och visa på den brist på hjärnceller som antaligen itne ens finns i förövarnas hjärnor, och för det andra så skulle dom väl för i helvete aldrig börjat slåss för första början.

En annan punkt som man talar om är hurvida killarna som slogs ska dömmas i grupp eller enskilt. "risken" finns ju att en av dem blir oskyldigt dömd. Då får han väl fan skylla sig själv. Är man inte nog man att avgöra att det gått för långt i ett slagsmål, eller dessutom säga emot sina vänner vid dett sådant tillfället så anser jag att man är lika skyldig som någon annan. Det är precis som man brukar tala om när det gäller mobbing. De som står och ser på och inte gör något är minst lika skyldiga som de som mobbar.

De vet vad de har gjort och ska dömas därefter. Punkt slut. Jag är sur.

Idol är över

Då var Idol över för det här året också. Personligen måste jag nog säga att det var den bästa finalen hittills. Allt blev så mycket mäktigare när dom fick sjunga i globen, och man märkte på dom att de kunde göra bättre uppträden. Jag tyckte inte heller det gjorde så mycket vem som vann det hela för dom är lika bra på sitt sätt. Dock tycker jag att Amanda är mer rökig pub och mer känsla och personlighet än Marie som låter precis som alla andra balladsångerskor. För röstkvaliteter det har hon, det kan man inte klanka ner på. Men det var rätt bra att Marie vann för låten var som gjord för henne, även om Amanda hade bättre riktig känsla.

Hur som helst var kvällen trevlig. Trodde inte jag skulle göra något alls, eftersom jag inte var så sugen på utgång. Men det slutade hemma hos Alexander där vi glodde på Idol och snackade skit mellan varven. Mycket trevligare än att sitta hemma själv framför TV:n.

Imorgon får det fasen bli lite julklappsinhandling. Tiden går så fort att jag inte riktigt vet vad som händer. Måste nog ligga lite framåt så inte allt är slut som man vill ha sen. Dessutom blir nog föräldrarna snart galna om jag inte fixar till en liten önskelista.


Zlatan testar...

Alex tipsade om lite nya Robin Månsson/Zlatan videos som jag självklart var tvungen att kolla in. Det är filmer på när han testar t.ex. golf och bowling. Dom var väl helt okej, men ingen slår ändå övningskörningen.



Because I'm one hell of a dryg blogger

För tillfället så känns det inte som om det händer särskilt mycket alls i mitt liv, och därför finns det inte heller särskilt mycket att skriva. allt rullar på som vanligt, vilket gör att jag inte vill uttråka er med mina lagom ointressanta dags-business. Det enda roliga är väl att vi fått en gullig liten gran på jobbet (bild kommer senare) vilket faktiskt höjer julkänslan med rätt många nivåer till skillnad från skolan.

Vad som dock känns jävligt lustigt är att man bara har två veckor kvar på jobbet. Jag vet inte vad jag ska ta mig till sedan egentligen. Det är inte direkt så att jag inte har fattat att jag kommer bli arbetslös någon gång, men det är just den biten att man inte kommer vara kvar på samma jobb längre. Det var längesedan en höst gick så förbenat fort som denna. Så jag ska skriva lite CV, ta jullov och go back out there.

Något som faktiskt slagit mig rätt hårt i skallen, förutom att verkligheten kallar, är att jag inte riktigt vet om jag är sugen på att börja läsa marknadsföring till hösten. Det känns som jag antar att det är något annat än vad det är. eller tja, det kan ju vara tvärt om också. Jag vill trots allt ha den grafiska biten, men frågan är om det i slutändan är något för mig, och är det då verkligen marknadsföring jag ska gå. I'm not a strong talker. Det är lite så det känns. Detta har i sin tur lett till att USA har ploppat upp igen från ingenstans. Ett år känns dock som jävligt förbenat lång tid. Jag vill ha egen lägenhet, men läsa? Jag vetifan, haha. Man har ju inte så lång tid på sig. Så Nea, var fan är du? we have to have a serious talk, haha!

I vilket fall som helst får jag nog ändå ta en dag i taget. Jag får verkligen, allvarligt, tänkt att det här kommer från min mun. Jag får verkligen njuta av de sista två veckorna på jobbet. Något säger mig att jag kommer ränna där en del ändå om jag inte får jobb eller liknande. Jag får väl söka anställning som stödperson, eller varför inte personlig arbetsstämningshöjare. Man kan ju alltid hoppas att dom kommer sakna mig nästan lika mycket som jag kommer sakna dom. Tear.