Fan va najs...

Äntligen åkte Anderas ur idol. Så egentligen vetifan om det gjorde så mycket att Daniel åkte ut förra gången, för det känns som om Marie och Amanda är mer värda platserna i globen. Dom har utvecklats, medan Daniel i sin tur körde ungefär samma grej varje vecka. Dock borde anderas åkt ut före både Christoffer och Daniel. Visst, killen har röst, no doubt about it, men han har ungefär lika mycket utstrålning som en kvällsarbetare på ICA (no offence Jenny, höhö).

Jag vet inte riktigt om jag kan säga att Amandas Hallelujahversion var så jäkla underbar som dom skrek om. Lite för typ, skumfalskt ibland, men annars prima. Det finns ingen som har samma känsla och scenshow som henne. Det är inte bara rösten, det ska vara intressant att kolla på också. Marie sjöng bra som fan i första låten men i andra vetifasen vad hon höll på med. Örk.

Det är så det ska göras...

Såhär ska fan min bröllopsdans också göras. Något vackrare(?) får man leta efter.


Typ...feverback...

Idag jobbade jag. Vilket jag kanske inte skulle gjort(?). Mådde ifs helt okej enda tills vid 4-tiden då jag började frysa lite smått och känna mig allmänt risig. Jag var inte så jäkla sugen på att träna småttingarna då, men som tur väl var så kunde Johan hoppa in och ta dom. Riktigt skönt. Dock slängde jag direkt i mig några tabletter och sov en timme. Så nu känns det bättre igen. jäkla förkylning. Jag orkar inte. Örk.

Mycket film blir det...

Det blir en hel del film när man ligger hemma och tråkar på heltid. De senaste två fagarna har jag sett fem filmer, eller tja, sex egentligen för jag har kollat på någon på tv också. Sen blev det lite Heroes också. Så nu vetifan hur jag ska spendera söndagen, som vanligtvis brukar vara min Heroesnight. Men det problemet kommer vi väl till då. I vilket fall som helst har jag sett: I now preounce you Chuck and Larry, The nanny diaries, HSM2, Superbad och Harispray. Två musikalfilmer, inte illa. synd bara att ingen av dom var särskilt bra. Men det är sådant man får ta. Superbad var dock rolig. Skum, men rätt rolig.


Nähä, no work

Det blev inget jobb idag. Känner mig fortfarande allmänt kass, odck bättre än igår. Idag är det mer huvudet som spökar. Så det är nog på bättringsvägen. Men det verkar vandra runt lite som det vill. sjukdomar är bra konstiga i alla fall. Det som var skönt vat att jag fick sova riktigt inatt. Somnade som en klubbad säl och sov sedan hela natten utan att vakna. Skönt säger jag bara.

Eftersom man nu har too much time on my hands så gjorde jag klart PS versionen av min bild från igår. Den blev väl rätt hyffsad. Den gamla bilden ahr sina ljuspunkter och den här har sina. så vi får väl se när jag får infall för att göra den tredje också.


Sketching

Det blir nog jobb imorgon tror jag. Just nu känns det rätt okej, och ajg är aldeles för rastlös för att ligga hemma imorgon också. Det känns inte som man göra någon nytta för fem öre. Och det gör man ju faktiskt inte heller för den delen. Dessutom kan man få lite gjort samtidigt som man kan snacka lite skit. Så det är ju tur att man har kul på jobbet. Annars hade livet varit trist.

Ritade en ny bild ikväll efter ett litet ryck. Det blev en Aguilera-avbild igen. Inte så lik, men det blir det aldrig så varför bry sig. Den blev dock snyggare än den andra tycker jag. Ska snarast göra en PS:as version av den också. Tanken är att det ska bli tre som man kan ha som tavlor sen.


Sucks to be sick

Jag är så rastlös. Inte nog med att jag typ inte gjorde något i helgen (det vill säga lördagen!), så skulle man gå och bli sjuk också. Halsen hurts like hell. Eller tja, snarare vänstra delen av halsen, den högra avverkade jag tydligen igår, så frågan är om hela eller ingen del av den kommer göra ont imorgon. Helst av allt det senare, helt klart. Har nog haft lite feber också, känner det i kroppen. Har vi några tabletter att ta? Nej, självklart inte.

För övrigt så har jag avverkat dagens andra långfilm, är inne på dagens dryga femte kopp te för att inte tala om dagens fjärde halvlitersglas med vatten. Man kan helt enkelt säga att dagen har inneburit ett ypperligt förhållande med toaletten, vilket gjorde att den stackarn blev jävligt sur när jag var inne och vänstrade med duschen i 10 minuter. Skämt å sido så dricker jag som en häst. Orka det här? Nej.

Fever, fever leave my body alone

Men det var ju bajs med. Jag har blivit förkyld. eller tja, kanske snarare på väg att bli iaf. Halsen har kännts piss sedan inatt. Ungefär som att någon kört ner en död bäver i halsen på en och gojsat runt lite. Ingen höjdare för fem öre alltså. Dessutom började jag känna mig frusen och trött nu på eftermiddagen så jag antar att febern har hoppat på mig också. Får väl se hur det känns imorgon, om det blir jobb eller inte. Stannar hellre hemma en dag och blir kry än att må piss i typ en vecka för att man röjer runt.

Pixybild goes Top-Chef

Igår var det åter dags för Pixybilds omåttligt trevligt återkommande inslag, after work. Denna gång utspelade det hela sig hemma hos Ann, där vi tillsammans lagade till ett helt bord med Tapas. Det var allt från Pajer och ostar till Nachos och bulgursallad. Det hela var mycket lockat, och hela middagen avslutades med min chokladbomb till kaka. Den var lika god som vanligt om jag får lov att säga det själv. Det blev även lite bål, drinkar och vin. Kvällen och tiden rann (bokstavligt talat?) iväg och vi begav oss inte hem förrän vid 2 snåret.


Stress, stress, stress...

Uch. Dagen, eller snarare kvällen slutade sjukt stressat. Även om jag har kommit ner i varv nu så blev hela träningen lite fucked på grund av att jag var så stressad innan. Vad detta nu berodde på, var att jag kom hem från jobbet sent, strax innan sex. Då skulle jag baka en kaka och två pajer till morgondagens after work på ca 2 timmar. Trodde jag. Fick nämligen ett sms från Madestam där det stog "Jag blir lite sen till tränarmötet". Självklart hade jag glömt det. Detta resulterade i att jag inte hann äta, hann med nöd och näppe bli färdig med kakan men inte pajerna, eftersom mötet skulle infalla vid halv sju. Var sjukt trött, siggig och allmänt okoncentrerad på träningen. vilket gjorde att jag blev ännu mera sur.

Vad som dock räddade kvällen var att mamma var snäll och ahde börjat med pajerna när jag kom hem. Så jag behövde bara vakta dom i ugnen medans jag åt. Det blir nog gott förhoppningsvis. Om jag nu inte glömt någon ingrediens eftersom allt blev snabbt ihopaslängt. Men det märker vi väl...

Freddie goes Andy Warhol

Satt och kände mig ytterst trött, vilket oftast spinner ut i något udda kulturellt shit från min sida. Är det inte en töntig låttext, en överdjup dikt eller kanske bara fjanterier på YouTube. Ikväll var det dock Photoshop som fick ta smällen. Jag plockade nämligen upp en av bilderna jag ritat tidigare (och tagit kort på) och började leka med enklare lager och lagerändringar. Trots att det bara var allmänt flumm så måste jag säga att resultatet ändå blev rätt hyffsat. fredrik Sandevärn goes Andy Warhol. Tänkte testa lite andra grejer imon och se hur det blir.


Varför svenskar är tröga blondiner...

Det är videos och låtar som denna som gör att vi svenskar anses som blonda och tröga utomlands. Dessutom med ett alldeles utomordentligt uttal. Men det är rätt roligt ändå, eftersom den är så fruktansvärt apful! I give you all Inga from Sweden.


Scrap-booking is the shit!

Eftersom kvällen inte bjöd på så mycket roligt eller umgänge alls, så tyckte jag att det car dags att börja organsiera mitt studentalbum. Tänkte först göra ett litet till balen och ett till själva utsparken, men jag hittade ett fett med najs stort album istället så jag samlade allt i ett. Tyckte det var bättre så, man slipper liksom byta.

Först tänkte jag att det skulle vara jättefint och väldigt superorganiserat, men ju mer jag höll på så kändes det som att det här skulle minsann göras me lite feeling. Så jag kluddade dit lite bilder, stavade jag fel så gjorde jag nån ful kommentar i kanten. Dessutom flippade jag ur helt och citerade allt som stog i min mössa. tyckte det var lite kul. Så kan folk se vad där står utan att behöva läsa alla fyllemeddelanden som står präntade i mössan. Mössan betyder dock mer för mig, men för andra kan det ju vara roligare att bara kunna läsa det utan att leta allt för mycket.

Nu orkar jag dock inte så mycket mer, det tar sin lilla stund. Längre tid än vad jag trodde och det är rätt många sidor. Fick nämligen nästan in alla bilder jag framkallade. Dock rensade jag bort det som kändes för onödigt. Men jag tyckte det var så svårt att välja. Kändes roligare att ta med det jag hade istället.



Delad vårdnad

Idag utspelades ett ytterst egendomligt scenario på jobbet. Tiden då detta inträffade var under vår ack så viktiga eftermiddagsfikarast där man klämmer i sig en vitamingivande frukt, vilket inmundigas tillsammans med en latte. Vad som egentligen hände var väl att Emelie och Alexander pratade om vem jag skulle åka med hem och till jobbet.

- Det är väl bäst att man drar sig neråt, jag måste dra en halvtimme tidigare idag ändå. Kör du hem lillen?
- Ja, det kan jag göra, eftersom du körde honom hit i morse. Men då kanske du kan ta honom imorgon för jag ska klippa mig och kommer inte förrän till frukost. Det blir lite svårt att hinna.
- Ja, det ska vi nog kunna lösa.


Snacka om delad vårdnad eller vad? No saying i frågan har man heller. Och för er som inte fattar, så är det jag som är lillen. Jag kan se de två stå och lipa när jag tagit körkort så jag kna köra själv. "Han har blivit så stor..."

Något annat som konfunderar mig är hur man som förälder kan behålla ett efternamn som Ronkanen. Det funkar inte riktigt i Sveriga. När Alexander dessutom frågade helt seriöst om hon gick på Bonks förskola också så tappade jag allt. Jisses. Det är tur att det inte är förbjudet att skratta.


Everybody's doing the happydance!

YES! säger jag bara. Äntligen så är teorin avklarad. Nervös som ett jäkla svin var jag när jag gjorde provet för det var asmånga frågor jag var riktigt osäker på, men jag klarade mig över sträcket med hyffsad marginal. Plötsligt känns det som om det här kan gå vägen. eller kanske snarare köra vägen. Förhoppningsvis inte av den...

Gulliga var dom på jobbet också. Bara för att jag klarade provet så köpte dom muffinsar, lussebullar och kanelbullar till eftermiddagsfikat. Riktigt gott var det, även om jag bara orkade smaka på muffinsen.

Grattis även till Erik som klarade den samtidigt!

Well that's it

Då var helgen över igen. Det går lika fort som vanligt, men jag kan inte säga att jag sörjer. Dags för jobb imorgon igen och det ska bli trevligt det också. Nu återstår det bara att se om man får jobba december också. Det hade varit väldans nice faktiskt.

Dagen i sig har bestått av teoriplugg, teoriplugg och lite till teoriplugg. Känns hyffsat men ändå rätt kasst, kan inte riktigt bestämma mig. Vill bara sätta det där jävla provet så man slipper skiten sedan, det hade varit så underbart skönt. Det underliga är att jag är hyffsat pigg, med tanke på att jag la mig vid 6 i morse. Ja, för det var inte förräns då som Jenny och alle lämnade bygget. Men det var trevligt. alle var rätt rolig när han började snarka och få spasmer också. Det ser man inte varje dag.

hittade förresten min efterlängtade kofta igår. Letat länge och det blev en liknande som jag har, fast i annan färg. Grå och svartrandig om man ska vara mer exakt. Bjuder även på en bild från i fredes, efter en dags slipskupp.



Övertröttheten infinner sig

Här sitter jag, Jenny och Alle i ett mörkt rum och garvar åt galna japaner. Det är rätt trevligt, speciellt eftersom övertröttheten är på topp, så allt som egentligen inte alls är så särskilt roligt, är askul. Dessutom har v haft sångstund. Jag har tydligen sängkammarröst, vad det nu betyder. haha.

Annars så har det varit spelkväll, eftersom även Nea och emelie var här tidigare. Det har blivit pictionary, rapparkalja, ämnet och Black out. Dessutom hann vi med lite chokladkaka imellan. Det var smarrigt.

Tröttheten börjar infinna sig. Ska till körskolan imorgon också. fy fasen va tråkigt det är. Frågan är om man kommer klara det där förbenade teoriprovet. Bajsteori.

Misslyckande

Dagen har varit prima, om man bortser från smärre incidenter mot kvällningen. Kostymkuppen uteblev, men machettknapparna och slipsen kom till användning. Alla tyckte jag var mycket classy, till skillnad från Allex som dissade (mouahahah!). Men vi sa det får bli kostymkupp till nästa after work hos Ann. Gourmet grön maten var prima som vanligt, och mätt som en get blev man. Sen så jobbade jag och emelie in vår halvtimme sen igår. Som jag så då, vi är ju rätt duktiga på att jobba övertid. Och som sagt, det är vi. Dessutom såg jag plåtarna 007, 008 och 009 idag. Jag närmar mig dom andra.

Vad som dock förstörde hela min dag, eller snarare kväll, var bakningen jag gav mig på allt för sent. Min fudgepaj blev ingen fudgepaj utan någon äcklig övermaffig pajkaka som inte alls var god. Jisses vad ledsen jag blev. Dessutom kom jag fram till att choklad och pajbotten helt enkelt inte går ihop för min del. Aldrig mer säger jag bara. Min bakighet är alvarligt ärrad för livet.

Man är väl lite seg

Ja ni får ursäkta för det dåliga bloggandet. Men för tillfället så består mitt liv av ungefär samma sak. Jobba, träna/chilla, äta sova. Och så rullar det på varje dag. Men jag klagar inte. Dagarna går fort som bara den, så man hinner inte riktigt tänka efter, Dessutom drar det sig sakta men säkert mot jul. Det jobbiga är bara att jag börjar få lite små julkänslor. vilket är rätt ovanligt, för jag har inte haft några riktiga sådana på jättelänge. Men jag vill inte ha dom nu. Ska dom komma, så behöver dom inte komma förrän om en månad eller så.

En månad ungefär till Österlensspelen. Jag längtar som fan. Ska träna som bara den för att försöka öka kapaciteten ett snäpp till. Hade varit sjukt roligt om man fick göra en bra turnering i år. Det som dock är bra är att det är så många trevliga människor med att man aldrig behöver ha tråkigt. Och skulle det mot all förmodan gå dåligt, så brukar man bli pigg rätt snabbt igen. CBF är bäst och låter mest, haha.

Cus' that's what sundays are for

Det här måste vara den mest chilliga söndagen någonsin i mitt rätt lagom långa liv hittills. Eller tja, kanske inte, men på väldigt lång tid. Dagen började allt för tidigt, med tanke på att jag inte somnade förrän närmare 3, dvs redan klockan åtta. Detta gjorde i sin tur att jag satte mig i bilen med bror och min ömma moder, och fick senare köra hem från Växjö. Utöver det har jag bannemig inte gjort ett jävla jota. Jag har sett en film, Deck the halls, som var hyffsad. Jag har bläddrat i min nya Café som jag blev sugen påa tt köpa i affären, och i till det har jag mumsat på lite godis. Allt detta har i sin tur skett i min underbart sköna säng. Snart blir det nog ett heroesavsnitt också. Snacka om guldkantat slut på helgen.





 


Time for a video

Det här har jag väntat på länge, och hon är lika cool som vanligt. Så det är bara att sätta sig och njuta. Avslutar dock med en sak. This is for you emms, så nu får du fan ta och glo! (ursäkta censuren, men jag tyade inte leta upp en oscensorerad!)



Fika is the shit

Igår bakade jag en smarrig kladdkaka till fikat på jobbet. Mest för att vi lite lätt skulle protestera mot de som var i Stockholm. Jag testa ett av recepten som fanns i tidningen jag fått tidigare i veckan. Dock så hade jag inte riktigt alla ingredienser som behövdes, men jag måste säga att den blev jäkligt god ändå, trots lite Fredrikmodifiering. 

Det var en Browniekladdkaka med valnötter och chokladtryffel ovanpå. De verkade tycka om den på jobbet också. Så jag antar att det får bli en favorit i repris.