Emelie

Idag skulle du ha blivit 22. Precis som alla vi andra. Men du stannade. Du blev bara 21. Hur kan du bara sluta bli äldre medan alla andras vardag rör på sig i gammal vanlig lunk? Det hela känns fortfarande så fruktansvärt absurt.


Tro det eller ej...

Igår bröt vi upp med Clemson för en dag för att dra oss närmare Atlanta för lite roligheter. Två bilar fylldes med destination Six Flags over Georgia en stor nöjespark cirkus 2 timmar härifrån. Och som många som känner mig vet så är jag ingen manisk åkare utav varken bergochdalbanor eller karuseller heller för den delen. Min familjs minnen ifrån tiderna på Liseberg med mig var väl ungefär tekopparna, radiobilarna och farfarsbilarna. Kanske cirkusexpressen om jag var tillräckligt våglig av mig.

I vilket fall som helst så drog jag dit med diverse berochdalbanefantaster (bortsett ifrån en bakfull/fortfarande onykter och undersövd Orhan) vilket innebar typ 5 minuter innanför parkens grindar innan vi stod i kön till Georgia cyclone, en gammal ranglig träbergochdalbana, vilken redan den troligen låg i topp för vad jag någonsin åkt i hela mitt liv. Det hela gick dock bra, trots goda skratt över min vackra min när jag drog ner för backarna. Men den bjuder jag på.

Efter det drog vi vida till nästa som låg mitt inne i en skogsdunge, vilket praktiskt taget innebar att man inte såg mycket mer än plattformen man åkte ifrån. Den här var klenare än den andra sas det. Redan då ifrågasatte jag argumentet, och när jag stirrade ner för första backen och såg en loop frågade jag snabbt en glad Zoe bredvid mig "It has a loop!?", "oh, no, there's two of them, you'll be fine". Och visst överlevde jag. Sen överlevde jag nästa, och nästa, och nästa...

Ihopräknat åkte vi 7 stycken, missade en på grund av alldeles för lång kö, och sen tog vi repris på 2 av dem vi gillade mest nämligen Ninja med sina dubbla loopar och  dubbla korkskruvar. Den andra var parkens stolthet Goliath med sina över 60 meter i höjd och ca 115 km/h i maxhastighet. Faktumet att man dessutom sitter i en öppen vagn med endast en platta som håller fast benen gör det hela lite läbbigare. Men jag överlevde två gånger och skulle lätt göra om det.









I'm kickin some ass!

92,3 % på provet i international marketing. I'm kickin some ass! Dock låg medlet i klassen på typ 84 så, ja, det är lättare här. Kan inte komma ihåg att vi någonsin haft mer än 50% A och B någonsin i snitt i Växjö. Men det gör mig inte så mycket. Det är rätt mycket jobb i vilket fall som helst. Har 2 kapitel att läsa ikapp innan helgen, plus en article review. Men sen är jag nog i fas igen. 

Tänkte nämligen ta HELG den här helgen. Och vad kunde vara mer passande än en tripp till nöjesparken Six Flags i Atlanta? Det verkar bli just det. Även om jag inte åker så mycket så känner jag att grupptrycket kommer vara stort, haha. 38 dollar i inträde/åkning plus bensin som vi delar på 4/5 personer är inte så farligt när det knappt tar 2 timmar att ta sig dit. Looking forward to it!


Jag glömde ju förra helgen

Det har varit en hel del plugg senaste veckan, så jag glömde helt bort att lägga upp bilder ifrån förra helgen. Det som hände var att det var lite Sangriaparty hos Rosalía och Hahn efter att vi sett en andra match på stadion, och sedan en födelsedagsfest som tog slut på grund av att polisen kom. Nu kanske ni undrar om vi var väldigt vilda? Nej, då vet jag inte vad polisen hade gjort hemma i Växjö. Men vi fick glatt fortsätta i mindre grupper runt om i Calhoun. Behöver vi säga att vi inte riktigt gillar polisen här?


The all american experience

I fredags skulle jag vara duktig och plugga så länge det gick eftersom jag bara hade en lektion. Men 32 grader ute och en hel dos solsken och ett avklarat prov gör ju liksom att man tappar stinget lite granna. Så det blev En shoppingrunda med Mac, och sedan hem till honom för lite middag.

På kvällen skulle jag självklart ta det lugnt så jag kunde plugga hela jäkla lördagen. Det liksom sket sig lite också när Lauren från min international marketing class ville att vi utbytesstudenter skulle komma på hennes fest. Så de var snälla och hämtade upp 8 av oss. Och vilken fest sen. Med en Keg och allt. Så nu har an officiellt gjort sitt första Keg stand. För er som inte vet vad det är så innebär det helt enkelt att man står uppoochner med fötterna i vädret medan man dricker ur tappen. Så nu har man gjort det också.

Annars fortsatte kvällen med en alldeles för sen buss till Down Town, 5 minuter på puben där det var apdött, en upphittad Mac som var färdigjobbad + en småberusad Jesper. Så Mac körde oss vidare till en annan fest där hans kompis befann sig. Dock var det efterfeststämning då de flesta dragit, så efter att dansken somnat i soffan tyckte jag och Mac att det var dags att bege sig hemåt runt 4-snåret. Så Vi kan ju helt enkelt säga att den pluggmorgonen kinda died rätt mycket...


Somliga ting äro befogade

Ja, det finns en del friterat här. Rätt mycket till och med. Det kanske till och med är så att de har permobiler på Wall Mart som det sades? Jo men visst är det så. På campus finns dock förvånansvärt lite feta människor om man ser till vad många av dem proppar i sig till frukost, lunch och middag. Mycket till näringsvärde skulle jag inte tro att det innehåller i alla fall. Men jag antar att det beror på att många tränar som satiken också. Så det jämnar väl ut sig. Men det är klart att man ser lite oversizade människor också. Jag har aldrig sett så många stora rumpor på så få kvadratmeter tidigare. Det är som om någon stoppade i vissa människor rump-anabola eller något.

Igår var i alla fall en sådan dag när jag såg en riktigt super size brud vid frukosten. Eller nu tog jag i lite. Men stor var hon. I alla fall så förundrades jag över hennes kommentar till kompisen när hon kom fram till bordet. Samtidigt som hon stirrade blint på munken kompisen glufsade i sig i välbehag utbrast hon förvånat "I can't understand how you can eat so much sugar in the morning!", innan hon själv tog en tugga av sin omelett. För hennes tallrik såg ut precis som min. En omelett och två skivor melon. Genast fick jag hejda min tankegång "Nähä, vilket tid på dygnet är det du gluffsar i dig allt socker då?".

Jag mådde dåligt över mitt hemska beteende. Hon kanske hade gått ner typ 50 pannor redan och var hur duktig som helst. Där satt jag och hade förutfattade meningar. Jag lämnade långsamt bordet i skam. Det var nästan så jag bad medlemmen från crusaders for christ som stod utanför att stänka lite vigvatten på mig skrikandes "the power of christ compels you!".

Idag såg jag dock samma dam klämma i sig en rejäl laddning pommes, snabbt nersköljd med ett glas cola, toppad med en stor bit chokladkaka till kvällsmat. Det hela fick mig hemskt nog att må mycket bättre. Så jag tuggade glatt vidare på min barbeque stek kantad med både brysselkål och blomkål. Utan minsta droppe frityrolja i sikte.

Förkylningshelvete

Jag bara väntade på det. Har känt i kroppen att det varit på stort G nu i över en vecka, så igår slog den till. Förkylningen. Och vad skyller vi det på? Jo alla jävla airconditioners som blåser ut ishavsluft på heltid.

Är man ute är det på gränsen till för varmt (om man är mitt i solen, mitt på dagen, annars underbart!), men kommer man in är det svinkallt, eller så har man en fläkt blåsandes rakt i fejjan. Det intressantaste är att jag kommer ifrån ett kallt land. Ja, ett kallt land. Det är sådant man förstår när man får perspektiv på saker och ting. Jag börjar förstå min faders hat till kyla (förutom på julen. Ljuva snö!). Jo, som sagt, jag kommer ifrån ett kallt land, vilket borde betyda att jag inte bryr mig. Men ack så fel. Här klagar de om det inte är typ 15 grader mindre inomhus. På biblan har jag till och med börjat ta med mig en tröja.

Så jag år väl helt enkelt stå ut med en förkylning ett tag. Jag borde hänga mer utomhus. För där slipper man de arktiska vindarna. Men för att vara lite mer positiv så är jag inte ensam. Så risken att jag blivit smittad av någon är rätt stor. Snörvel, snörvel och host. Det är det nya all-förstådda språket på Clemson Campus.

Veckans garv + låt

Kolla på den övre först. Sen den nedre. Kan inte säga annat än att jag garvar varje gång och dessutom har en ny låt på huvudet. Catchy!






The power of one word

- Reyse....reyse what does that mean?
- Oh, no it's re-use, not reyse.

....

- OH, now it all makes sense!

Världen är orättvis

Igår var det 4 månader sedan telefonen ringde och jag fick veta att Emelie inte fanns längre. Tiden går så fruktansvärt fort. Idag fick jag veta att en kille i min visual arts-klass som jag snackat en del med, krockade med sin motorcykel förra veckan och de vet inte om han kommer klara sig. Livet är inte alltid som väntat.


First friday parade och homecoming game

Det har varit en smått hektisk helg, minst sagt. Det drog nämligen ihop sig för säsongens första match. Även om det var en match som vi skulle vinna lätt så brassar man på. Som Orhan brukar säga: "Only in America!"

I fredags var det dags för en årliga first friday parade, som görs på fredagen innan årets första match. Där ville de att så många som möjligt av utbytesstudenterna skulle vara med och hålla sin egen eller något annat lands flagga. Så jag var snabb på att och norpade den svenska, såklart. Det var en helt sjuk parad. Tyvärr såg jag inte så mycket av den eftersom vi var i mitten av den. Men hela Clemson fylldes av folk som stod och skrek Go Tigers! och vinkade till oss. Ibland hörde man till och med någon skrika "Yo Sweden!" och vinka glatt. Här är de ju ganska måna om sitt ursprung, så de tycker det är roligt med folk överallt ifrån.

Så igår var det dags för det vi väntat på ett tag. Nämligen årets första, men även mitt livs första fotbollsmatch. JAg var ute på en promenad innan frukost och redan efter 9 så var det folk överallt för att påbörja sin tailgating. Tailgating är det man gör innan matchen. Familjer och vänner möts upp, sätter upp partytält, tv-apparater, paraboler och grillar stora som husvagnar som man drar efter bilen. Lätt sjukligt, men väldigt roligt. Vi drog själva senare på en tailgating med lite amerikanska studenter, men nästa vecka sa vi att vi ska ha en själva här på commons tillsammans. Alla dricker öl, äter och har roligt.

Och så äntrade vi stadion. Det var folk överallt, och antalet åskådare hade uppskattats till ca 72000, vilket är rätt mycket för en så "dålig" match. Faktumet är att vid match så blir Clemson South Carolinas 3:e sörsta stad. Bandet spelade och marscherade, ballonger släpptes iväg, laget sprang in och matchen var igång. Stämningen är svår att förklara. Även om jag inte var hundra på alla regler så dras man liksom in i det. Sjunger med i ramsor, bländas av allt orange och steks som en gris. För varmt var det. Sjukligt varmt. Så vi såg faktiskt inte klart matchen, för en match med 4 perioder på en kvart varar ca 3-4 timmar med alla break. Men så är det match varje/varannan vecka, så vi lär nog hinna se en del.