Hard to let go

Måste ju bara hålla med Jenny om att man inte kan lägga ifrån sig den sista Harry Potter boken. Shit, man bara måste vända sida. och när man kommer till ett nytt kapitel så tänker man "jag vill bara veta vad som händer", och så är man fast igen. Har läst större delen av dagen, vilket har resluterat i att över halva boken är läst. Fan att man måste jobba imorgon, annars hade jag antagligen legat uppe hela natten, eller åtminstonde läst hela morgondagen.

Tiden är kommen

Äntligen är brorsan klar med Harry Potter and the deathly hollows. Så nu är det min tur. Slutet på Serien om Harry Potter går mot sitt slut. Vafan ska man göra sen? Jag vet verkligen inte. Att vänta på nästa Harry Potterbok har varit en del av ens liv i ungefär 8 år. Ja jäklar.

Star Wars nerds

Sjuk rolig film som jag kan se hur många gånger som helst. The return of the nerds.


I like weekends

Har varit lite halvdöd de senaste dagarna så jag har inte orkat blogga alls. Har dels suttit instängd i ett bergrum med dålig luft, vilket har gjort att man varit lagom död närm an kommit hem. Men nu är det okej. Det är ju helg, då ska man defenitivt inte klala alls.

Hade lite folk här igår. Nea och jag grillade burgare, Emelie och Lizze hade redan käkat så dom hoppad. Sen kom Alle efter att han varit på bio. Det var väldigt trevligt. Det blev inte så sent för alla var rätt trött. Men trevligt i vilket all som helst. Blir så tråkigt om man bara sitter hemma själv, speciellt eftersom man inte träffar folket så mycket under veckornas lopp. Dessutom bakade jag en hallonkaka. Först blev det lite uppgivna miner eftersom det inte var kladdkaka, men det verkade som om hallonkakan också blev accepterad.

Ska sticka och träna med johan om en stund. Sen får vi se vad som händer. Umgeängesberoende som ajg är, så vill jag inte sitta hemma själv och tråka ikväll heller. så vi får väl se om något dyker upp. Vilket jag hoppas på.


Packed on the jobb

en rolig film från "Sverige dansar och ler". And there's more where that came from. Knackelibang on the door är också helt okej. Eller helt sjuk. Välj själv. Haha!


Släng den i brännbart...

Idag gick jobbet väldigt fort. skitskönt när det är så. Jag och Johan ahr bara kört grenar och skit hela dagen. Rätt chilligt faktiskt. Satt i regnet på tubbaryd och fick en tanke i huvudet. Om någon kommer in med en likpåse, var slänger man den då? Är det lixom "släng den i brännbart, då går det snabbt". Eller tänker man mer, låt naturen ha sin gång, "släng den bland trädgårdsavfallet". eller så kanske man tänker "var det en dum jävel? släng honom i blandsoporna så får han sig en omgång av rullpressen först!". Äh, jag vet inte. Bara en tanke i regnet.

Tackkort

Fick dåligt samvete eftersom Alle var så duktig på att leta kort till tackkort. Min mamma har med tjatat en del på mig, så jag drog snabbt igenom studentbilerna och hittade några jag tyckte om och photoshoppade ihop ett litet minikollage. Tycker ändå det blev rätt okej för att vara gjort så snabbt, fint men inte överdrivet liksom.

image477

Men det var för ökad arbetsmoral...

Gjorde bort mig rätt fint på jobbet idag. Jag och Johan har spenderat hela dagen nere i ett bergrum. till mitt förtret så dog min mp3 mitt i allt golvskrapande. Och vad gör man inte nät musiken dör? (förutom att leka Tekkenfight med arbetsredskapen, eller cyclops med hörselskydden) Man sjunger ju själv såklart. speciellt när man sitter själa nere i ett ensligt bergrum. Så när jag är mitt uppe i en Disney-harrang så trampar en av hamnarbetarna in. Pinsamt.nu. Men man ska väl göra bort sig ibland antar jag. Resonansen var otroligt bra i vilket fall som helst, och alla vet att sång ökar arbetsmoralen. Eller hur?

Sagt på jobbet om viknedgångsmetoder:

- Det bästa är fan köttbullar och renat!


Me...Harry?

Enligt Alle så är det jag som är på framsidan av den nya Harry Potterboken. Måste nog medge att det är lite likt ändå. Haha. bilden på mig är suddig. Men det var den mest lika jag kunde hitta bland dom jag hade.

image473

Harry Potter och Fenixorden

Jaha, då har man sett den filmen också. Cirka 2 års väntan är över på 2, enligt mig, rätt futtiga timmar. Det kändes så iaf. Det som förundrade mig var hur 1/3 av bokn försvann med en rasande fart på cirka 5-10 minuter. Visst, allt är säkert inte så visentligt för historien, men samtidigt så är det småhändelser som ger boken dess mystik och stämning. Lite av magigken försvinner på mer än ett sätt.

Dock måste jag säga att dom har gjort det på bästa möjliga sätt. Kan inte hålla med andra om att det var den bästa hittills. Men med tanke på att bok nummer 5 är något av en passage i hela historien, så är det svårt att göra det bra. Det som dock kan störa mig ibland är hur man genast märker om det är en ny regissör inblandad. På filmning och landskap också delvis. Det känns ibland konstigt när man sett en plats på ett sätt i en film, som sedan bytts helt och hållet i nästa.

Däremot måste jag säga att striderna var jäkligt snyggt gjorda. Det var riktigt häftigt, eftersom det är jäkligt svårt att anta när man läser boken. Det var inte alls hur jag hade tänkt mig det, och antagligen 5 gånger bättre än så jag sett det i mitt huvud när jag läste boken. Måste även säga att Helena Bonham Carter gjorde ett exellent jobb som Bellatrix Lestrange. Precis så ond och galen som jag tänkt mig.

Det är svårt, speciellt som inbiten Potternörd, att inte tycka om någon av filmerna. De blir mörkare och mörkare, precis så som det ska vara. Men filmerna kommer aldrig att slå någon av böckerna. De som tror att man kan skippa böckerna och istället se filmerna har så mycket fel som man kan ha. Man tappar så mycket av magik och känsla när man anförtror hela storyns uppbyggnad och omgivningar  till någon annan. Men som sagt, filmen är så bra gjord som jag antar att man kan göra den. I vilket fall smo helst är det en rejäl cliffhanger, och det känns bittert att man måste vänta ca 2 år innan man får se hur fortsättningen kommer att se ut. Hade det inte varit fr att man faktiskt vet hur den fortsätter, så hade jag nog varit rejält pised off.

image471

Då var det över

Jaha, då var Östersjö över för den här gången. Tänk att det går lika jäkla snabbt varje år. Man längtar hela sommaren efter några få dagar och sedan är de över inom ett ögonblick. Dock är det rätt skönt att det är över. så att stan kan gå tillbaka till sitt normala jag.

Gårdagen blev inte riktigt som förväntat. Hela tanken var att skippa drickandet. Men efter både en och två cider och ett bra ös från partypolarnas sida så ville kroppen annat. Så vi drog hem till Alle för att hämta det vi hade kvar och drog runt på stan. fick träffa Tilda med friends också. Mycket trevligt. Det händer allt för sällan numera. Mycket roligt hände igår, men Mäts tabbe vid halv tre var nog ändå bäst.

- Ska inte du med ha lite turkisk kebab!?
- *ser bort mot matstället* eeeh...Mäts... Wild Turkey...som i kalkon....Du äter kalkon, inte kebab!

Har väl bara en sak att säga egentligen:

JAHA, SKÅL DÅ!

Crazy Bengt

Då var första partynighten avklarad när det gäller Östersjö. Helt okej måste jag säga. Hade skitkul på förfesten hos Alle. Perfekt väder och massa trevliga människor. Precis som det ska vara. Tyvärr var vi kanske lite många för att vi skulle kunna gå runt på festivalen utan att tappa bort folk. så det blev lite splittrnade och träffande hela tiden. Men lite svinn får man räkna med, som man brukar säga, haha.

Tänkte dra in till stan om en stund och kolla lite.
Har ju inte varit inne alls under dagtid. Dessutom blev det inte så mycket koll igår. Mest runtdrivande. Får se vad som händer ikväll med. Om man faktiskt kommer in någonstans så man kan lyssna lite och inte bara driva runt överallt. Hoppas bandet som spelade på Solhem ska spela ikväll med. Dom var sjukt göttiga, och ändå hann vi bara lyssna på två låtar.

Förresten vann jag en liten crazy Frog igår.
Eller tja, crazy Bengt som jag döpte honom till med hjälp av Johannes..eller var det Mikael? Shit the same. Det är ett under att han överlevde natten iaf. Haha.

image470


Early ending

Asgo dag måste jag säga. Även om det varit asvarmt och jag var på vägen till solsting i värmen så fick vi sluta två. så jäkla gött. Jag älskar att inte stämpla. Fick dock lova att jag inte skulle komma tillbaka med några blåtiror eller vara full fortfarande på måndag morgon. Haha, rätt lätt att uppfylla måste jag nog säga. Jobbade lite nere i något hål idag. inte jättekul. Massa spindelnät och skit. Man bara väntade på att en stor fet jävel skulle komma krypande över axeln på en. Enda som var bra med det hålet var att där var svalt och skönt.

Fest ikväll. Änttligen! Har längtat sen i onstes. Varit sjukt festsugen alltså. Tyvärr kan inte Dennis hänka för han mådde inte bra, så det blir jag och Jonas som drar iväg på förfest lite senare. Men först måste jag nog få i mig lite mat. Så det inte blir som förra gången. Haha.


the Ark

Var och kollade på konsert igår. Det var först Martin stenmarck, sen Rhu och sist men inte minst the Ark. Helt okej måste jag säga. Martin Stenmarck var bra bortsett från att jag inte kan hans låar alls. Det blir genast lite tråkigare att kola då. Rhu såg jag bara lite av, men dom lät bra iaf, och the Ark var jäkligt sköna. Kunde typ varenda låt insåg jag, haha. Publikfrieri som fan. Men det var trevligt med lite konsert som omväxling i vardagen. Fest sugen är man nu alltså. Imorgon gäller det!

Sagt på jobbet:

- Dom kör bara plastflaskor nuförtiden.
- Ja det är ju tur att man tillhör den generationen som fick uppleva något så fint som glasflaskan. Plast gör inte ont om man slår någon med den i skallen!
- Jo, om den är full...
- Jaaa...men det blir inte samma nöje, dessutom går den inte sönder om man kastar den i gatan. Helvetet studsar ju bara!
- Ja, rätt tillbaka i skallen på en själv...

- Jasså du äter bregott du med? Borgarfödd ser jag!
- Haha, ja det är nog från mamma...
- ...Det är inget att skämmas över att vara borgarfödd, men här har alla LO stämplat i pannan!

Music baby, music!

Det är något band som repar uppe i musikhuset på skolan. Antar att det är inför östersjö, för annat vore ju konstigt. Skulle väldans gärna vilja veta vilka det är för det låer rätt bra, och dessutom har jag kunnat nästan varenda låt hittills. Bara bra musik. Kända svängiga låtar. Just nu hör ag "play that funky music white boy". Hade varit sjukt gött att få höra lite musik som den på östersjö. får hoppas att man hittar dom i vimlet. Då kommer man tamejfan igång!

Åska i luften

Det är fruktansvärt äcklig luft idag. Fick ont i huvudet innan på grund av hur kvavt det faktiskt är ute. Dock gick det över när man kom innanför dörren här hemma och insåg att pappa stog och bakade kanelbullar. finns det något bättre än doften av nybakade bullar? Nej, jag tror tamejfan inte det. Så nu går jag här och väntar på att få ta en bulle med ett riktigt kallt glas mjölk.

Jag och Johan har slängt massa grenar idag. Måste säga att han har gett uttrycket "några grenar" ett nytt innehåll. "Är det lungt om vi slänger några grenar här?" Oj, det blev 5 släp, hoppsan. Lika mycket är kvar dessutom. Haha. Kanske får bli Mörrum imorgon ändå för att det itne ska bli allt för obvious. Dessutom tog jag massa bilder idag för det var sjukt skumma moln under åskvädret när vi stod med utsikt över Karlshamn. Johan gjorde även en wannabe-sexy-hantverkare-bild.


A hard work work

Då har man klarat av första dagen på jobbet. Den var helt okej. Rätt chillig faktiskt, speciellt fram till lunch. Det blev till att tömma en lastbil, sen köra iväg och fixa brickor för att komma in och ur oljehamnen och oxhaga. Sen var det helt plötsligt lunch. På eftermiddagen målade vi, eller snarare fläckade rör. D.v.s målade på ställen där det behövdes. Jag och johan kom dock överrens om att det är roligare när man får måla något helt och hållet. Även om det kan vara lite långtråkigt på hamnen ibland så finns där sjukt sköna människor. Fina namn kallas dom också. Grillarn, Boris, Rulle o.s.v.

Sagt på jobbet:

- Ja, ni ska veta att det kan bli lite drygt här ibland för vi gör inte alltid så mycket. Men om man inte tänker göra så mycket ska man inte göra det i fikarummet för det ser inte så snyggt ut.

- Jag hade gjort annorlunda, men nu vill han ha det så....så vill han ha chockrosa rör med lila fjärilar så målar jag väl måla det...

Intervju

Läste precis en intervju på moviezine.se med Daniel, Emma och Rupert som spelar huvudrollerna i Harry Potterfilmerna. Måste bara ta med ett fult citat därifrån. Det var nog det fulaste jag hört på länge. får se när det blir dags för mig att se filmen. Vi dissade ju andra raden.

Vad är det största ni kunnat unna er de senaste åren?

Rupert: Åh, jag köpte en glassbil nyligen.

Daniel: Den är fantastisk.

Emma: Den vill jag verkligen se.

Rupert: Jag borde låtit er börja.


Hallonkaka

Blev översugen på en underbar hallonkaka innan idag. Tror inte jag gjort den sedan midsommar förra året. Den är iaf riktigt god, speciellt om den serveras tillsammans med vaniljvisp. Sådär lagom seg och knaprig i kanten, Yummy! Perfekt sommarkaka för alla er som gillar hallon och kaka på samma gång, haha.

image461


Ingredienser


2 stora ägg
2 dl socker
2 1/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
200 g frusna hallon
100-150 g smör


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda. Häll smeten i en smörad och bröad form. Lägg hallonen ovanpå smeten. De behöver inte tryckas ner eftersom de sjunker ner när kakan bakas. Hyvla smör och lägg på kakan tills det täcker helt och hållet. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Det gör ingenting om kakan är lite kletig i mitten, det är bara gott. Servera med vaniljvisp eller glass.

Kakan kan med fördel göras i långpanna, men man måste då självklart göra 2-3 satser på samma gång. Då kan man även smälta smöret och hälla i smeten. Dock blir då inte ytan på kakan lika seg och knaprigt god.

Tjuvlyssnat

Sköndals centrum, Stockholm

Två fjortisar står på en busshållplats när dom ser en blind man gå över vägen.
Fjortis 1: Fan, jag skulle aldrig våga gå över vägen om jag vore blind!
Fjortis 2: Nej! Hur vet man om det kommer någon bil liksom?
Fjortis 1: Eller hur! Tänk att vara blind, då kan man typ inte ens använda mascara eftersom man inte ser vad man gör!
Fjortis 2: Det har du rätt i! Tänk, livet skulle suga om man vore blind!
Fjortis 1: Shit han kollar ju hit! Göm dig för fan!


Grillning

Hade en mycket trevlig kväll igår hemma hos Emelie. Det började med grillning, som ajg fick sköta, eller tja, snarare själva tändningen av grillen. Men det gick ju bra. Sen stog Lizze för själva grillningen, det blev göttans. Vi som åt var Emelie, Jag, Alle, Lizze, Oscar, Nea, Alle, Henrik, Wennstig och Määts. Alle fixade kryddningen på potatisen, det blev något...kryddigt, men det gick ner.

Sen slängde vi oss mätta och glada driekt över godiset som redan var slut. Så jag Lizze och Oscar drog och köpte ett kilo till, som knappt räckte det heller. Shit va glupska vi var. Kvällen var jättetrevlig och under dess gång anslöt även Sofie, Möller, Mattsson och Catrine. Det får helt enkelt göras om snart igen. hoppas bara på bättre och varmare väder då.

Snälla någon!

Fick En låt på huvudet när jag hörde en annan låt, konstigt nog. Insåg att jag inte haft den på väldigt, väldigt länge. Alldeles för länge för att vara mer exakt. Låten jag snackar om är (givetvis, haha) Jimmy eat world - The middle. Är det någon vänlig själ som kan skicka den till mig? min nerladdning ligger på is. fuck. Måste säga att jag beundrar hur snabbt han hinner säga "little girl you're in the middle of the ride" i refrängen. Haha.


When reality kicks my ass

Ibland är man bra skum alltså. ena stunden vill man inget hellre än att bara jobba ihop pengar och sticka iväg. sen helt plötsligt blir man sjukt sugen på att börja läsa så man kan skaffa sig egen lägenhet och sånt. Men jag antar att det är nu som vuxenkänslorna ska tränga sig på. Det är väl så dags nu, även om det antagligen inte blir nåt läsande av för in del på ett år åtminstonde. Nä, även om det säkert skulle vara sjukt skönt att ha egen lägenhet och allt, så vill jag nog se mig om lite, man ska bara hitta någon att se sig om med också.

Det är trots allt rätt svårt ändå. Vad vill man göra, eller kanske snarare, vad är möjligt att genomföra? Egentligen ska väl allt vara möjligt att genomföra, men det gäller att ha den rätta instinkten och dessutom den rätta pushen för att verkligen göra det man vill. Inte bara människor som säger till en att det inte är praktiskt möjligt, utan bara existerar i folks drömmar. Fast ibland kanske man behöver ett wake up call. Eller? Drömmarna är väl ändå det som pushar en mest ibland. Visst, det är väl vid en viss tid dags att märka om man valt/gjort fel, men borde man ändå inte få möjligheten först? Ingen kan säga till mig att jag inte kan lyckas med något innan jag ens provat. Dock är det kanske sugigt när man efter ett rätt bra tag inser att man gjort fel. Men vad är bäst i längden?

Nä, det är lite fucked upp allt.
Känns just nu som om det inte kommer bli läsande av på ett bra tag. Men samtidigt tror jag att verkligheten kommer kicka mig så hårt i arslet att jag ramlar omkull. Så slår jag väl huvudet i marken och inser, "fan, allt det där jag redan tänkt ut sket sig, verkligheten kallar". Men så vill jag inte at det ska bli. Jag vill jobba, sen vill jag resa, eller åtminstonde kanske genomföra mina drömmar om USA. Fast samtidigt känner jag att, vafan, man kan ju läsa ett halvår på college senare, genom sina högskolestudier. Frågan är bara vad som är bäst, och vad man får ut mest av. Det lär jag aldrig få reda på. That kinda' sucks.

Någon frågade en gång varför vi ska ut i världen och hålla på? Varför vi så gärna vill dra oss mot en större stad, ett annat land, för att sedan komma tillbaka. Varför vill så många det? "vetifan" svarade jag rätt ärligt. Men jag antar att det är något som drar. Samtidigt som jag gärna hade stannat här, bara för att läget är så jäkla perfekt, så måste jag iväg någonstans. Jag vill inte inse när jag är 60 bast att jag aldrig gjorde något i livet. Tänk att se tillbaka på ett liv fullt av...Karlshamn. Bara Karlshamn liksom. boring säger jag, hur konstigt många än tycker att det låter.

Det är nog därför det är viktigt att ha förebilder.
Det är lätt att fastna i denna bekväma, och förhållandevis billiga värld som vi småstadsmänniskor lever i. Jag har sett många som fastnar för det livet, det verkar som det går i arv. "Lämna aldrig denna underbara plats min son!" "Nej far, screw storstadstankarna, eller bortflyttningstankarna for all I care, Karlshamn is the shit!". Jag är glad att jag har mormor, och hade morfar. Det är/var underbart att lyssna till deras historier från hela världen. När man dessutom får se kort som visar att det faktiskt är sanning och inte bara sägen så blir man helt upprymd innombords. Sådan vill jag också bli. En sån som har sitt lilla barnbarn i knät och berättar om alla resor man gjort, om alla människor man träffat och alla intryck man fått. Sådan vill jag också bli. dock är det lättare om man är sjöman, men vafan, någon resa hade ju varit fint.

Somliga tycker nog att jag är dum i huvudet. Eftersom jag har alla som här tankarna alltså. Slänga bort pengar på resor. Äh! "Vad ska man med sådant till? Gör något vettigt, köp en bil för fan!" Jag vill inte ha någon bil. Inte nu. Jag vill ha minnen som inte den ynkaste rostfläck eller söndriga förgasare kan ta ifrån mig. För minnen skrotas aldrig, men det gör en bil. Visst, jag kan berätta om min gamla volvo 240, men den den historien har vi hört så många gånger förut att det inte är intressant länge.

 Dessutom ska ingen klaga på att jag vill ut och se världen. Speciellt inte sådana som, tyvärr, aldrig fått ta del av den. För då vet man inte vad man pratar om. Okej om man sett en del och tyckte allt var piss, men jag tror inte att många ser det så. Somliga kan ju tyvärr inte ta del av världen, på grund av t.ex. ekonomi och det är bara synd. Men man ska ändå inte säga att resande är skit för det. För vill man verkligen ut någonstans så kan man klara det. För med drömmar går det mesta. Eller, nejfan, just det, verkligheten skulle ju kicka en fett hårt i arslet. Eller?

Äh, det får bli som det blir. Ödet har väl någon sorts plan för mig. Jag tänker dock ha mina drömmar, och får jag en chans att uppfylla dom så tänker jag ta steget. För man får bara en chans i livet, och det gäller att ta den chansen medan den finns där och innan det är för sent. Gör inte som andra vill, gör som du vill. Vill du inte resa, skit i det. Det respekterar jag (även om jag antagligen hade försökt mig på lite övertalande). Men vill du göra något. Gör det för din skull och ingen annas. Det tänker jag göra, before reality kicks my shiny non-metall ass.

YouTube ecuals Onsdagsnöje

När man har lite tråkigt är YouTube alltid att räkna med. Är det inte komedi så är det musik. Satt och kollade igenom lite Live Earth innan. Man kommer rätt snabbt fram till vilka som är bra och inte bra live. Fergie suger rätt hårt live faktiskt. Dock är Nelly Furtade rätt okej, även om hon sjunger rätt nasalt (och om hon inte har sin sugiga backupsinger med sig från Diana-konserten. Hittade dock den här filmen, som jag redan sett flera gånger innan. Men den är lika rolig för det. Haha. Hade varit kul att testa själv.


Light up the sky

You're making a choice to live like this 
And all of the noise I am silence
We already know how it ends tonight
You run in the dark through a fire fight
And I would explode just to save your life
Yeah, I would explode

Let me light up the sky
Light it up for you
Let me tell you why
I would die for you
Let me light up the sky

What to do

Sitter här lite halvt uttråkad. För en gång skulle är det ju faktiskt rätt fint väder ute, så jag tog en timmes promenad. Får väl se om det blir den enda idag. Man får ju passa på när solen lyser. Annars så har jag inte gjort mycket alls idag. Vilket självklart gör att jag blir off, eftersom jag måste göra något typ hela tiden. It's a tough world. Dock måste man ju ligga på chillsdan eftesom det här är min sista lediga veckotid fram till 1:a december typ.

image460



Bored

Lagom bored är man idag. Fortfarande seg faktiskt. segare blir man när man vet att man måste tvätta och dammsuga bilen. Orka. Jag tänker fasen inte hålla på å vaxa den å sån shit, för jag har aldrig satt min fot på dess pedaler. D.v.s, jag har aldrig använt den. I tristessen blev det photoshoplek som vanligt när jag inte vet vad jag ska göra. Det blev rätt kul ändå. Fast det var svårt att hitta bilder som passade för dt, nåja, man har ju en del att välja mellan. Nä, nu får jag väl ta och laga lite mat innan biltvätten. blä.


Stolthet - En vanlig bov i dramat

Det är säkert många som kommer att reagera på det jag nu skriver. Annat vore självklart konstigt, men halva meningen med att skriva någonting djupt om de tankar man har, är ju faktiskt att se hur andra tycker och tänker. Ämnet jag den här gången tänker vidröra är stolthet. Ett starkt ord för många, medan det för andra inte betyder särskilt mycket alls.

 

För mig är stolthet någonting som man borde ha. Tyvärr så brister min antagligen rätt ofta, eftersom jag, trots att jag skriver det här, inte själv riktigt vet hur jag ska behandla den på ett bra sätt. Vad som dock är viktigt när det gäller stolthet är att veta när man ska föra fram den, och när man håller på sin stolthet allt för mycket. Jag har haft erfarenhet av både och, antagligen både personligen, och i och med andra händelser runt omkring mig. Det som då kan hända är att man låter stoltheten skada mer än att göra nytta, vilket självklart inte är bra för någon.


Frågan är bara hur man ska reglera sin stolthet på ett bra sätt? Somliga tänker ofta att, vad som än händer så är min stolthet viktigare än allt. Detta kan dock i längden göra att man ses som lite arrogant, speciellt om man inte känner personen i fråga. Vad som då är viktigt att veta är när man ska sänka sin gard. Det är till skillnad från arrogans ett bevis på styrka. Det bevisar nästan oftare att man behandlar sin stolthet på ett bra sätt. För mig har man då varit stolt på ett bra sätt, i och med att man faktiskt vetat att man har haft fel, eller handlat på rätt eller fel sätt. För mig har man då inte förlorat stolthet eller förtroende alls, snarare stärkt den en aning.

 

Dock är det som sagt svårt att veta hur man ska hanterar borde hantera sin stolthet i vissa lägen. Åter igen handlar det mycket om förståelse för min del. Man måste hitta förståelse från de olika parterna innan man sätter up sin mur av stolthet. Annars kan allt bli fel från början, och detta gör att stoltheten kan ha förstört något som inte hade behövt förstöras från början. Däremot så kan det säkert vara bra att hålla på sin stolthet för att se vad som händer. Ibland kan stoltheten få en att få tänka klart för att inte fatta fel beslut, för att man senare ska kunna sänka stoltheten igen och på så sätt återvinna sitt förtroende, eller vad det nu är man blivit av med.

 

Jag tror man måste läsa av varandra på ett så bra sätt som möjligt, innan man garderar sig mes så mycket stolthet att man spricker. Jag är nog en sådan person som lätt kan manipuleras av en allt för stolt person. Jag sänker snabbt min gard för att jag tycker att jag gjort fel, fastän detta inte varit fallet från början. Är det på det viset, så är det lätt att som allt för stolt person trycka ner andra, i och med att man aldrig ger sig själv. Dock kan detta i längden göra att människor tappar förtroendet för en, och åter igen kan jag tycka mig se en viss arrogans i det hela.


Då är det åter igen viktigt att ha ett förtroende. Att båda litar så mycket på varandra att man utnyttjar sin stolthet på ett så bra sätt som möjligt, utan att manipulera, eller bli manipulerad. Det är då stoltheten fungera på ett bra sätt. Självklart kan jag förstå att man håller på sin stolthet om man vet att man verkligen har rätt, d.v.s har konkreta bevis för allt. Men tyvärr tycks man allt för ofta tro att man har all fakta i hand, medan man i själva verket inte alls har den förståelse som behövdes.

 

Så stolthet kan alltså göra både nytta och skada, och frågan är hur man ska kunna avgöra vad som är rätt i en viss situation. Men jag tror att det gäller att läsa av varje situation för sig. Inte bara gjort som man alltid gjort, för att ens stolthet är viktigare än allt annat i världen. Nej, avgör med tankar, känslor, erfarenheter och förnuft. För ibland kan det vara viktigare att låta sin stolthet dämpas, för att sedan höjas igen när man efteråt upptäcker att man tagit rätt beslut.


Bakisdag

Jag har varit sjukt seg idag. Lagom fuckad i magen hela dagen, men jag borde nog inte räknat med annat. Dock blev det bättre mot eftermiddagen, så jag kunde hemskt nog klämma i mig både glass och sockerkaka. dåligt med tanke på diskussionerna jag hade med både Alle och emelie igår. Jag borde väl käka ett päron eller något för att itne få dåligt samvete. Dock jag jag nog gått en mil idag minst, om man inte räknar inatt med för då är det nog snarare 1,5 haha.

Gårdagens Pics



Bara några av gårdagens bilder. Fler finns att hitta på min och Emms bilddagbok. Mycket nöje!

Party Party

Igår var det fest som gällde för hela slanten. Och seriöst blev det, måste jag nog säga. Förfesten blev eter mycket om och men hemma hos Emms. Vi var 8 pers som satt nere i hennes rum och drack, spelade ologiska fyllespel och lyssnade på musik. Mycket trevligt. Jag ar duktig och testade ny drink. Vodka, fruktsoda och en piggelinglass i den. Det var jäkligt gott, även om jag ska ha mer glass i nästa gång.

Vid tio stack vi till Sebastian. Stackars taxichaffis alltså, fan va vi lät. Men han är nog van, haha. Huset var redan vällfyllt, på mer än ett sätt. Där fanns a bunch of trevligt folk. Snackade en del engelska eftersom det var en engelsman där. Sen sa det typ bara poff så var vi på väg hem. Men that's life, jag hade en trevlig kväll i alla fall. Dock blev det en tur med porslinsbilen. Nåja, någon gång ska vara den första.

Bilder kommer senare när jag fått dom av
Emms.

Well...

...I just want to throw up....

Fucking mage

Känns som jag börjar få tillbaka magkatarren som ja hade i våras. Typ noll matlust för fem öre. Sen ibland blir jag bara jättehungrig och äter massa, så får jagont i magen sen igen. Sjukt jobbigt. Död åt flippade magar. Får försöka ignorera så bra som det går. Fest som gäller ikväll tydligen, inte förväntat för fem öre, men ack så trevligt. Det blir nog roligt hoppas jag. Frågan är bara vafan man ska dricka. annars brukar problemet vara om man har någon dricka, nu kan jag inte välja. Damn.

Well this is fun

Fastnade i photoshop. Det är rätt sent kom jag på, haha. Men jag får skylla mig själv. Borde verkligen utforska photoshop mer än vad jag gör. Jag har lixom fastnat i allt annat gammalt som jag har använt innan. Var kommer man på det? Ingen stans. Men I guess that's me. Stuck in the old and afraid of the new. Måste lära mig att våga lite mer. Även om det bara gäller photoshopkunskaper.


image443

Outgehbored

Det är fredag kväll, och jag sitter hemma. Jag är tråkig. Jag har tråkigt. Jaja, jag får helt enkelt göra det bästa av kvällen. Jag och Johan åt gott, fett, men gott. Biffar med potatiskroketter med nån kall sås. Sen har jag lite mörk lysmelk för att lyfta mitt sinne till en höre (socker)nivå. Nu kom mamma och pappa hem med glass, usch, jag är för mätt för det. Satt och lekte lite i photoshop, så som det brukar sluta när man har lite tråkigt. Gav mig på lite bilder som vi tog till projektarbetet. Micka blev fin i svartvit.


One reason not to love her

Satt och checkade runt lite på youtube och hittade Terras nya video där hon sjunger close to your head live under en intervju med tidningen Rolling Stone. Sjukt bra låt, röst och allt. Konstigt att hon inte slagit igenom förrän efter youtube. Hoppas fan man får höra henne lite på radio snart. Give me one reason not to love her!

 

Det regar och regnar

Allvarligt, tar regnet aldrig slut? Det har regnat konstant sen Wennstig körde hem mig igår. Helt sjukt faktiskt. Dock kan man sitta inne utan att få dåligt samvete, så på så sätt är det skönt. Men man blir så uttråkad av regn. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Fast jag har ifs lagat mat coh städat rummet idag. Så mitt dagsverke har varit helt okej.

Träning ikväll. Jag har längtat i en hel vecka. Hatar att bara ha en träning i veckan.

Filmnight

Jag och Wennstig var väldigt uttråkade, vilket slutade med en filmkväll hemma hos honom. Det var ett väldigt trevligt initiativ tycker jag allt. Det var spännande att se hans hus, hehe, aldrig varit där. Såg det dessutom före Jenny som faktiskt gått i samma kalss som honom vääääldiiigt länge. Lika spännande var det att köra dit. Inte suttit framför ratten på en månad. Men det gick bra.

Vi bestämde oss efter mycket om och men för att kolla på Poseidon. Ingen höjdarfilm när det gäller story eller realsim, men specieleffekterna är det minsann inget fel på. Helt lagom att smälta en sånhär vanlig sketen onsdagkväll. Speciellt när amn sett den en gång innan.Trevligt var också att Jenny anslöt, så vi satt och snackade en stund.

Oturen kom dock trippandes senare. Johan skulle köra mig hem eftersom han ändå skulle hämta sin syster på stationen. Först ringde hon och sa att de snart var i bromölla. 2 minuter senare ringer hon och säger att det hänt en olycka längre fram på spåret, vilket gör att de står stilla några hundra meter från stationen. En buss sattes dock in, men vem vet hur lång tid det tar? Johan den stackarn får vara uppe halva natten,han som ska upp och jobba vid 7. Bittert. Hoppas allt löste sig.

Monsoon

Alle skickade några låtar igår som jag glömde lyssna på. Hittade dock dom idag igen och dom var riktigt bra alla tre. Fastnade direkt för Tokio hotel - Monsoon. Hade alltid förväntat mig att dom typ skylle dra loss värsta skiten på tyska, så döm om min förvåning när denna låt kom igång. Både härlig text och musik. Mums för mina öron iaf.

 

School for scoundrels

Jajjemen, igår var det film som gällde igen. Betar typ av en film om dagen nästan. Har inte sett så mycket film på ungefär ett halvår som jag har gjort nu de senaste två veckorna. Men det gör inget, det ger en lite chans att komma ikapp. Filmen var iaf riktigt rolig. Lite Hitch över den, fast med mer djup, och ganska mycket mer råhet. Handlar om en kille som är en total Looser som vill ha granntjejen. Behöver jag säga mer? Ett tips måste jag säga. Tror det är han som spelar i Napoleon Dynamite som har huvudrollen också. Han kan verkligen inte se normal ut.

image440


Bored

Jag är SÅHÄR uttråkad för tillfället. Vet inte riktigt  vad man ska hitta på. Tyar inte gå ut en runda, inte själv iaf. Synd att man inte har någon här inne i stan som är promenadmänniska som jag. annars är det ju typ bara TV och film som gäller. Också tråkigt om man är ensam. Ledighet sucks när alla andra jobbar måste jag säga.

Gjorde klart fas C idag. Ner och göra fordonsfasen imorgon. Det lär gå sjukt dåligt.

Blind dating

Såg filmen Blind dating igår. Den ar rätt bra faktiskt. Typ dramakärlekskomedi. Lite chicflick över den men orka bry sig. Jag brukar digga chicflickar ibland. Jag är inte som jag borde helt enkelt. Den handlade iaf om en kille som var blind som ville hitta kärleken. Därav Blind dating, haha, sjukt dåligt skämt. Snyggt skämt var också "Min bror brukade säga att man kunde springa fritt i parken, men han berättade aldrig om träden...jag hatar träd....". Helt klart sevärd iaf, om ni har samma smak som jag.

image439



Seniors T-shirt

Lovade ju att lägga upp lite bilder på Seniorströjan som jag fick av Johan. Tycker det var ett mycket smart val av design, med tanke på årtalet och allt. Tog typ över en dag innan mamma och brorsan fattade hela iden med det. Shit, vissa är segtänkta, haha! I will wear it proudly.


Satellites unplugged

Satt och kollade lite ackord tidigare och hittade September - Satellites. Tycker den är rätt bra, vet inte om det är speciellt eftersom första gången jag hörde den så var det live på östersjöfestivalen för något/några år sedan. Många tror nog inte den funkar alls som unplugged, men jovisst gör den det. Hörde det ngon gång på nyhetsmorgon, men den här var ännu bättre faktiskt. riktigt häftigt.


Sin City

Det blev filmkväll hemma hos Nea under kvällen tillsammans med Alle och Wennstig. Mycket trevligt. Lite reptilgodis (inte typ ödlemat som syrsor för er som inte fattar, utan godis från affären reptil som en gång i tiden var en reptilaffär, don't ask!) lite "kladdis", och nej, inget porrande eller så, bara vanlig kladdkaka. Tydligen överträffade jag mig själv, igen. Jag börjar bli rädd för jag tror inte jag kan överträffa mig så mycket mer längre. Snart får någon annan börja baka så dom kan glömma hur mitt smakar, så kan jag göra nån ny come-back senare. Eller får jag helt enkelt baka något nytt. Jobbigt läge.

Filmen blev Sin City. Först var jag emot det, eftersom brorsan sa att det var något av det värsta han någonsin sett. Men jag tänkte att jag måste skapa mig en egen uppfattning. Det var inte det värsta jag sett, långt ifrån det bästa dock. Dom knöt ihop det bra på slutet, trodde jag. Tills slutsekunderna då allt flippade som fan. Riktigt antiklimax på den måste jag säga.

Det blev alldeles för många konstiga spekulationer under kvällens slut. så som det brukar bli i vårt överporriga sällskap. Det var mest tack vare "bajspallen" och "kladdisen". Allt blev bara värre och värre, speciellt när kladdis och nedsprutning (med hjälp av spolarvätskan från bilen!) hamnade i samma mening.

Förresten så tröttnade jag snabbt på min nya heading. Den blev inte riktigt som jag tänkt mig så jag gjorde en ny. Höll mig kvar till SMYK (som många tydligen hade googlat i förundran). Vi får dock se hur länge jag orkar med den här, blev inte så jäkla nöjd med den heller. Jag måste verkligen utöka mina photoshopkunskaper så att jag kan genomföra något nytt roligt.