Smakprov

Här är ett smakprov på min broders och min faders extremt tråkiga humor.

Jag, Pappa och Johan i bilkö i Sthlm

Pappa - Vi kanske skulle ta en tur till Kista!
Johan - Där bor alla StockholmsKisar...
Pappa - Där går alla runt och kisar...
Johan - Därför finns det så många optiker där...
Pappa - Men det är mest för syns skull...
Jag - Och nu går jag snart sista biten!

Home

Så då var man hemma från den lilla hålan mittimellan två storstäder. Det gick himlans bra och har varit väldigt trevligt. Kort men intensivt så att säga. God middag och allt fick jag på födelsedagskvällen, med egen chokladtårta. Jordgubbar och glass till det. Mums.

På lördagen stack familjen in till Uppsala. Jag gjorde direkt av med mina två presentkort jag fick dagen innan genom att köpa en piké och ett par rutiga shorts. Men jag behöver inte känna mig dum för det. Behöver verkligen sommarkläder. Inga studentskor gick att uppbringa. Stackars fredriks fossingar är för breda för de som faktiskt är snygga. Bajs. Börjar allvarligt fundera på Tigerpjuxxen igen.

Kvällen spenderades på en Herrgård(?) vid namn Krusenberg. Där avnjöt jag mitt livs första, och förhoppningsvis inte sista, 5 rätters middag. Det var längesedan jag åt så gott. Rena himmelriket, och aldelles lagom mätt blev man till råga på allt. Middagen bestod av:

Aptitretare: Silverål med tryffeläggröra
Förrätt 1: Hummersoppa med pilgrimsmussla
Förrätt 2: Kokt vit sparris med ceranoskinka och citronhollandaise
Huvudrätt: Lamm med potatis och blomkålskaka, persilje och kantarellkorv
Eferrätt 1: Franska ostar
Efterrätt 2: Variation på äpplen (Äppelparfait på äppelgelé med rivet äpple och äppelchips)

Allt detta med extremt väl valda och goda viner. Trodde man var i himlen eller något.

Efter att ha suttit hela jävla dan i bilen är jag lite trött men sjuk sugen på att göra något. Har ju inte direkt umgåtts med några vänner i helgen. Så det hade varit trevligt. Men vi får la se om något händer.


19 bast

Så, då var man 19 bast också. Trevligt att fylla år, även om det inte är riktigt lika speciellt som när man var liten. Men det funkar. Har fått två presenkort på MQ, och sen har jag ju redan fått moromrs födelsedagspeng. Får la se vad det blir hos farmor ikväll. Bara ett år till systemet. Woho!

Projektredovisningen gick riktigt bra tycker jag. Vi var nog några av de mest pålästa iaf av dom jag hann se. Alla andra drog över tiden, så jag lugnade ner mig och föröskte snacka lite mer sammanhängande istället. Dessutom sa Maria aefteråt att hon tyckte vi var jätteduktiga och att det avr väldigt intressant. Alltid trevligt när ens handledare säger så. Kom ifrån extra tidigt också, så nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem så vi kan köra.

Bye bye Karlshamn und Hejhej Knivsta-Uppsala-Stockholm. Vi syns på söndag eftermiddag/kväll.

Grattis Farfar

Måste börja att tillägna detta inlägg till farfar som fyller 70 år idag. Får gratta honom mer imorgon eftersom jag ska åka dit upp. Sen är det ju så att man själv fyller 19 år imorgon. på projektredovisningsdagen och allt. Jaja, kanske inte blir allt för rolig födelsedag, men lite firande blir et säkert. Om inte på lördag i vilket fall som helst. Ett år kvar till systemet.

Träningen gick sjuuuuukt segt ikväll. Det var inte ens roligt. Varmt och äckligt var det i hallen med. det enda psoitiva var att vi snackade om Stade och så. Det ska bli sjukt kul att komma ner dit igen. Brukar alltid bli en himla massa sköjj!

Kan inte säga att jag är allt för laddad för imorgon. Men jag har sutit och tänkt lite på hur jag på bästa sätt kan korta ner det jag ska säga utan att jag förlorar för mycket. så det blir nog bra. Det är helt okej att redovisa på svenska ändå, för något konstigt kommer man alltid på att säga. Det är bara det att man ska hålla tiden. Men vi har pluggat på bra så det tror jag nog vi gör. skönt att slippa se alla redovisningar för då hade jag nog varit rätt död. Men tråkigt att åka bil. Menmen.

image259

Studenten

Idag har jag förresten fått min studentmössa. Tyvärr var det lite fel på våra beställningar. Vi hade t.ex. inte fått klassbandet, och jag hade inga initialer i mitt paket. så vi får väl se vad som händer. Men jag orkar inte bry mig. Jag har en snygg mössa i vilket fall! Huvudsaken är att jag får pengarna tillbaka för det som inte var med i mitt paket.

image258

Prata fort eller dissa?

Sitter och pluggar på min muntliga redovisning till imorgon. Shit, fatta 10 minuter är lite att redoisa ett helt års arbete på. Imorgon är det också extra viktigt att hålla tiden. Jag har hört att dom blir lite kinkiga annars. Har massor att säga på bara 4 minuter, och just nu ligger jag på 5,5. Måste alltså välja om jag ska ska dissa lite info eller prata fortare. Tror dock int ejag kan prata så mycket långsammare, så jag får försöka stryka lite. Fan va jobbigt det här är. Förhoppningsvis blir dom inte så sura om man drar över någon minut.

tröttnat?

Känner att jag ,som emelie haft innan, har en liten period då jag tröttnat på bloggen. Dålig stil jag vet, men det är projektarbetet som gäller för tillfället så bloggen har kommit i andra hand. Inte så konstigt kanske.

Idag har jag ätit så jäävla mycket skräp. Bönan, kakor till projektet, kladdkaka och glass hos Alle, och sen en kexchoklad på vägen hem. Det var nämligen Lorden som gällde ikväll, eftersom det var studentfest. Inte så överdrivet mycket folk, men hade de väldigt trelvigt i vilket fall som helst. Blev festsugen där ett tag, men får väl hålla mig till nästa gång det händer något.

Sovmorgon imorgon. Sjukt härligt. Sen blir det att öva inför den muntliga projektredovisningen på Fredag. Börjar faktiskt bli nervös nu, även om vi har jäkligt mycket bättre koll på saker och ting än vad jag trodde från början. !0 minuter på Fredag, sen är det klart. Det ska bli så jäkla skönt när man slipper tänka på projektet längre.

Hungrig

Damn, jag är så jävla hungrig att jag snart dör. Skippade lunchen i skolan idag eftersom ingen tyade äta med mig, vilket inte var så smart. Satt i skolan till klockan fyra med projektet, så mitt huvud är slightly off kan jag säga. Trodde jag skulle vara tvungen att laga mat, men hittade en pizza i frysen som jag helt glömt bort. Fett, men jag tyar inte göra något annat.

Vi är uppe på 16 sidor nu på arbetet, känns tryggt, eftersom vi inte är särskilt färdiga än. Trodde verkligen inte vi skulle få ihop något alls ett tag. Men se hur fel man kan ha.

Engelska

Idag har jag varit rätt duktig för att vara jag. Jag och Micka skrev projektrapport. 4 sidor till blev det idag, på knappa två timmar. Vi vill om vi kan, och bra blev det också. ange stackarn hade lektion så hon får vara med och skriva imorgon istället. Just nu känns det väldigt positivt med projektet. Kan kanppt vänta till vi kommer till min älsklingsdel. analys och utvärdering. Maha! Tankeskrivning är min buisness.

Läste även ut engelskaboken. Den var poetisk och svårt. Djup t.o.m för mig. Hon tappade bort hela boken på sina ställen. Dumma bok. Slapp även sista småttingträningen för Niclas så ajg kunde göra redovisningen. Det var välbehövligt kan ajg säga. Hade inte ens börjat nu om det inte varit för dom två-tre timmarna jag tjänade. Så nu behöver jag bara plugga in det. Det känns faktiskt bra.

Oväntat var att Hannes ringde. Haha, ajg är inte van att folk ringer mig. Men det var om engelskan det också. Hans bok verkade dessutom vara minst lika freaky som min. I'm not alone. Haha.

Läskigt oförväntat
äckligt oförväntat
äckligt läskigt
bara äckligt
sanning?

Fjong

Idag har dagen spenderats till alldeles utomordentligt vanliga söndagssysslor. Det har körts någon timme, styrketränats, ätits, pluggats och lite så. Allt har gått mycket bra förutom pluggandet. Pluggade mindre än tänkt, men det är att läsa en bok. Så jag tänkte fortsätta lite innan jag smonar, så får jag läsa ut den imon. Det är i engelskan, och den är både knepig och sjukt poetisk. Ganska jobbig men ändå..stark på något sätt.

Nu ikväll har jag bara suttit här och spanat Titanic lite halvt medan ajg snackat med Alle och Nea på Msn. För örigt så visade det sig att det blev farmor och farfar till helgen ändå. Åker på fredag eftermiddag och kommer hem söndag eftermiddag. Bittert dock att både ha projektredovisning och åka bil till Uppsala på sin födelsedag. Men får hoppas på att jag blir firad ändå.

Checka förresten fjongen jag har på håret idag! Jävlar, det är helt sjukt! Vetifan hur jag lyckades! måste typ legat konstigt när håret torkade.

image257

Hide and seek

Sitter här lite halvtrött faktiskt. Dagen ahr varit helt okej, förutom den alldeles för tidiga morgonen. Var siffervändare i CBF-starten, eller tja, snarare hjälpdomare kanske. Det var många som inte riktigt hade koll på några regler alls. Så jag fick hjälpa de små så gott det gick.

Efter nånon timmes sömn så spenderades kvällen tillsammans med Nea, Alle och Lizze. Egentligen var det meningen att vi skulle käka pizza, men det dissade jag och Alle. Så det blev så att vi lagade maten (till mesta del). Det blev klyftpotatis och lövbiff med sås och kryddsmör. Helt jätteokej mat. Vi glömde dock köpa dricka, så medan brudsen körde iväg så höll jag och alle ställningarna genom att sjunga och spela lite mellan stekpannorna.

Till efterrätt åt vi glass, varma hallon, chokladsås och marränger. En jävla blandning jag vet. En hel buffé av onyttigheter. Men även det var gott. Sen satt vi i soffan helt dästa medan Emelie tittade förbi en stund efter jobbet.

Var meningen att jag skulle lägga upp en video lite tidigare idag, men bloggen var allmänt trög och trött. Så det hände inte så mycket. Nu verkar dock youtube flippa lite, men det löser sig nog ganska bra ändå. Det är iaf Imogen Heap - Hide and seek. Väldigt elektronisk jag vet. Men jag tycker om den så jäkla mycket ändå. Den är sådära myskonstig. Ett nytt aftonbladet ord. Myskonstig. Tillsammans med spritfest och Anges reklamsnygg.


Fest men ändå inte

Kvällen blev alldeles lagom trevlig tycker jag. Drog hem till Lizze som hade förfest, tillsammans med Alle. Där var vi väl en 12 pers eller något som drack, nyktrade, sjöng lite och snackade skit. Helt okej. Dom andra skulle dock ut nu, men jag hade som sagt varken ekonomi eller energi för det. Man blev dock lite festsugen ändå, men det kommer fler gånger. Sen får man tänka på att man har en lång dag framför sig imorgon med. Tydligen blev det nåt trevligt evenemang på kvällen också. yay!

Fick trevlig kommentar också. "Fredrik, har du gått ner i vikt?". Love to get sådana kommentarer. Speciellt när man är näst intill säker på att man kan svara ja på det. Elin, you made my day. Hehe.

Första körlektionen

Då har man haft första körlektionen då. Det gick bättre än förväntat måste jag säga, med tanke på att jag inte har kört sen november. Fick väl nåt motorstopp när jag panikade lite då jag fattade fel, men annars så. Krypkörde lite, körde runt lite i rosenkällaren sen också. Snacka skillad det är att köra med en körlärare och en förälder. Helt plötsligt blir saker helt självklara, haha. Jaja, nya insikter varje dag. Nu blir det till att köra massa massa till nästa lektion. Skoj!

Torsdag

Jaha då var torsdagen över också. Mysigt med fredag imorgon, även om jag vet att jag måste upp tidigt på lördag. Blir dock ingen utgång för min del imorgon, dels på grund av lördagens tidiga upstigning, och dels på grund av min rätt tunna plånbok. Men det brukar ändå vara förfesterna som är roligast ändå, så mig gör det inget. Dessutom är jag ganska van vid att vara nykter. Hehe.

Först projekt och sen första körlektionen imorgon. Lagom nervös är jag måste ajg säga. Skulle kört i helgen, men det hanns inte med, och båda bilarna ahr varit bortflugna hela veckan. Detta betyder helt enkelt att jag inte suttit framför ratten sen slutet på november. Inte jättekul, men det sitter förhoppningsvis lite i fötterna. Sen blir det träning, träning och åter träning som gäller på hemmaplan. Det blir nog bra.

Träningen gick hyffsat ikväll ändå. Segade ner mig som fan mot slutet. Men Singeln mot Alle var hård för min del. Tog dock åter igen 17 poäng i andra, sjukligt nöjd ja. Brukar annars spela bäst i första, men så var inte fallet idag. Vi hade några riktigt långa dueller, sjukt roligt. Jag vann iaf minst en av dom, hehe. Dessutom avslutade jag dygnet med att kicka hans ass på Betapet med sådär 509p mot 266p, Ägd!

Hörjel

Då sitter man här, hyffsat uppvärmd igen, efter en kall dag på Hörjel gård med klassen. Det har regnat, blåst och varit allmänt jävligt. Det var dock ganska trevligt ändå, och mitt i exstasen klämde jag i mig nästan ett helt paket ballerina själv. Men det var gott, och det värmde för stunden. Haha. Åkt en massa buss, för vi åkte fel, ganska mycket fel. Men det löste sig. I vilket fall som helst så har jag förberett lin, fixat staket och huggit lite stolpar till staketet. Allt detta i ösregn...typ. Under linberedningen splattade jag fingret också, menmen. Linet såg för övrigt ut som blonda hårextentions! haha.

Snart träning. Kanske får upp värmen lite då. Känns typ som man ska bli sjuk just nu. Urk.

Betapet is the shit

Dagen har gått åt till en hel del betapetspelande. Det är sjukt geek på den, men vafan. Har kickat Jennys Ass 3 gånger idag. Ganska nöjd med tanke på att hon bara hade 4 fel på orddelen på högskoleprovet. Tyvärr funkade inte min print på mitt 156 poängsord. Prefix, det både såg snyggt ut och sug hårt för henne, haha.

Imorgon ska man till Hörjel. Någon naturskolan utanför Tomelilla. Jäj, snacka om back to basics. Känns ungefär som om man ska ut på utflykt på mellanstadiet. Hon är kenpig den där måste jag säga. "Ta med gummistövlar och regnkläder". Jisses, jag har inte ägt ett regnställ eller ett par gummistövlar sen femman eller något. Det får bli skabbkläder och gympadojjorna. Dessutom ska det tydligen bli regn imorgon. Sen ska hon säkert snacka en massa på bussen. Gissa vem som ska diskreta med mp3. Jag vill inte!

Fast den här var fin med faktiskt:

image256

Ågatan

Nu har man precis kommit hem från en alldeles utom ordentligt trevlig middag med mamms på Ågatan. Det blev en burgare för henne och grekiska kalvfärsbiffar för mig. Jäkligt gott, och dessutom nån cider till det. Vi satt där nästan två timmar och snackade om framtiden, resor och massa sånt. Mamma tyckte jag borde ge mig ut i världen lite innan jag gav mig på allvaret. Helt i min åsikt, om jag får ett jobb.

Fick även reda på idag att min ansökan fanns med på kreativum. Bra, för jag trodde den hade kommit in för sent. Så nu är det bara att hoppas, så kanske man får ett jobb iaf. Det hade varit sjukt trevligt att faktiskt fixa något själv för en gång skull.

För övrigt har jag införlivat alla i betapet. Haha, alla som dissade det i början. Sjukt kul ändå. Bilden under var den syn som väntade mig och mamms när vi skulle cykla iväg. Två regnbågar, det var fint.

image255

Förlåt

Jag får väl börja med att be om ursäkt, eftersom jag fått en del klagomål på att jag bloggar för lite (Nea borde inte alls känna sig träffad). Så förlåt förlåt. Men jag har bara haft andra saker för mig. Där ingår en del betapet. Måste nog dock studera svenska akademiens ordlista ett tag om jag vill bli bättre. T.o.m Alle slog mig två gånger idag. snackar vi lågvattenmärke. Fast även om han råkade få 117 poäng för spara, så tyckte jag ändå att mina 72 poäng för karbon var så mycket bättre.

Träningen idag gick typ piss. Det var bara allmänt tråkigt hela tiden kändes det som. Känns som man tappat stinget lite nu när man inte riktigt har något att jobba upp sig emot. Tyskland ifs, men mest sällskapligt även om det är landskamp. Det ska bli riktigt trevligt, och förhoppningsvis ska jag inte spela riktigt lika kasst som jag lyckades göra förra året.

Folk ska tydligen ut på fredag med. Inte så roligt med tanke på att jag ska upp klockan 7 på lördag. Fattar itne varför jag alltid ska hjälpa till med allt. Men jaja, får väl hoppas på att något kul händer på lördagen så inte hela helgen går till spillo. Annars får man väl ändå hänka förfesten på fredag och vara lite social. Får spara pengarna till nästa veckas studentfest istället.

Leifing is the shit

Efter flera veckors väntan så är äntligen Leif med på 100 höjdare. Det var dessutom klockrent, eftersom han kom på första plats i dagens program. Tänkte på dom gånger man själv "dragit fram" genom skog och mark på det där sättet. Det läskigaste är ändå att börja gå snabbt sen igen. Det känns skitskumt. Haha. Hur som helst. Leifing is the shit!

image254

Leifing

Ikväll gäller det. Nu ska äntligen Leifing Leif vara med på hundra höjdare. Det ska bli mycket intressant att se, för jag trodde att dom hade dissat honom. Men så fel man kan ha. Skitkul. Det blir att bänka sig ikväll säger jag bara.

Living, loving, LEIFING!

Two beds and a coffeemachine

This dude is amazing. kollat på massa han gör och diggar hans röst. Även om han stänger munnen när han sjunger ibland. Men det skiter jag i. This is some good shit!


Betapet

Idag har jag inte gjort något nyttigt för fem öre. Eller jo. Jag har spelat betapet. Dvs alfapet över nätet. Skitkul faktiskt. Måste säga att det blev en sjukt snuskig dag med ord som kuk, kåt, klet, resa, vidga, suga osv. Tänka sig vad perversa sällskapsspel kan vara alltså.

Annars har det varit en sjukt fin dag, men jag har mest suttit inne. Jag tog däremot en liten prommenix nu mot kvällningen som var jäkligt härlig. Förstörde den däremot med godiset jag åt sen. Men, men. Sista dagen på sista lovet jag någonsin kommer att ha. Jävligt depressivt faktiskt.

Imorgon börjar skolan igen. Jag vill verkligen inte. Men nu är det verkligen sista spurten som gäller. Projektet ska inte göras klart. Det ska skrivas klart. DVS den jobbigaste biten. Men det brukar gå bra ändå. Sen kan man nog chilla. Även om jag har massa engelska och shit. Men, men. Jag ska nog ta studenten jag också.

Lite Pictures

Här kommer lite bilder från igår. Det kommer som vanligt finnas mer att se på både min och emelies bilddagbok. Det finns även lite andra bilder på Lizzes pixbox.



Grillning

Idag har det grillats som bara den. Trodde verkligen inte att vi skulle orka hålla ut så länge som vi gjorde. Det började med mig, Erik, Alle och Nea som började plocka så mycket ved som vi kunde hitta, eftersom det inte fanns något vid platsen där vi skulle vara. Vid 7 någon gång drogs elden igång, och den höll vi brinnande till runt tolv. Man trodde det skulle vara svinkallt ute, men måste säga att det var väldigt skönt.

Det är roligt med lite sådana här händelser. Det var både mystiskt (vem prasslade i buskarna?), sjungande glatt (allsång is the shit) och bara helt jättemysigt. Sen kom ju Wennstig dit och visade hur man eldar på riktigt. Det vill säga genom att spruta eld. Alltid lika coolt tycker jag. Jag sjöng även min lilla låt. Vilket inte gick bra och det märktes för det var nog inte så uppskattat. Haha. Men har man ingen röst så har man inte. Det var mys ändå. Hoppas verkligen på många liknande, och ännu längre, grillkvällar i sommarnatten!

image242

The holiday

Då var det sluta på lovet. Mitt sista lov. Det känns sjukt skumt att skriva det. Det känns skitkonstigt att ens tänka tanken. Vaddå sista lov? Jag har fan alltid haft lov. Dom kan ju inte bara ta slut? Jo, tydligen...

Kvällen har spenderats med en del ätande, vindrickande och alldeles för mycket godiskrängande. Mycket dålig kombination märker jag nu. Jag är konstig. Får alltid ont i magen sådär 3 timmar efter att jag slutat äta. Men jag är udda. Åtminstonde lite, som Alle sa. Vilken support man får. Pepcid is the shit. Vad vore livet utan det?

Jag var snäll och höll mamma sällskap genom hela The Holiday. Måste säga att även om det är en lång kärleksfilm så tycker jag den är bra. Den är sådär härligt förutsägbar och alldeles lagom lycklig. Man vet att det aldrig skulle hända i verkligheten vilket gör en lagom deprimerad. Mycket bra film.

Så här såg jag ut idag. Seriös. Jag och Jonas kom för övrigt fram till att Brat-beståndet är mycket högre i Kristianstad än i Karlshamn. Undra varför...


Kristianstad

Vanligtvis hade jag nu viljat skriva ett långt inlägg om allt snyggt jag köpt, men det går inte riktigt den här gången, eftersom jag inte köpt något. Idag var det nämligen se men inte röra som gällde för hela slanten. Eller jo jag fick röra, eftersom jag slängde in kläder till Jonas. Men så hittade vi ju också en hel del snyggt måste jag säga. Till jonas blev det en kofta, två t-shirts, en hood och ett par jeans. Till mig blev det MQ poäng, haha!

Även om det var se men inte röra så såg jag faktiskt inte så mycket som jag var sugen på ändå. Det var väl någon tröja eller så. Men man fyller ju snart år, så då kan jag säkert inhandla något. Vad som gällde för mig var däremot att hitta skor. Jag hittade några snygga som jag hade kunnat tänka mig, men det var ju det lite mer dressade jag eltade efter. Måste ju ha något till kostymen. Hittade dock ett par på Nilsons och ett par på Scorett som jag blev lite småsugen på (de två första nedan). Inget slår dock Tigerpjuxxen, men jag får väl glömma dom, buhu.


Dumma jävla anslutning

Satt här och hade en djup konversation, så bara dör nätet helt plötsligt. Jävla bajs, så är folk utloggade när man äntligen fixar till det som var fel. Antagligen fixade datorn sig själv, me eftersom det helt plötsligt funakde igen efter att jag röjt runt i diverse olika program så fungerade det igen. Alltså var det jag som fixade det. eller hur?

Idag har jag arit ganska duktig igen. Jag och Micka satte oss nämligen ner för att börja skriva på projektrapporten. Duktigt av oss. Men det kändes verkligen som om det var tid för det nu om vi inte vill spendera hela sista veckan asstressade. Så vi fick tre sidor skrivna åtminstonde. Sen snackade vi skit, precis som vanligt.

Sen efter en massa slapp så tränade jag me. Det gick riktigt bra idag faktiskt. Till en början åtminstonde. Jag använde mig av tipsen jag fick av Anders i tisdag och det fungerade förvånansvärt bra måste jag säga. 17 poäng mot alle i första set. Han hade inte kommit igång riktigt, men ändå. Har inte tagit så många poäng på honom i ett set sen typ november. Då blir man lite stolt ändå. Tydligen ska man vara med och spela serien nästa år med. Inte för att jag är så bra, men det är ganska trevligt ändå måste jag säga.

Imorgon ger sig en luspank Fredrik av till Kristianstad med Jonas. Jag får se men inte köpa. jonas får göra både och, den järkeln. Men det blir väl som vanligt. Jag slänger in kläder och han muttrar och slänger tillbaka dom igen. Det är inte lätt att vara och handla med mig. Jag ska iaf kolla på ett par skor till kostymen. eftersom det antagligen inte lär bli Tigerpjuxen. Sjukt ledsen för det. Så jävla snygga var dom. Men förhoppningsvis hittar man något imon som kan fungera som ett bra substitut.

Déjà vu

Så lätt kan man nog inte riktigt förklara dagen, bortsett från en del av kvällen och dagen. Dagen tog något av en oväntad vändning när mamma ringde och ville bjuda på lunch på gourmet grön. Inte alls illa, så jag tackade jag mitt i mitt äggknäckande inför min omelätt, men dom fick åka in i kylen igen. Förr eller senare kommer dom väl till användning. Efter grönan tog vi oss en glass i solen på torget. Gratis är gott.

Jag konstaterade även (äntligen?) att Dahlinskorna inte var något att ha. Däremot lyckades jag, efter ett knäckt skohorn (pinsamt!), få på mig ett par asheta tigerpjux som tyvärr kostade skjortan och halva ärmen. Får väl se om jag kan hitta något liknande. Annars får väl jag pröjsa en del av skorna, så får mamma och pappa pröjsa resten. Det blir nog bra. Får väl åka till växjö eller något för att hitta dom perfekta skorna. Hehe.

Efter det stack jag till körskolan, bokade första körlektionen, och gjorde en pärm till. Så nu känner man sig ganska duktig faktiskt. Kommit igång bra, även om teorin bara är såååååå jävla tråkigt.

Kvällen har spenderats hos Alle med Nea och lite oväntat Wennstig. Inget dåligt med det, bara trevligt. Vi kollade på tack gode gud och Robins. Sen länsade vi Alles skafferier på vad gottesaker som fanns och drog igång Déjà vu. Oväntad film, och även om den var delvis rörig och ganska förutsägbar så tycket jag den var riktigt bra. Ingen tid åt spillo alltså. Tyvärr tillhör vi dagens hemska ungdom, som blir trötta redan runt halv ett snåret. Så vi skiljdes åt utan diverse djupare snack, som det vanligen brukar bli. Men vi får ta igen det till nästa gång.

Sorry sorry

Igår var det sjukt dåligt bloggande igen. Förlåt så mycket, men det glömdes helt enkelt bort. Jag gjorde inte särskilt mycket intressant i vilket fall som helst. Det var träning, som gick kasst igen. Väldans seg har jag blivit såhär mot säsongens slut. Så jag fick clearträning med Anders. Inteeeee kul, bra säkert, men fyfan va min arm var död sen. Jag måste tänka mer, så jag ska försöka tänka mer när jag spelar. När jag orkar. Haha.

Idag överraskade jag mig själv genom att sova till halv elva. det är inte vanligt för att vara mig. Och jag gick faktiskt inte och la mig så sent heller. Bara sådär ett eller nåt. haha. Men det var skönt. Fast jag var lite psyko när jag öppnade ögonen, för jag var helt säker på att klockan inte var mer än sju. Men se så fel man kan ha.

Idag blir det kanske körskolan igen. Får väl hålla med Alle. Lika bra att få skiten gjord så fort som möjligt. Bara så jävla tråkigt. Funderar dock på att käka lite först så jag slipper ner och handla mellanmål sen. Bara sjuuuukt tråkigt att sitta inne och typ plugga i det här vädret. Speciellt när jag känner på mig att det kommer gå kasst. Haha. Fast ska inte ändra idag, så jag får fel som igår. Hehe.

Duktigt Fredrik

Idag har jag varit duktigt tycker jag. Började dagen helt slappt, men när jag väl kom igång så gick det bra. Stack in till stan och köpte kuvert och sånt. fick äntligen iväg mitt brev till Kreativum. Bättre sen tän aldrig som man säger. Sen satte jag mig på körskolan och gjorde klart första pärmen. Inte så mnga fel, och det jag hade fel på hade jag ändrat, så egentligen hade jag rätt. C'est moi i ett nötskal måste jag ändå säga.

Nu är jag dock sjukligt hungrig. Bara ätit frukost, en banan och en mini meal. Inte allt för mycket. Sen satt ifs jag och Sofia och snaskade upp körskolans påskgodis också. Det var gott när man suckade över tröga frågor och vägmärken. Så nu är bara frågan. Vad fan hitar man på nu? 

Worm it

Idag har man inte direkt maskat alls faktiskt. Nej inget worm it alls här (Ta det som en pik alle, hehe). Jag och Bruschaaan fick nåt ryck och stack iväg till gymmet och var borta ett bra tag. Det blev lite cirkelträning, men eftersom jag inte kände mig så seriös så höll jag igång ett tag på trampmaskinen och körde sen 3 min x 2 med den där jobbiga jävla skutövningen från fysen. D.v.s sidosteg fram och tillbaka, med lite box imellan. Men det var skönt.

Kvällen har spenderats hos Nea tillsammans med Alle, Lizze och delvis Emelie. Det spelades kort, och jag vann nästan. Sen käkade vi glass och non-stop tårta och snackade skit. Efter det joinade emelie för filmen Cars. Den var bättre än vad vi trodde. Visste, en del sega partier, men förhållandevis bra ändå. Jag diggade nog traktorerna mest ändå. Hehe. Sen flöt tiden på för vi satt och snackade skit igen och klockan blev mycket. Men det gör mig inget, bara hur trevligt som helst.

Kvällen avslutades väl inte så bra för jag lyckades drämma huvudet stenhårt i taket på Lizzes bil när vi skulle hem. Aj. Lär få en fin bula där känns det som. Osmarta Fredrik. Men det gör inte så mycket, för jag har haft kul ändå. Hoppas på fler såndana kvällar i veckan (och känske även lite grillning?). Nej nu väntar sängen! pusshej.

Söndag

Idag är det söndag. Fast det har känts som måndag, för jag är helt borta i dagarna så fort man får en helgdag extra. Men jag klagar inte. Bättre att ligga en dag före än en dag efter. Inte för att jag har gjort särskilt mycket alls idag som är av intresse. Men vem fan bryr sig.

Jag tog en lång promenad innan mammas goda lax med västerbottenost och nypotatis. Vad jag kom på vad hur sjukt hög flippnivå jag har. Dvs hur lång tid och hur mycket jag klarar av innan jag börjar skrika och gorma på folk. Visst, jag kan tänka det i huvudet. Men det tar sjukligt lång tid innan jag faktiskt får ut skiten. Det vet typ Jonas och Ange. Inte ens dom har nog sett mig flippa ut helt och hållet. Endast en gång på Elsa när hon gång på gång påstod att jag inte hade sköljt salladen fastän jag hade det. Det var nog ganska många förvånade miner den gången. Dålig dag antar jag. Mest för henne. Bara för att hon itne klarar av att höra att hennes sallad kryllar av smådjur.

Men iaf så tänkte jag på den här flippgränsen. För den låg mycket när i fredes. Jag har inte varit så när den på jäkligt länge. Om det var på grund av alkohol vet jag. Kanske inte bara inom mig, men inom andra också. Det var i vilket fall som helst väldigt nära att jag ställde mig upp och började predika om alla jävlar och jordens undergång och sedan lämnat ett sjunkande skepp för räddning. Men det gjorde jag inte. Frågan är om det var bra eller dåligt. För ibland tror jag det är bra att få ut sina agressioner, mer än på bara papper som jag oftast gör. Men alla vet att jag är konflikträdd. Jag vet inte riktigt vad som händer om jag flippar ur totalt, så det kanske är därför jag inte gillar konflikter.

Vad jag vet är att jag fortfarande delvis är lite halvt besviken. Både på mig själv för att jag kanske borde ställa mig upp och säga något ibland. Men även på andra för att de också borde ställa sig upp och säga något. Något jag vill höra. Något som är genomtänkt. Mycket väl genomtänkt. Annars är det ingen mening att säga det. Och Jag tänker inte tvinga fram det. Det ska komma av sig själv när det är genomtänkt och när det känns rätt att säga det. Då är jag nöjd (hoppas jag innerligt)

Alkohol

Alkohol + seriöst snack funkar inte för mig. Never. Glöm ALDRIG det.

Var tvungen att göra mig själv lite gladare. Så jag kollade på den här fula reklamfilmen som Johan visade i torstes.


Dagen i stort

Måste säga att jag måste hålla med Emelie delvis. Skjut mig ungefär. Så har det känts delvis idag. Men dagen har varit trevlig också.

Blev ett massa segande fram till eftermiddagen. sen blev det ut en runda med Alle. Välbehövligt både för min mage och hjärnan. På fler än ett sätt. Både genomblåst och delvis rensad på skjut mig tankar. Även om jag kanske inte fick ut allt. Haha, men man kan inte ta allt på en och samma gång. Glad att jag fått en promenadkompis i stan också, när han orkar, hehe.

Sen bar det hem till Erlandsson. Inte långt, men ack så trevligt. Johanna och Daniel ar inte hemma, men däremot Christoffer och hans tjej Natalie. Det blev påskmiddag för hela slanten. Det var mumsigt, även om jag inte är en älskare av sådan mat. Men jag hade nog gkunnat äta en överkörd bison för jag var så jävla hungrig. Det blev iaf en massa snack och krängande.

Nu sitter jag bara här och lyssnar på musik och samtalar med Ange. Mycket trevligt måste jag säga, eftersom det sannerligen var ett tag sen. Längesen man snackade om allt mellan himmel och jord med henne. Även om inte hon heller kommer ifrån mina "skjut mig" tankar. Men hon hade en del med, som kanske inte var lika flippade som mina, men det var gött att höra på någon annan.

Mamma stog för övrigt för dagens diss:
Alla snackar om hur orienteringstjejers/löpartjejers kroppsbyggnad är , med tanke på anorexi och liknande. Att man kan vara smal utan någon direkt anledning och liknande. Plötsligt vänder sig mamma om till Natalie och utbryter helt iskallt:

- Har du slutat med orienteringen eller?

Stackars mamma insåg inte förrän några sekunder efteråt hur extremt dålig tajming hon hade. Tror dock inte Natalie tog åt sig. hehe.

Picturetime

Nu är det dags för att visa lite bilder från gårdagens ballottning. Det blev en del riktigt niceiga bilder, och andra som man helst vill glömma, haha. Men förhållande vis bra kort, iaf på mig. så jag är nöjd för jag ser oftast skabb ut!
ska försöka lägga in så många som möjligt på
bilddagboken också. Kolla in Emelies också. Vi kanske har olika prio, hehe.





Ballottning

Så, då var vårens första höjdpunkt till enda. Det som gällde den här gången var ballottningen. Det gick väl prima, förutom en del knuffandes, en del väntandes och ett flängande för att hitta den man skulle gå med. Till slut hittade jag iaf min baldam vid namn Sandra. Hon verkade väldigt trevlig. Får väl hoppas att man själv inte verkade som en annan stortönt.

Tyvärr blev slutet, eller större delen av själva pubkvällen en repetition av gårdagen. Inget jag hade hoppats på direkt. Hade bara velat ha kul och slappna av. Men nej då, Fredrik slängde ut pengar på alkohol i onödan och fick sedan agera vattenhämtare/medlare/tröstare/och allt annat som jag nu försökte stå till tjänst med. Jag är för snäll, men jag kan inte bara skita i om folk är fulla som svin eller bråkar. Det funkar inte. Tyvärr gick det ut över Jonas som tröttnade och stack hem sen. Kändes bittert måste jag säga. Det är inte första gången som något sånt här går ut över något som skulle kunnat bli en helt sjukt rolig kväll. Alkohol löser inga problem whatsoever.

Så nu när jag sitter här i natten och konstaterar att ruset nog har sänkt sig till en lagom nivå för att kunna sova, så känns det viktigare än någonsin att skiten får ett slut. Jag orkar inte mer. Vill inte låta ego eller så, för det finns antagligen dom som mår sjuttielva gånger mer piss än jag. Men jag orkar inte. Jag orkar inte se näst intill alla i ens närhet falla som käglor på grund av det ena psykologiska pistolskottet efter det andra.

Nu ska jag sova, så gott det går, och fundera på om morgondagens känslor kommer vara lika starka som kvällens/nattens har varit. För då är det illa. Då är det riktigt illa. Då är det dags att ta en funderare på om jag borde börja bli rädd för mig själv.

Psykologisk krigsföring is the shit (om man vill att det ska skita sig. Skita sig som fan).

Save room

This just might hurt a little
love hurts sometimes when you do it right
dont be afraid of a little bit of pain
pleasure is on the other side.

Wakie wakie

Det märktes att jag var sjukligt trött igår när jag skrev, eftersom det stod "gå hem från stan". Det var väl drygt 3-4 år sedan jag bodde i Asarum, så det hade nog varit svårt att gå hem från stan. Inte nog med det, så hade nog dom som nu bor i vårt gamla hus blivit lätt förskräckta. I vilket fall som helst är jag pigg nu. Tog ett tag innan man somnade, sen vaknade jag 8, men jag gav mig fan på att för en gång skull inte gå upp så tidigt. Så jag somnade om och vaknade halv tio igen. Skönt med liiiite mer sömn faktiskt.

Kan ju gå igenom lite trevligt som hände igår. Det var ju lagomt flipp blandat med lite för mycket flipp. Men när det var alldeles lagom flippat så konstaterade vi att Elin kan skapa stora blåmärken. Vi vet också att Jenny nu mer rodnar bara av att se på mig, att Cassa var ute efter flera nyp under kvällen (haha! så komiskt det blev) och att jag nog är glad för att Wennstig inte konsumerar alkohol. Jag tycker han klarar sig ganska onyktert ändå. Vi kan ju också ta med att stackars Herman aldrig mer kommer bli sig själv igen, efter ett påtvingat toabesök med Mikey och dessutom en näst intill påsättning efteråt i Mickas säng. Det finns lite bilder längre ner men dom är kassa. Så ta en titt på
Emms blogg och bilddagbok istället.

Idag skiner solen och jag är ganska happy igen. Får hoppas på en härlig prommenix i solskenet med någon. Hade varit gött att för en gång skull inte springa runt med mp3:n, utan snacka lite skit istället. Men vi får se vad som händer. Är konstigt nog inte så nervös över ikväll....ännu. Men nervousiteten lär väl tränga sig på när kvällen närmar sig.

Tänkte ta lite citat från gårdagen:

"Man får inte kasta vatten på folk man inte känner!"
Kvällens insikt för kusin Idas del. Jag hade helst inte velat att någon kastade vatten på mig alls!

"Jag vet inte riktigt var Cassa sög på mig!"
Elins kloka kommentar. Någonstans skulle det finnas ett sugmärke, men gud vet var det hamnade!

- Ta det lungt...och gör ingeting som mamma skulle gjort!
*mamma hörs från duschen*
- ULF! JAG HÖRDE DET DÄR!
-.....oj....

   

Fuck vad det kan fucka sig

Sitter här, nyss hemkommen från Mickas fest. Allt var bra till en början. Massa folk man kände, även om man mest ugicks med de "vanliga". Men det är ju mig vi snackar om. Sen så förvärrades typ allt stegvis, och blev totalt urfuckat mot slutet, vilket inte var särskilt roligt alls. Blö vad jag hatar fucked up situations. Ibland förstår jag inte varför vi människor behöver vara så skumma varelser. Hade kanske varit bättre om vi var gorillor som petade varandra i huvudet istället.

För trött för att skriva något djupt och seriöst. Hade nog behövt en promenad hem från stan i sånna fall. Så blev ju inte fallet, så jag får sova på saken. Thoughts that need to be thought of.

Partheei

Ikväll är det fest som gäller. Det ska bli trevligt, även om det känns som jag har en förkylning på G i kroppen. Men det är sånt man får ta. Dock så blir det nog förhållandevis nyktert. Men vi får se vad som händer. Något kanske man kan hitta. Haha. Det återstår att se. Annars bryr jag mig inte så mycket. Ändå ballottning imorgon ju. Lagom nervös jag kommer vara då. Hoppas man får någon social.

Var nere på stan för att kolla lite nya vår/sommarkläder som jag inte kan köpa. Som tur väl var hittade jag inte så mycket. Förutom den där stickade tröjan jag kollat på innan, och de där rutiga shortsen. Men man ska ju ha något att önska sig på 19 års dagen också. För övrigt ser det ut som om det skulle kunna bli Gbg dan efter födelsedagen. Inte helt fel ändå. Kanske ska önska mig en shoppingspree?

Geografi

Sitter här och väntar på att geografin ska ta slut. Vi gör inte så mycket. Egentligen ska jag och Made börja på ett nytt arbete men det orkar vi inte. Man vill bara ha lov nu. Dessutom är det för fint väder ute för att sitta inne och diskutera I och U-länder. Looooooov, loooov, loooov!

Känslor is the shit

Sitter här med ett brännande ansikte efter en ny jävla insmetning av en äcklig salva. Först tvättar man så ansiktet blir torrt. Sen smörjer man så ansiktet nässt intill spricker, eftersom det man smörjer med torkar huden lite mer. Sen kletar man in fejjan i återfuktare så det bränner och så man blir röd som en tomat (jag och Jenny kan bilda klubb). Hata finnar. Inte sånna som lever och snyter sig precis som svenskar. Utan sånna som ploppar upp i ansiktet. Usch!

När vi ändå är inne på Jenny så siter vi här nu igen och skickar musik och snackar strunt. Hennes hjärna är lagom off efter för lite sömn. Och min är off eftersom jag borde plugga lite geografi. Men det orkar jag inte. För överigt har jag själv kommit fram till att man kan vinna något på att skita i allt. Vet inte om Jenny höll med, eftersom hon inte kan formulera något i ord. Fast något vettigt har vi kommit fram till.

Fräddie . 72 dagar kvar . Song for a friend säger:
feelings will always be feelings

Jenns säger:

haha helt oförståeliga


Jobbigt det ska vara då!

Här drar man sig iväg till den förbenade fysen trots att man inte är särskilt pigg alls. Så är det ingen fys. Lite lätt lack blir man ju. Hadde ändå sett fram emot 45 min intensiv träning så hade man varit färdig sen. Dessutom ville ingen öpnna till oss på grund av jag vet inte vad. Skitkul verkligen. Så nu får man väl gå en promenad eller något sen istället. Blä, jag orkar inte.

Måste plugga lite geografi också. Vår lärare fick tydligen för sig att vi skulle redovisa vår lilla landskapsanalys muntligt. Jippie, jag är så pigg på det. Det handlar ifs bara om knappt en sida var att snacka om. Men det känns typ onödigt. Sjävla uppgiften kändes lite lätt onödig. Snacka om något man jobbat med på bara en lektion. Jaja, det blir nog bra.

Seg, segare, Fredrik

Idag var träningen bara usch! Allt kändes piss och det var inte roligt alls. Vet ju vad som pågår och så. Inte för ajg tror att det hade så mycket att göra med det hela. Men kanske lite ändå. Dessutom känns det som om jag har nåt skit som är på G i kroppen. Vill inte bli sjuk. Jag orkar inte bli sjuk. Usch. Vill bara vara sjuk imon, men vi ska projekta, plus att jag måste plugga lite geografi.

Orkar inte blogga seriöst idag. Mitt huvud är mer än fucked up.

You with the sad eyes
Don't be discouraged
Though I realize
It's hard to take courage
In a world, full of people
You can lose sight of it
And the darkness, inside you makes you feel so small

Phil Fever

Har fått Phil Collins feber här de senaste dagarna. Det var nog för att vi satt och diskuterade honom i fredags. Men texterna är så jävla bra och rösten är det inte heller något fel på alls. Det finns någo för alla, hur man än känner, vad man än känner. Alldeles lagom djupt för mitt huvud. Mumma för öronen helt enkelt.

Hart varit och fikat lite med Emelie och Nea. Det var trevligt. Blev dock ganska snabbt för vi hade inte så mycket tid. Men det var helt okej ändå. Kladdkaka och en massa snack. Värre kan man sannerligen ha det måste jag säga. På vägen hem var jag inne och kollade in Dahlinskorna igen. Finfina men vet itne om dom skulle passa till kostymen. Betänketid på den!

Well, if you told me you were drowning
I would not lend a hand
I've seen your face before my friend
But I don't know if you know who I am


Well, I was there and I saw what you did
I saw it with my own two eyes
So you can wipe off that grin, I know where you've been
It's all been a pack of lies

Emotional tape

Snackade ganska mycket flummit med Jenny nu på kvällen. Bland annat s funderar jag på att ta med silvertape och spritpenna till Mickas fest och tapea ihop alla som hyser något agg mot varandra. Det skulle vara häftigt att bara stå och se hur det hela utvecklades. Sen tänkte jag vara sjukt djup och skriva massa skumma grejer på tapen. Det skulle bli lite coolare då.

"ord är mer än bara känslor"
"känslor är mer än bara ord"
"to whip you into shape"
"gammal kärlek rostar aldrig, så länge man håller den inplastad, så här har ni lite mer tape"

"your only weapon now is words, and your only way to defend yourself is to listen"

"det enda sättet att få bort smärtan, är att sluta skära nya sår med skärvor från era krossade hjärtan"
"Jag lever på hoppet, även om nutiden känns mer än belastad, hoppa efter mig så kan vi hoppas tillsammans"
"You know I'm tapeing this!"
"I'm stuck on you like glue, and I'm not going anywhere"


Sen hade vi dom lite mer oseriösa, tack vare Jennys lilla kommentar om att tape heter fiita på portugisiska. Då blev det hela plötsligt mycket intressant för någon som ajg.

"Du trodde aldrig att kvällen skulle sluta med att du var insärjd i fiita tillsammans med någon du hatade"


sången om Quong

Jag orkar inte gör ett nytt inlägg så jag skriver lite till här. Nu har man haft matte, käkat lunch och så. Trevligt med måndagar ändå, eftersom man inte gör så mycket alls. Dock är det småttingträning ikväll, men den börjar ju också dra sig emot sitt slut. Så snart är även årets tränarsäsong över. Det är ganska skönt. Lagom trött på at flänga iväg till asarum vareviga måndag. Sen får man ju se hur det går med tränarkarriären till hösten. Om jag orkar fortsätta med det menar jag.

Och för övrigt så har jag tänkt en del på mig själv. Jag vet att jag säkert ofta är för snäll. Jag vet att det säkert gör att folk tycker att jag är bde konstig och irriterande. Men jag kan inte hjälpa det. För det är jag. Och tack vare att jag är på det sättet så har jag kvar en del vännerrelationer idag som säkert någon skulle släppt. Men det är kanske tack vare de besluten som gjort att jag mår som jag gör idag. Riktigt bra oftast.

Om någon undrar varför det här kom upp i mina tankar så är det mitt djupa inlägg från natten som kan läsas här under. Det är roligt att det tilltalar någon iaf. För någon länkade inlägget till sin blogg. Det var snällt och roligt. Tack!

Här kommer åter en video från den lätt flippade filmen Torkel i Knipa. Vi började diskutera den på hemvägen från matten, så jag lovade att lägga in den till Jenny. Så här får du Jenny! Lyssna och njut (eller förfäras, haha).


Jump for life

Jag måste börja det här inlägget genom att varna för extremt djupa och väldigt udda tankar. Så gillar du inte djupa tankar, eller helt enkelt bara inte klarar av att man jämför känslor och livet med sportsliga analyser, så kan du lika gärna sluta läsa nu. För jag vill inte at du sitter där och blir helt fucked up i hjärnan på grund av mig. Hämta en banan och läs något av mina mindre djupa inlägg istället. Så fortsätter du livet som en gladare människa. 

De nu kommande, och mycket annorlunda tankarna
, spred sig i mitt huvud medan jag stod i badrummet och såg på mig själv i spegeln när smetade in fejset med någon ny finnkräm. Fast egentligen var det nog efterdyningarna från min livsdiskussion/livssituationsdiskussion med Elin. Men mina tankar krokade sig iaf fram och tillbaka och omkring livets övertramp. De man kan lyckas med i livet. Ibland ofta, ibland mer sällan, beroende på vem man är. Ibland är dom grova, och ibland väldigt små, så små att de knappast märks. 

Så alltså, dessa övertramp.
Hur ska man egentligen ställa sig till dem som person? Åter igen beror det på vem man är, vem man umgås med, vem och vilka man växt upp med och liknande. Självklart måste också själva övertrampet tas med i diskussionen. Somliga anser att övertramp är något som aldrig ska förlåtas, i vilken grad de än må vara. Andra ser det som att vissa övertramp är värre än andra och ska behandlas efter situationen. Andra anser att övertramp är något som tillhör livet, som man kan glömma lika fort som de hände och något man lär sig av.  

Själv är jag en mellanperson i det här läget.
Man ska inte glömma övertramp. Övertramp ska finnas där, de ska finnas långt bak i huvudet som en påminnelse för hur dåligt det kan gå. Men som sagt, långt bak. De ska inte finnas framför ens ögon hela tiden, för förr eller senare ger man då upp på grund av ens självkänsla och självförtroende slår i botten med ungefär samma kraft som om en höjdhoppare skulle råka missa mattan efter sitt hopp. 

Och det är nu som min sportsliga efteranalys kommer in i bilden.
Kan man jämföra livets övertramp med dom som en vanlig längdhoppare gör? Man kan iaf försöka. Och för en väldigt skum och ibland allt för djup person som jag går det alldeles jättebra. För mig gäller det att hela tiden tänka på att vem som helst kan göra övertramp. Elit som motionär, vem som helst. Men vad som är viktigt att tänka på är att vem man än är, så ger man oftast inte upp på grund av ett övertramp. Man fortsätter att hoppa för att hela tiden nå nya mål. Men vad som också bör tas med i beräkningen är att man förr eller senare gör ett övertramp. Och det där övertrampet kommer kanske inte betyda allt i världen, men det kommer finnas där långt bak i huvudet för att störa koncentrationen och självförtroendet. "Bara du inte trampar över igen". 

Vad som också är viktigt att tänka på är protokollet.
Vem som helst kan se dina övertramp. Dom finns där, inte bara i ditt huvud, utan på protokollet. Vem som helst kan kolla upp dom, och döma dig efter vad du gjort för övertramp, varesig det är långt eller kort. För protokollet är det bara ett kryss för övertramp. Men åter igen är det viktigt att tänka på självförtroendet och psyket. Det har självklart att göra med ålder och hur ruinerad man är. Har man precis börjat, kanske man ger upp direkt på grund av ett övertramp, eftersom man tappar tron på sig själv. Men någon äldre, med mer vana, vet att man kan göra ett bra hopp igen. Känslan finns där, och inte minst tron. För utan tron på att man vill och kan så fungerar inte mycket. 

Vad vill jag nu få fram med det här?
Jo, övertramp gör alla. Övertramp försvinner aldrig. Dom ältas ibland, ofta, eller sällan. Och alla vet om det. Man måste värdera övertramp, men man måste också värdera vad man gjorde/hade innan övertrampet. Är det något gammalt eller nytt man vill ha med i sina beräkningar. Är det borstslängt, var det kasst, eller helt otroligt jättebra? I början är benen skakis, för man vet inte om samma sak kommer hända igen. Men man måste våga ta steget ut i det okända. Våga ta chansen för att se om det där perfekta hoppet kommer igen som stärker tron till sig själv och andra. Eller om man fortsätter med övertramp efter övertramp. Först då är det dags att tänka om. Men man ska aldrig glömma det som varit, varken det dåliga eller det som är bra. För vad det än är, så styrker det jagets resa på livets väg. 

Det här blev jätteöverdrivetlångt och dessutom überdjupt
, men jag hoppas att någon orkade läsa igenom mina tankar. Jag har mina sjukt psykade stunder, och ibland måste jag bara få ut det som sitter där inne och bankar för att komma ut. Och visst, jag är säkert för snäll i många lägen (jag vet Elin!), men det här är min syn på livet. Och jag antar att det är det som gör mig till mig.

For a friend

well you're magic he said
but don't let it all go to your head
cause i bet if you all had it all figured out
then you'd never get out of bed
well no doubt
of all the things that I've read what he wrote me
is now sounding like the man i was hoping
to be
I keep on keeping it real
cause it keeps getting easier he'll see
he's the reason that i'm laughing
even if there's no one else
he said you've got to love, yourself


he said you shouldn't mumble when you speak
but keep your tongue up in your cheek
and if you stumble on to something better
remember that it's humble that you seek
you've got all the skill you need,
individuality
you've got something
call it gumption
call it anything you want
because when you play the fool now
you're only fooling everyone else
you're learning to love, yourself


yes you are...
yes you...you...you


and there's no price to pay
when you give and what you take,
that's why it's easy to thank you
you...you
you...you...you


let's say take a break from our day
and gettin back to the old garage
because life's too short anyway
but at least it's better than average
as long as you got me
and i got you
you know we got a lot to go around
i'll be your friend
your other brother
another love to come and comfort you
and i'll keep reminding
if it's the only thing i ever do
i will always love you
you...you...you
you...


It's true I love it's true
 

Song for a Friend -
Jason Mraz

Morbror Stewart

Måste bara lägga in den här lilla filmsnutten från en av väldens sjukaste filmer. Nämligen Torkel i knipa. Blev påmind om den när vi kollade på Rödluvan igår. Varning för starka...ord...svordomar, whatever! Förslagsvis kan man låtan den ladda och sen rulla fram och börja vid telefonsamtalet mellan Torkel och morbror Stewart. Det är där det flippar totalt. Mycket nöje.


Because we are heroes

Idag har man gjort något ut över det vanliga. Jag säger som Alle, skriva prov mellan 8-4 och dessutom betala för det. Jisses, det var inte värt ett öre, med tanke på hur kasst det gick. Menmen, jag har mina betyg iaf. Men nu har man faktiskt skrivit högskoleprovet någon gång i livet, och jag antar att det inte är något som kommer hända igen på ett tag.

Igår kväll blev det festdiss och istället film och godis hemma hos Nea. Det var mys, filmen var sjukt flippad men rolig. Sem det blev en del snack med, men det kändes som det behövdes. Jag försökte inflika med några djupa tankar (till Alle som verkar dissa mitt djup, haha). Dessvärre spred sig en besvikelse inom mig som jag inte vill ha där. Så jag hoppas den försvinner inom kort.

Den här kvällen har inte varit så annorlunda trots allt, haha. Det blev först nån timmes prommenix med Alle, vilket resulterade i mer snack, inte så konstigt. Sen tröttnade vi på att vänta med Heroes-avsnitten vi missat, så vi drog igång först två, vilket resulterade i att vi var tvungna att se de nästa två också. Sjukt oväntade happenings, jag hopas bara inte dom flippar serien som de gjorde med The O.C, Prison Break och framförallt Lost. Inte för att jag sett på Lost, men den är flippad i vilket fall som helst. I vilket fall som helst så blev det en najs kväll, även om Alle kickade min ass på högskoleprovet. Jag kan lungt säga att jag sög mest i gänget.

Och bara för att jag och Alle tyckte att Mohinder var så fint djup i avsnitt 14, så lovade jag att citera.

"To survive in this world, we hold close to us the people on whom we depend. We trust in them our hopes, our fears. But what happens when trust is lost? Where do we run when things we believe in vanish before our eyes? When all seems lost, the future ennoble, our very existence in parole, all we can do is run."