Det bidde en liten amerikan ja

Fick ett snabbt svar ifrån den lille amerikanen, som snarare visade sig vara någon typ av rockare. Verkar vara en cool kille som är lika gammal som jag och dessutom delar lite intressen. Förhoppningsvis så kommer man lära känna varandra lite bättre. Känns som det är dags att försöka skaffa sig lite kontakter världen över. Men vi får se, vi kanske inte klickar alls.

Annars är jag bara varm. Så fort man kommer ut från affären så märker man hur varmt det är, haha. Vi står där inne med sval luftkonditionering. Men jag klagar inte. Hellre det än att svettas ihjäl!


Måndag är alltid måndag

Det säger sig självt, av någon konstig anledning känner man alltid att det är måndag. Man har någon uderlig trötthet kvar från helgen som hoovrar ovanför huvudet och som dessutom vägrar släppa taget. Ja, ja, dagen är över, så det är väl inget att sitta och fundera över. Det var sjukt mycket folk på jobbet ett tag, så tiden flög iväg. Det är när det lugnar ner sig som man märker att man faktiskt är trött.

Efter jobbet drog jag hem och bytte om, sen gick jag och Alle en långpromenad i skogen som vi sedan avslutade med ett dopp i Kollevik. Det var varmare än jag trodde och dessutom sjukt svalkande efter att man gått. Havsbadsoskulden 2009 är tagen! Sen kom jag hem och möttes av ett mail från studentkoordinatorn och det visar sig att utbytesstudenten jag ska "ta hand om" till hösten är en Amerikan vid namn Alexander (jippie, en till Alexander, som om inte listan är full, haha!). Så nu har jag dragit iväg ett mail till honom. Får väl se om man får något svar.

Jämförelse

Jämförelse mellan två listor. En ny och en gammal. Det här gör jag bara för att jag egetligen inte har något att göra.

Gammal (2006):

För 10 år sedan:
1. Fick jag glasögon
2. Gick jag på korpadalsskolan
3. Hette min bästis Dennis Hansson
4. Älskade jag att gunga
5. Tyckte jag spice girls var bra(!?!?!)

För 5 år sedan:
1. Gick jag i sjuan på Stenbacka.
2. Tyckte jag att jag var jätte vuxen
3. Ägde jag bildlektionerna i skolan
4. Lyssnade jag och Jonas på radio match hela tiden
5. Fick jag riktiga känslor för någon för första gången

För 4 år sedan:
1. Var jag inte yngst, men inte äldst på Stenbacka
2. Började pervohumorn slå sin rot på riktigt
3. Tyckte jag att 10 sidor till ett prov var mycket
4. Skolkade jag för första gången
5. Var jag i Turkiet

För 3 år sedan:
1. Var jag grymt deprimerad
2. Träffade jag Tilda för första gången
3. Ville jag inget hellre än att börja gymnasiet
4. Kände jag mig ensam allt för ofta
5. Fick jag min första "riktiga" kyss

För 2 år sedan:
1. Började jag i Sp1a på Väggaskolan
2. Dog min älskade idol morfar
3. Flyttade jag till snittingsviken
4. Krockade min bror
5. Var jag i Paris

För 1 år sedan:
1. Trodde jag att skolan inte kunde bli jobbigare
2. Fick jag tillbaka mina älskade bildlektioner
3. Töntade sig jag och Becka varje fredageftemiddag på Foto A
4. Ägde jag och Ange Hela UF-Sverige med Våra boxerkallingar
5. Träffade jag Micke för första gången

Nu:
1. Vill jag inget hellre än att sluta skolan
2. Är jag orolig för vad framtiden har att bjuda
3. Är jag trött på ensamheten
4. Borde jag ta tag i körkortet
5. Är listan slut

Ny

För 10 år sedan:
1. Hade jag gått ut typ...4:an
2. Gick jag på korpadalsskolan
3. Var jag en liten knubbis
4. Började man få kärleksbekymmer
5. ringde jag och Jonas till Radio Match alldeles för ofta

För 5 år sedan:
1. Vinkade jag Byebye till Stenbacka
2. Tyckte jag att jag var jättevuxen
3. Flyttade jag in till stan
4. Försvann morfar ifrån oss
5. Var jag i Bohuslän med farmor och farfar

För 4 år sedan:
1. Insåg jag att man inte var så vuxen som man trodde
2. Flyttade jag till Snittigsviken
3. Krockade Johan
4. Fick jag mitt första sommarjobb
5. Visste jag inte bättre

För 3 år sedan:
1. Ville jag egentligen ta studenten
2. Fick jag stipendie för bästa ekonomielev på Vägga
3. La jag och Ange ner Box it UF med vinst
4. Klagade jag på att jag hade mycket att göra för att jag inte visste bättre
5. Gick jag på studentfester med Micke

För 2 år sedan:
1. Tog jag studenten
2. Bestämde jag mig för att börja spela gitarr
3. Spenderade jag många kvällar i en soffa med Alle, Nea, Jenny och Emms.
4. Fick jag jobb på Pixybild
5. Undrade jag vad framtiden hade för planer på mig

För 1 år sedan:
1. Var jag arbetslös
2. Skrev jag last page of our story
3. Var jag och Alle ut och gick varje morgon klockan halv 9
4. Gick jag ner 14 kilo
5. Väntade jag på att få komma in i Växjö

Nu:
1. Undrar jag varför man klagade så mycket på världsliga saker som yngre
2. Är jag orolig för vad framtiden har att bjuda
3. Är jag spänd på vad framtiden har att erbjuda
4. Är jag mer öppen än för ett år sedan
5. Vet jag att jag kan klara mig själv med bravur

Legenden är död...eller?

Jaha, då gick Michael Jackson och koladevippen inatt någon gång. Kan väl inte säga att det var så jätteoväntat. Han såg inte så fräsch ut sist man såg han framträda i TV, och den där comebackturnén kändes rätt krystad. Troligtvis behövde han pengarna till alla sina skadestånd. Hade man kunnat se honom på 80-talet hade jag mer än gärna pungat ut en rejäl summa. Men nu? Nä tack.

Det för ju genast tanken vidare till om det kanske bara är så att han gått under jorden på grund av att pengarna var slut. Jag kan ju inte säga att det är helt omöjligt. Håva in STIM-pengarna på någon vänster och lever på någon liten Robinson-ö. Med sitt syrgastält såklart. Sen kan han komma tillbaka om 10 år och göra en fetingcomebackturné, där biljetterna kostar skjortan och halva ärmen, och dessutom 3 tröjor som ligger bredvid. Ja, ja. Spekulera kan man alltid. Men sjunga kunde han.


Det suger i resegenen

Jag har inte varit på solsemester sedan 8:an. Det är ett rätt bra tag sedan har jag kommit fram till. Det är väl en typ 7-8 år sedan. Så jag får väl säga som Emms, inte riktigt okej alltså. Egentligen hade jag velat åka iväg i sommar, men det blev lite mer jobb än väntat, så det kan bli problematiskt att trycka in. Jag vill bara ner till Kreta, lägga mig i horisontalläge och ite flytta på mig på en vecka! Men det hade varit så fruktansvärt skönt. Jag kan ju inte säga att det blir bättre av att glo runt på diverse resesidor. Bör nog sluta. Typ, nu.



Had a great midsummer!

Midsommarfirandet var underbart! Trots kasst väder bitvis och att man fick klä på sig lite extra så blev den toppen. Vi klämde in oss i grannarnas fiskebod vid bryggan på mulö och sjöng visor och åt gott. Det blev tävlingar där vi fick många goda skratt och ibland bara lite snack. Kvällen avslutades med att vi satte oss i lä mot havet till, tände en eld och satt och sjöng och spelade inpå småtimmarna. Inte helt fel. Det käns som Midsommar på Mulö börjar bli en tradition för mig också nu.

Midsommarplus: Känslan, elden och myset
Midsommarminus: Vita färgfläckar på mina sprillans boomerangchinos som inte går bort. Yay!



Meatballs

IDag är det midsommarafton och då ska man äta köttbullar. Viktigt! Nu ska jag snart ut till Mulö där det ska firas med sill och nubbe och förhoppningsvis en massa sång och skratt också. Vi får se hur bra vi klarar oss ifrån regnet. En glad midsommar till er alla!



Snyggast på Campus

Satt och såg över vilka snygga (läs inte så snygga) bilder det finns på en på facebook. Men hittade nog nästan 3 favoriter som ger en bra överblick hur jag är som person. Eller inte kanske, för jag orkade inte bläddra längre...




Minnen

Sitter och diskuterar livet och gamla vänner med just en gammal vän. En av de äldsta jag har faktiskt. Diskuterar hur svårt det kan vara att få ihop allt och hur många man tappat kontakten med, trots att man lovade att det aldrig skulle hända. Det är lite tragiskt, men samtidigt så känns det som man lever så skilda liv. Man trode att man skulle vara på en plats i livet, men man hamnade så mycket längre ifrån att det blir svårt att hålla taget.

När man pluggar släpper man allt annnat för att skaffa sig ett nytt liv och ett umgäng. Eftersom man inte vill vara ensam kvar. Man får lägga all krut på att hitta vänner och personer som man passar och inte passar ihop med. Det känns lite som hela min skoltid här i Karlshamn på några få månader. Just därför kan det vara svårt att hålla kvar vid det gamla. Men samtidigt blir det en (se upp, här kommer ett av Jennys favoritord!) paradox. För samtidigt vill man ha ett liv att komma hem till när man väl är här, för att släppa allt där borta. Det kan vara sjukt svårt att parera.

Fast samtidigt så är det väl så att de vänner som faktiskt finns kvar därefter är de som verkligen "satt sig". De som finns kvar även om det råkar ha gått ett halvår sedan man sågs sist, men det känns ungefär som tiden stått stilla. Jag hoppas och tror att det kommer vara så i många fall. I alla fall i de fall som jag tror. Haha, lustigt, men sant.

Sol på mig!

Äntligen lite sol! Idag har jag fått springa runt i shorts igen. Dessutom blev det invigning av balkongen som solningstillhåll för min del. Dock blev det lite problem när jag skulle sola ryggen. Det var liksom för lite plats. Det är inte lätt alltid.

För övrigt så hjälpte jag min kära mor att handla lite igår, varpå jag slogs av två saker. Den första när jag bar ut kassarna till bilen. Mamma sa något i stil med "nu har vi så vi klarar oss ett tag". Min tanke var ungefär; "jaha, såhär mycket brukar jag handla till mig själv på en vecka" haha. Nästa var när hon direkt efter påpekade att "Det är ju bra, så du klarar dig när vi är borta". Lätt komiskt eftersom jag bott själv det senaste året. Men jag antar att så fort man kommer hem så blir man mammas pojke igen.

Jaha, och nu då?

Har precis kommit in från en trevlig kväll hos grannarna med föräldrarna. Jag var "ensamt barn" men det gick bra ändå. Nu är man så pass vuxen att man skiter i vilket. Massa snack och lite vin. Helt i min smak. Dock har jag den där känslan att jag inte vill gå och lägga mig. Problemet är bara att folket som finns närmast (dvs gångavstånd) har fullt upp med annat och Harrys, njä tack inte idag. Så jag få väl zappa och frenetiskt sms:a folk i telefonlistan för att få lite ytligt och kvällsligt umgänge. Äh, vafan. Dags att skutta ner i sängen och tycka lite synd om mig själv. Fast bara lite, för egentligen så mår jag ju riktigt bra!

Studentande

Igår var det dags för Väggaskolans studenter att bli utkickade för gott. Själv jobbade man till efter sex så jag missade själva sparkandet och fick betrakta paraden av lastbilar och flak ifrån ett fönster. Dock var jag rött nöjd med det eftersom det ösregnade. Tyckte grymt synd om dom, måste jag säga. Men senare när man mötte upp både Johan och Viktor för att fira dom lite, så verkade de inte mindre glada för det. Studenten tar man ju trots skitväder. Så kvällen bjöd på mat, prat och skratt. En del bubbel inmundigades också och hela kvälle slutade på grannarnas balkong invirad i en filt, sjungandes en trudelutt i cigarrdimman.

Det kändes skumt i år också. Helt plötsligt kände man sig lustigt gammal, trots att två år är ganska världsligt. Dock kommer man alltid minnas både balen och själa utsparken. Allt gick så fort och bara av att tänka på det önskar man at man kunde rulla tillbaka tiden för ett slag. Uppleva allt en gång till. En del saker hade man väl gjort annorlunda, men jag kan inte säga att jag har direkta ångerskänslor. Mer tillägg finns väl alltid.



Och där var sommarlovet över...

Eller tja, plugget kommer förhoppningsvis vara förutom synhåll (åter igen, peppar, peppar för att tentan ska vara avklarad), men imorgon börjar kneget. Ingen rast och ingen ro. Så imorgon kommer jag befinna mig på Synoptik där 10 veckar ska avverkas. Jag hoppas och tror att det kommer bli trevligt. Ska bli kul att syssla med något nytt. Ha lite kundkontakt och lära sig kassasystem. Kan vara en bra merit för framtiden. Time for selling some glasögon. Det värsta är väl att man säkert kommer hitta massa snygga bågar som man skulle vilja ha själv. Hmm...


Pappa 50

Fick precis se lite bilder ifrån pappas 50års-dag. Trevliga bilder. Det var tur att morbror sprang runt och lekte paparazzi eftersom vår kamera är lagom skum. Dags för en ny tror jag. Det är jag som har gjort den vacka chokladtårtan för övrigt.




Sommartider

Man kan väl enkelt säga att sommartiden har startat. Jag har tgit mitt pick och pack till mitt andra hem i Karlshamn för att leva här i 10 veckor. Det känns lite lustigt. Annars har man alltid varit lite på fot, redo att åka tillbaka till Växjö igen. Men nu helt plötsligt så vet man att man dels inte behöver ha dåligt samvete för att man inte pluggar, plus faktumet att man faktiskt ska vara boende och arbetande här ett tag. Det är lite konstigt nog med skräckblandad förtjusning. Det låter säkert skumt för en del, men har man haft ett helt annat liv med andra människor sedan september förra året så blir det en sjukt snabb brytning. Men det ska nog gå bra. Blir man för hispig får man fly upp till lägenheten någon helg. Så långt är det inte.

Tentaskägget is no more = Sommarlov!

 

Sista tentan

Imorgon gäller det. DÅ GÄLLER DET. Jag behöver inte naila tentan (även om jag absolut inte skulle dö om det hända), jag är bara glad om jag få gå därifrån med känslan av att jag inte behöver oroa mig. Tyvärr inträffar det väl typ aldrig, men i alla fall. Skulle vara skönt om man får lämna O-huset med 5 frågor besvarade och inte nedstämd för man inte fattade 2 av dom. Så imorgon gäller det. Imorgon kan jag sätta ett fulltaligt första år på universitetet. Eller inte. Peppar....peppar....