"Ledig"

Imorgon är jag ledig. Eller tja, "ledig", heter det väl snarare. Det är meningen att jag ska vara duktig och plöja bok. Men jag tror det blir tidig fredag imorgon av någon konstig anledning. Tycker det har varit en massa med tidningen och så den här veckan, så jag har rätt till lite fritid.

Jag får skylla mig själv sen när det är tentadags och jag sitter där och grämer mig över mitt ack så patetiska liv. Då kommer jag se tillbaka på det här blogginlägget och tänka "du, gamle Fredrik, du är fan bra dum du". Men då har jag något att säga till den framtida pluggFredrik. Screw you, nu tar jag helg. Jag lämnar problemen till dig med varm hand!

Siestan again

Det blir repris ifrån förra året. Typ. Fick förfrågan om att sjunga/trubadura på Siestan i år igen. Något som jag inte direkt kunde tacka nej till. Känner att jag förhoppningsvis jobbat upp lite självförtroende i år, i och med att jag kom in på sångkursen. Man behöver lite självförtroendebooztar ibland för att man ska våga. Enda skillnaden från förra året blir att Marcus blir gitarrist istället för Alle, vilket ska bli kul eftersom vi aldrig spelat ihop innan mer än enstaka gånger hemma hos Mackie när vi fått något musikaliskt ryck. Känner fortfarande inte att jag vill spela gitarr själv. Ännu. Men det kanske kommer det med.


Ord är överflödigt


Dåligt samvete

Det grämer mig lite. Att så fort jag har lite ledigt så får jag dåligt samvete. För vad vet jag egentligen inte, men det känns som om jag borde göra något. Just nu ska jag i och för sig iväg och skriva en opponering och avsluta det sista i assar innan den går iväg på prov, men sen är det ganska lungt fram till måndag igen om man bortser ifrån morgondagens oppoering. Sen får vi tillbaka tentan också. Skräckblandad förtjusning.

Så till helgen blir det bara träning, chill och lite fest. Ska bli riktigt kul eftersom Jenny ramlar ner ifrån Halmstad också för att kolla in V-town. Så för min del får det gärna bli torsdag eftermiddag redan nu.

Träning, träning och lite mer träning

Det är alltid skönt när man kommit ur en tentaperiod. Jag blir alltid lätt förslappad och bortprioriterar tyvärr träningen, vilket jag verkligen inte borde göra. Jag brukar nöja mig med promenader, vilket inte är jättekul i längden. Saknar att ha badmintonen att gå till i alla fall 2 gånger i veckan och veta att man aldrig går därifrån utan att vara helt slutkörd. Jag blir lätt uttråkad av att bara gymma och springa. Jag behöver göra nåt mer.

Men idag har jag gått en runda och avslutade på gymmet. Dock var jag sjukt seg i hela kroppen för jag testade Bodybalance med Alle och Ida igår. Jävlar. Det är en blandning mellan tai-chi, yoga och pilates, vilket jag nog alltid sett som lite flummigt med sina energiflöden hit eller det. Men jävlar vad det tog på kroppen. Även om man bara använder sig själv som vikt så tar det så in i helvete. Skönt att man såg ut som ett kylskåp i jämförelse med alla andra. Men jag kan ta det. För idag känns det att kroppen är mör. Bodypump på torsdag kanske?


Nya låtar klara.

I fredags så var det dags efter en lång tids uppehåll. Spela in lite ny musik hemma hos Alle. Man känner sig som en fjortis som ser en idoldeltagare när micken åker upp och lurarna på. Den här gången spelade jag faktiskt gitarr själv dessutom. Alle tyckte jag skulle köra allt själv så det skulle kännas som live. Så nu är två nya låtar uppe på min myspace. Tankeverksamhetens man och Grandfather. Mys. Lyssna gärna.


Det råkar alltid bli så...

Tentan klar. Känns som vanligt. Fast ändå inte riktigt säkert. Sådär tråkigt jobbigt att man varken vet ut eller in. Allt beror som vanligt på hur snäll hon är när hon rättar. Men det märker vi. Tydligen ska det vara klart redan till nästa vecka. Ska bli intressant och se om den deadlinen håller.

Efter lunchen drog tog jag, Ebba och Mackan en promenad in till stan. Där råkade jag köpa på mig både ett par nya stuprörsjeans och en ny kofta. Dock på H&M så det blev rätt bra pris ändå. Alltid skönt med lite nytt för en hyffsat billig penning. Det var skönt att se hur vårfärgerna började ramla in. Äntligen bort med allt grått och svart.


Tomorrow is judgementday

Imorgon är det tenta i Marketing Strategy. Jag har inga förväntingar. Det kan gå precis hur som helst. Frågar hon saker jag inte kan är jag körd. Frågar hon saker jag kan är jag lite mindre körd. Förhoppningsvis så lite körd att jag inte kör. Fatta vinken. Det känns helt enkelt inte jättebra. Men jag hoppas. Ordbajs is the shit. Dock lite svårare på engelska. Efteråt åker skägget. Det är sjukt långt nu. Men nu åker det. Och snart det på skallen också.

There's something wrong with Esther...

Barn kan vara läbbiga. Jävligt läbbiga. Exocisten har jag inte ens sett, men den ungen verkar läskig. Precis som ungen i filmen jag precis har sett. Utan att vara på det där spy-galla-över-prästen-sättet. En rysare/thriller som heter Orphan. Vanligtvis gillar jag inte att se på skräckis själv. Jag tycker det dödar känslan lite, om man får har dålig humor. Men idag gjorde jag ett undantag. Vilket var bra. Den var sådär lagom mittimellan. Ibland är det skänare med lite mer psykologiskt hjärnbankande än panik. En rekommendation helt enkelt.


Pluggiplugg

Nu borde jag sova. Faktiskt. Upp och hoppa tidigt imorgon igen. Plugg plugg plugg i tysta lässalen. Förhoppningvis utan indier som både somnar, snarkar och pratar i telefon. Nä man ska inte dra dem alla över en kant. Men sovande utbytesstudenter är otroligt vanligt i biblan. Har aldrig riktigt förståt det där. Decka över boken och sedan vakna med PESTEL-modellen kletad mot kinden, långsamt deglandes. Där snackar vi strategi som förändras. Man kan ju sova bort flera timmar. Nä, då är det roligare att sitta i grupp, skicka lappar och rita lite i sammanfattningen. Eller kan man ju ha roligt med delade whiteboards som i höstas...



Itsy, bitsy, baby....Potter

Har precis kollat klart på Harry Potter and the order of the Phoenix. Kalla mig nörd om ni vill, för det är inget som jag förnekar. Har varit helt såld på Harry Potter sedan jag fick den första boken och sträckläste under ett höstlov hemma hos farmor. Efter det satt man och tuggade naglarna innan i väntan på nästa bok. Jag saknar nästan den där väntan. Jag saknar den där tiden när man lade sig ner i sängen med en bok och typ inte lämnade rummet förrän den var slut. Jag kommer ihåg hur det kändes när jag vände på sista bladet i sista boken. Det var som man fällde en tår och avslutade en epok i livet.

Filmerna är bra, men kommer aldrig slå böckerna. Vad jag dock måste ge filmmakarna cred för är hur de lyckats skapa många av karraktärrerna EXAKT som jag tänkt mig när jag läst. En av de som är på pricken är Helena Bonham Carter som Bellatrix Lestrange. Hon gör rollen klockrent och är rentav läskig. En annan som gör det bra är tydligen jag själv. I alla fall om man jämför med framsidan till Deathly Hallows. Om man får tro mina vänner rätt.


101

Nej, inte antalet dalmatiner. 101 poäg av 120 på TOEFL-testet. Katchiiiing. För tillfället är jag rätt nöjd med mig själv. Så där lagom nöjd.

Hemma på lönch

Har precis klämt i mig en bit lax, en burk majs och wookgrönsaker. Mätt som en nyutfodrad valfisk. Energi behövs för en eftermiddag i biblan. Hoppas det går bättre än i förmiddags, för vid 10 i 12 höll jag på att somna över boken. Vet inte riktigt vad det är med mig? Jag sov nästan 8 timmar i natt. Ska nog ta en liten hyper-nap nu för att se om det blir bättre. Måste kunna angripa boken och sammanfattningen på ett bra sätt så jag kan avgöra vad jag ska se närmare på. Det är det jag hatar med tentor. Man vet fan aldrig vad man ska lägga tyngd på.