Life works in mysterious ways

Ibland beter sig livet lite komiskt. När man ibland tappar tron om sig själv för att livet känns lite som att det står stilla, då plötsligt händer det.

För bara en dryg halvtimme efter att jag skrivit föregående inlägg får jag ett samtal. Ett samtal som gav en intervju, men också kommentaren att mitt CV inte såg ut som alla andra. Det stack ut ifrån mängden, även om det var lätt att följa och innehöll relevant information. Det är sådana klapp-på-ryggen-moments man behöver ibland. Heeey, du gör rätt! Även om det kanske inte alltid tilltalar alla. Men då brukar jag samtidigt tänka att de som det inte tilltalar, kanske inte är rätt för mig heller?


Det här med färdiga mallar för CV...

Varning, detta inlägg innehåller metaforer och liknelser som du kan se som tvivelaktiga. Men, sådan är ju jag.

När man sitter i jobbsökarträsket så letar man ständigt information om hur man kan förbättra bilden av sig själv. Hur man framhäver sig själv som en produkt som företaget bara måste ha. Tyvärr verkar det som om många använder sig av mallar för personliga brev och CV:n för att de inte riktigt orkar, eller kanske har tid, att skapa något eget. Nu vet jag inte om det är något som fungerar för vissa, MEN, har man pluggat marknadsföring så börjar det genast rycka lite i ögonbrynet.

För om man använder en mall, var finns då differentieringen egentligen? För mig är det lite som att göra ett klassiskt kupongutskick á la valfri matvarubutik. Hur får man sig då att framstå som egen, mer än att man har sina egna personliga erfarenheter och utbildningar? Visst, någon kan skrika WOW när de ser hur billig fläskilén på sidan 3 är (läs; fet utbildning på valfritt lärosäte). HONOM SKA VI HA! Det kan hända, OM någon orkar börja bläddra d.v.s. Om dessutom alla i högen ser precis likadana ut, är ju risken ganska stor att man grånar i mängden.

Själv försöker jag leva efter att vara egen rakt igenom. Något jag tror är viktigt med oss som inte kan stoltsera med över 5 års arbetserfarenhet ännu. För hela mitt CV och mitt personliga brev ska präglas av mig, vad jag kan och vad jag kan tillföra. Dock låter jag mig inspireras. För precis som i många andra fall, så finns det en uppfattning om hur något brukar se ut. Så jag inspireras gärna av hur andra har gjort. Men med min personliga twist. För det är ju trots allt mig jag vill att en arbetsgivare ska se. Inte oss.

En liten makeover

Bloggen fick en lätt make over. Felet med mig är att jag alltid har så många idéer i skallen att jag knappt hinner göra klart förrän jag vill ändra igen. Jag har lite svårt att bli nöjd. Dock får det räcka för nu. Det finns lite jag vill justera, men det kommer när jag har lite mer tid. Sitter med både skoluppgifter som måste färdas, samt jobbsök. Blööäääh för att färda plugget. Vill hellre söka jobb. Bara jobb. Jobb, jobb, jobb.

För köpa present har aldrig varit min starka sida...

Det där med att köpa present har aldrig riktigt varit min forte. Eller jo, ibland lyckas man ju, men jag är inte den där som riktigt går i presenttankar cirka tre månader innan den ska ges bort. Jag är dessutom sjukt kass på att köpa något rent spontant när jag vet att det är just flera månader kvar.

Skönt att jag nu inte ens behöver ta min lazy ass ur stolen för att få idéer kring att köpa present. Jag använder mig bara av den här sidan för att få uppslag till köpen. Välj ålder, pris och kön, och så vips! För övrigt så blev jag lite sugen på angry birds-gosedjuren. Hähä!