Slutkörd nr. 2

Då har halva nollningsveckan passerat och man kan inte säga annat än att man är rätt död. Så idag är det faktiskt skönt att det bara var brunch och sen campusfestivalen ikväll. Är inte riktigt van vid att festa hela dagarna i streck. Våran nollningsgrupp, som för övrigt är smurfarna, har gjort av med 12 flak och 5 liter sprit på 2 dagar. Hmmm. Konstigt nog har man aldrig känt sig mer än lätt berusad. Jaja. Idag är det äta som gäller, för det har varit lite dåligt på den fronten.

Slutkörd

Slutkörd är bara förnamnet på vad jag är för tillfället. Det märks att man inte suttit i bänken på ett tag. Massamassa info på samma gång gör att huvudet blir tungt. Dock så var det väldigt intressant bitvis. Viktor vår Adjunkt var sjukt rolig och jag hoppas att vi ska ha honom på lite föreläsningar, för han verkar verkligen vara en sådan som får ett väldigt teoretiskt ämne att bli roligare och mer lättförståligt.

Trevliga klasskamrater verkar man ha också. Eller tja, kursae heter det väl egentligen nu? Hann väl typ snacka med 1/3 och kommer väl ihåg namnet på ungefär 5 av dom. Namn är INTE min starka sida precis. Så jag hoppas inte någon tar illa upp imorgon om jag inte kommer ihåg deras namn.

För övrigt så bär det var till mellanstoppet Götet imorgon, innan det dras vidare till Bohuslän på lördag. Det blir nog najs. Sticker väl vid lunch någon gång, så jag är nog inte tillbaka i etern förrän framåt söndag kväll. Tyvärr missar jag festen imorgon kväll som 2:orna skulle fixa. Men det verkade inte som om det var så många som kunde komma till den i vilket fall.


Första dagen

Då har man spenderat första ensamma dagen här uppe i Växjö, och jäklar vad man kan börja känna sig vuxen helt plötsligt. Dock spenderas mesta tiden här i brorsan och beckas lägenhet, eftersom min inte är färdig, men det gör inte så mycket.

Idag skrev jag klart uppsattsen. Det var hyffsat skönt och jag blev väl sådär nöjd. Snacka om att det känns att man inte har skrivit något sådant på ett tag. Nu har jag även invigit bibblan där dom var trevliga och visade mig hur jag skulle göra (för stoppa eget papper i skrivaren är SÅ svårt!). Sen drog jag till stan för att inhandla en mobilladdare eftersom jag glömt min hemma och telefonen dog. Smart? Nej. Det löste sig i alla fall och dessutom hittade jag en dörrmatta för halva priset. Rea is the shit.

På tal om pengar så har jag på endast två dagar förvandlats till en sådan person jag alltid stört mig på. Som alltid ska hitta varor i affären som är typ en krona billigare. Jösses. Jaja, det kan jag behöva med alla utlägg det blivit nu med lägenhetstjoffs och dator.

Nya älsklingen

Då sitter man här med sin nya lilla älskling. Nämligen min första alldeles egna dator. En trevlig liten bärbar sak som passar min behov (förhoppningsvis). Fixat med program osv nu, så nu ska det väl bara vara att köra på. Måste bara vänja mig vid tagentbordet. Gillar inte riktigt när det är så platt, hehe. Skulle även behöva en mus och lite extra sladdar till tv och till internetuttag i Växjö. Men det löser vi imorgon.

Då går nämligen första lasset och det känns skitkonstigt. Dessutom hade inte min kära föräldrar fattat att jag verkilgen flytta imórgon och inte på onsdag. Hur skulle jag ta mig upp ensam på onsdag? Ja, ja. Nu har jag en massa packat, och en lista på allt som ska med imorgon. Dessutom allt som ska inhandlas på Ikea. Det blir nog en rolig, men smått konstig dag. Dessutom måste jag läsa ut vetenskapsteori för  nybörjare som nästan börjar bli intressant bitvis. Scary!

Lätt panik

Trodde att jag skulle vara färdig med boken till första uppsatsen till skolan nu, men ack så fel jag hade. Har inte hunnit läsa hela ännu och insåg till min fasa att uppsattsen skulle lämnas in redan på torsdagen och alltså inte på fredagen som jag hittills trott. Jäklar. Jag har verkligen inte kommit in i pluggandet ännu och jobbet har gjort att jag inte riktigt har kunnat koncentrera mig som jag borde. Men det ska nog gå bra om jag bara får igång tankegångarna (och förhoppningsvis dessutom fattar vad fan snubben skriver om ibland).

Det känns sjukt jobbigt att man har en hemtenta till första dagen, eftersom man inte riktigt vet om det är seriöst, eller mer som en kul grej för att få folk att snacka ihop sig lite granna så här i början. Vad vet jag. Får göra vad jag kan, svårare att göra annat, speciellt när man som sagt inte läst på rätt länge.

Lägenhetskoll

Idag var jag i Växjö för att se över min lägenhet. Den var väl helt okej. dock inga fönster och kök som ajg trott, eftersom den låg i trappuppgången. Alltså ingen loftgång heller. Det gör mig dock inget ändå, för det verkar vara ett rätt lungt område och så bor jag dessutom på översta våningen där det inte blir så mycket spring. Dock kanske den behövs målas om lite, för det var rätt gott om borrhål i väggen och liknande. men fönsterna och dörrarna är stora så lägenheten blir ljus och känns rätt rymlig ändå. Det ska nog bli bra när jag får in lite möbler.

Jag och Johan tog även en tur in till H&M där jag självklart lyckades hitta ett par byxor och två Tishor för en billig penning. Dessutom blev det MediaMarkt för att undersöka lite elektronik. Dock hittade jag inget jag blev överförtjust över direkt. Men nu hittade jag en dator på nätet som jag ska fundera lite på.

Sista träningen med CBF idag för ett tag. Nu är vi tre som försvinner från klubben på samma gång, och det verkar faktiskt som om folk kommer sakna oss lite granna, haha. Känns bra att veta att man är omtyckt, samtidigt som det, i alla fall för mig, blir jobbigt att lämna klubben. Badmintonen och speciellt CBF har verkligen varit en viktig del i livet.


Flyttjoxxerier

Nu har jag äntligen börjat flyttstöka. Tyckte att det började bli dags för det. dock verkar det som det blir en tur upp med brodern till Växjö på torsdag, eftersom föräldrarna bestämt sig för att dra iväg, igen? Ja jäklar. dom är duktiga på att försvinna såhär under semestertiden. Men det är väl bara bra antar jag.

Nåväl, åter till flytten. Jag fattar inte hur mycket skit man bara stoppar undan för att man tror att man kommer behöva det senare. WRONG, man kommer inte behöva gamla ruttna låttexter, föråldrade bilder (ja, vi snackar 5 år gamla?) som man dessutom aldrig kollar på. För att inte tala om gamla filmplaffischer som jag aldrig skulle få för mig att sätta upp igen. Ja,ja. En liten bit på väg har man kommit, och nu börjar det kännas i magen.

Shit, jag ska inte bo hemma längre...


Självklart!

Självklart råkar man ut för sin ring-in tid imorgon, vilket betyder att jag kommer jobba min 11:e dag på rad. Jag är jätteglad, eller inte. Visst, det är trevligt med pengar och passen är inte så långa, men nu vill jag faktiskt vara lite ledig också. Ja, ja, på torsdag är jag iaf garanterat ledig, så då hoppas jag verkligen att killen som har min lägenhet är där så att jag kan åka till Växjö och kolla på den, för nu hinner jag ju inte det imorgon heller.

Nöjet med OS

Halva nöjet med OS är faktiskt alla fina små bloopers från kommentatorerna. Idag kom en riktigt bra under början på en brottningsmatch.

- Ja, såhär i början så känner dom bara lite på varandra eftersom ingen riktigt vill släppa till...

Myskväll med Jöns och Sandra

När jag cyklade hem från jobbet visste jag inte riktigt vad kvällen skulle bjuda på. På vägen fick jag nämligen veta att Johan skulle dra upp till Växjö, och att föräldrarna bestämt sig för att stanna i Lindköping en natt till. Detta gjorde att jag hade lägenheten för mig själv, vliket inte är allt för oft ska meddelas.

Det hela slutade med att jag messade Jonas, vilket gjrode att han och Sandra kom hit för att spendera kvällen med mig. Jag gjorde klyftpotatis, ryggbiff och Tzaziki till mat. Efteråt käkade vi glass med varm chokladsås och salta jordnötter. Mycket mumsigt. Hela kvällen blev riktigt trevlig. Vi satt på balkongen sörplandes på öl/vin med trevlig musik i bakgrunden (medan stackars Sandra som var chafför hällde i sig Loka päron). Kvällens väder var riktigt nice och luften kändes helt underbar.

Ja, kvällen var så skön att efter att de gått hem och jag diskat färdigt, så tände jag lite fler ljus och satte mig en stund helt ensam i mörkret med härlig musik spelandes i skenet av en amssa stearinljus. Det är så att man inte vill gå och lägga sig.


Ursäkta

Det är dålig fart på den här bloggen. Jag vet. Men det har varit lite segt, mest jobb och liknande. Så det har inte varit mycket intressant att skriva om. Snart flyttar man ju dock till Växjö. Jag kan faktiskt börja räkna ner tiden på fingrarna nästan. Det är rätt läskigt, för det känns som igår när man satt i mars och snackade om hur det kunde bli om några månader. Nu är man snart där och man börjar ställa sig frågan om man är redo eller inte. Redo blir man kanske aldrig, vad vet jag, men det kommer faktiskt bli lite jobbigt att lämna allt.

Jobbigast kommer nog defenitivt bli att lämna CBF och badmintonen. Det har varit en sorts liten flykt från livet de senaste 7 åren ungefär. Jag har verkligen alltid haft roligt och aldrig känt att jag inte vill gå till träningen. Det får man nog tacka grymt bra tränare för. Men även resten av gänget som man spelat med. Jag har verkligen skaffat mig vänner för livet. Förhoppningsvis kommer man fortfarande kunna åka och tävla med CBF eftersom det varit något av höjdpunkterna under de senaste åren. Snart kommer lite bilder från senaste Stadebesöket förresten. Måste bara bestämma vilka.

Mamma 50

I lördes var det fest på gång. Det var nämligen så att min kära mor fyllde 50 år. Fast hon är snygg som 30, som hon fick höra så många gånger under kvällens gång. Hehe. I vilket fall som helst så var det stor fest i stigmännins klubbstuga med 52 inbjudna. Massa god mat (som jag var mycket delaktig i, mums) massa snack, lite dans, lite dricka och lite tal och sång. Det var helt enkelt väldigt perfekt.

Dagen började med att vi grattade mamma med presenter och inte mindre än 50 röda rosor. Sen körde vi iväg henne till en spadag på ronneby-brunn där hon fick relaxa med både massage och ansiktsbehandling. Sen ko hon hem och festen började. Eftersom mamma inte visste alls vilka som skulle komma så var det roligt att se hennes reaktion när folk från Varberg, Göteborg och Lindköping började rulla in. Hon blev minst sagt rörd många gånger. Och som sagt, kvällen blev jäkligt lyckad, och festen höll igång i gott och väl 9 timar, innan vi kom därifrån. Jag hoppas det är en dag som hon och många andra sent ska glömma.