Anthem

Fest igår. Ja. Seg idag. Ja. Ledig dag. JA! Ska fasen inte göra ett skit idag. eler jo. Ska skriva klart min ISEP-ansökan så att jag kan lämna in den imorgon. Sen är det färdigt. Underbart måste jag säga!

Sitter och kollar efter lite musikallåtar till sångkursen. Tror det får bli Anthem ifrån Chess. Vi måste ju välja en musikal och en jazz-/blueslåt som vi ska jobba med utöver en scen och en egen vald låt. Jag är rätt kass på musikaler och inte minst låtarna ifrån dem, så det är inte jättelätt. Chicago är egentligen en favorit, men det är mest brudlåtarna som är bra i den. Vi får se helt enkelt.


Work, work, work

Sitter och skriver på arbetet i marketing strategy. Det har gått lite småsegt, men du börjar det ta fart. Skulle vara skönt att komma så långt som man bara kan inför helgen. För sedan är det tentaplugget som kör igång. Nu har man inte pluggat till en tenta på 2 månader. Hoppas inte man har legat av sig.


Just for now

Vet inte hur många gånger jag har sett den här i mitt liv, eller hur många gånger jag lagt ut den på bloggen för den delen. Minst en i alla fall. Den är värd minst två. Ascoolt.


Down, down, down.

Det går åt rätt håll med den här leva-lite-hälsosammare-grejen. Frukost, mellis, lunch, mellis, middag, snack. Förra veckan mådde jag lite halvkasst hela veckan vilket resulterade att jag inte riktigt vågade mig till gymmet, men nu är jag igång igen. Dock verkar bara maten och promenaderna gjort sitt för nu har jag kört i två veckor och gått ner nästan 3 kilo. Klapp på axeln till mig.

Jag har aldrig varit något för dieter, pulver, drycker eller bantning. För mig handlar det om att jag vill må bättre, sen får väl viktnedgången ta den lilla tid det tar. Jag vill att det ska kunna vara en livsstil, inte bara något jag gör i ngra veckor. Då är risken minst lika stor att nålen på vågen pekar uppåt igen. Nej, det ska vara hälsosamt. Det enda jag gör är att försöka dra ner på kolhydraterna under veckorna och träna lite, lite mer än vad jag skulle gjort i vanliga fall. Något som kan vara svårt när man pluggar mellan 8-22 när det är som värst. Men jag måste lära mig ta mig tiden.

Sen så cuttar jag inte bort allt gott. Godsaker byggde tyvärr delar av denna kropp, men den kan inte vara utan det. Därför har jag min söndag när jag går och köper en påse godis som jag glatt kränger som en annan pösmask framför tv:n, utan som helst dåligt samvete. Jag vet att jag behöver det för att kämpa vidare för nya slimmare siffror. Det är tamigfan skönt att må bra.


Ska man skära sig så...

Ska man skära sig så ska man göra det snyggt! Det insåg jag idag när jag för första gången lyckades slica en del av fingret med en av mina juklappsknivar ifrån OBH Nordica. Det må ha rullat lite blod, men ack sicket snyggt snitt det blev. Sådär rakt och smärtfritt. Med ett lätt litet "fan" utropandes efter missödet. Inte sådär som när man skär sig med slöa, lätt tandade ikeaknivar för 49 :- för 4 stycken. Då slinter man, slaffsar kniven rätt in i fingret som köttar upp allt i dess väg och lämnar ett fruktansvärt fult och svidande köttsår medan man högt och tydligt skriker diverse könsord ur den inlärda vokabulären. Tummen ner för det. Nä, tacka vet jag snygga snitt.

På tal om att skära sig så kom jag helt plötsligt på ett litet hemskt skämt jag hört.

Vad händer om man blandar en emo med rosa?

- Det skär sig...

Sing a song

Idag började min sång och performancekurs. Snacka om att man kände sig som en ulv i fårakläder. Under presentationen snackade de flesta om hur mycket de hade hållt på med musik, på vilka gymnasie och folkhögskolor de hade gått sina inriktningar, för att inte tala om att hälften gick eller skulle gå musikproduktion typ. Dessutom vill jag inte räkna på hur många som verkade spela i band och varit med i diverse musikaliska uppsättningar. Men det var en där som skiljde sig från mängden. Jag då. För när det var min tur var jag redan lätt vettskrämd och kunde endast klämma ur mig en mening i stil med "jag har hållt på i.....3....år....kanske....och sjungit hemma....typ". Bra första intryck.

Men jag har lovat mig själv att försöka vända på det. Vanligtvis kan jag vara en ganska negativ person inombords, som inte tror så mycket om mig själv. Men den här gången har jag kommit in på audition. Det är inte någon vanlig ansökan. Jag är utvald av de som håller i kursen. Dessutom borde jag se det som att jag har så mycket mer att lära än många andra där, vilket betyder att jag förhoppingvis är en av dem som har möjlighet till att växa mest. Ut med negativa tankar och in med tankar om typ solsken, glass och sånt skit. Negativitet från mig själv och andra kan suga så fuktansvärt mycket energi har jag märkt. Jag kan åtminstonde försöka skona mig från egna tankar, eftersom jag är den enda som har kontroll på dom. Konstigt nog. 

Solgryta

Ikväll har jag gjort en god och nyttig gryta som dessutom gett mat till säkert 3 matlådor att frysa in. Det är helt enkelt en skitbra rätt om man är en fattig liten student som vill snåla med fettet på samma gång. Tror faktiskt att det är ett viktväktarrecept från början.

Solgryta

4 port

400 g Benfri Bog, Skinka eller Grytbitar av griskött
2 Gula Lökar
½ Liten Squash
1 Röd Paprika
1 Grön Paprika
1 Liten Burk Ananas i egen juice, 200g
2 dl Buljong
2 msk Soja
1 Vitlöksklyfta
3 msk Vinäger
1 msk Tomatpuré
1 tsk Färsk Fint Hackad Ingefära
1 tsk Salt
Svartpeppar
½-1 msk Potatismjöl

Skär köttet i ganska breda strimlor och ta samtidigt bort allt synligt fett. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skiva squashen och dela skivorna i fyra bitar. Strimla paprikorna. Skär ananasen i bitar, spara juicen. Koka upp buljong, soja och ananasjuice i en gryta. Lägg ner köttet, lite i taget, i den kokande vätskan. Tillsätt lök, pressad eller finhackad vitlök, vinäger, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Lägg ner ananas, squash och paprika i grytan och låt sjuda i ytterligare några minuter. Red av grytan med potatismjöl utrört i lite vatten. Koka upp grytan och dra bort den från värmen. Servera med till exemepl ris eller bulgur


Lätt ångest

Försöker komma på vilka skolor jag vill söka till. Antingen är jag för kräsen eller bara töntig. Men jag vill verkligen att jag ska bli glad när man får det där beskedet om vart man har hamnat. Jag utgår lite efter geografi, vilket är lite körigt eftersom jag är intresserade av flera skolor i North Carolina, men jag kan bara önska att få komma till någon skola där, sen placerar dom en. Det känns lite lätt risky. Just nu känner jag i alla fall för Clemson university, University of north carolina at greensboro och Charlotte, East Carolina university, Virginia commonwealth university och Western illinoi university. Shit, det här är så mycket svårare och jobbigare ä vad jag trodde. Speciellt svårt är det eftersom det är svårt att hitta referenser så att man har något att gå efter.

Konsten att sova sittandes

Nu borde jag skutta ner i sängen. Eller egentligge sitter jag redan i den, men att borsta tänderna och klä av mig borde kanske vara en bra idé. Till skillnad från igår dvs. Det var en lagom typsik trötthet+alkoholgrej. När jag kom hem vid typ halv 3 satte jag mig i sängen och kollade tv lite lätt förfriskad. Jag känner hur ögonlocken sluter sig och jag nickar till. Sakta öppnar jag ögonen och undrar varför TV:n precis stängde av sig. Jag lutar mig fram för att ta fjärren och sneglar på min klocka som visar 05.20. Hoppsan. Jag har alltså lyckats nicka till i typ 3 timmar, sittandes. Så jag pallade mig långsamt upp för att borsta tänderna för att sedan hoppa i säng och sova till 11. Skönt, minst sagt.

Den här veckan är det nya tag som gäller. Ny termin och ny kurs medför troligtvis lite läsning. Dessutom börjar sång och performancekursen på torsdag, vilket ska bli sjukt intressant och nervigt på samma gång. Men det ska nog gå bra. Dessutom ska tidningen dras igång igen och så måste jag välja klart skolor till ISEP-ansökan.

Imorgon gäller det

Imorgon är det dags. Klockan 6.00 avgår bilen till Malmö stad efter som jag, Fredrik Sandevärn, ska skriva Toefl-testet. Och nej, inte toffeltestet, det är bara något man säger. Så jag ska inte lära mig hur man på bästa sätt tofflar för kommande livspartner. Det handlar om Test Of English as a Foreighn Language. Något jag måste göra för att få åka till USA genom ISEP till hösten.

Jag är lätt nervös, så vi får väl se hur det går med sömnen. Får man en lätt litet häfte med "att tänka på före testet" på 28 sidor där varannan grej slutar med "if you do not do this, you will not be permitted to take the test. No refunds". Och visst, det kanske låter lite fjöntigt tänker ni. Men åker man 2 timmar och betalar 260 $ för att få göra det, så vill man inte bli nekad att få skriva.

Inte nog med att jag kommer vara nervös. Jag kommer vara bajstrött. Kommer inte kunna somna på en stund. upp halv sex, skriva från 9-13, sen kuta till tåget mot växjö, hem, äta och göra mig i ordning, fest vid 19, Sivans 22.30 och sen lär man väl inte vara hemma förrän halv 3 igen. Shit. Jag kommer fan dö.



www.felsms.com

Klockren sida jag precis upptäckt. Sitter här och asgarvar för mig själv på bekostnad av andras misstag. Hm. Elakt, men jag kan inte hjälpa det. Låt mig aldrig skicka fel någon gång. Skulle jag däremot vara den som får ett felsms så ska jag fan vara kvicktänkt, ungefär som fastern här under. Vem det nu är.

Till: Faster
Sms: Är det normalt med 3 pungkulor eller? Skulle inte tro det. Men det har jag märkte jag precis.
Svar: Du kanske har fått brock vännen

Förklaring: Skulle skicka till min polare att jag kände nåt mer än mina två ordinarie kulor till en polare. Faster fick meddelandet. Jag har inte träffat henne sedan dess.

Jag skrattar fortfarande. Det är helt undebrart.

Som man sa när man var mindre; Fääääärdiiig!

Hemtentan känns klar. Tänkte lägga den på hyllan tills ikväll för genomläsning igen. Kolla så språket är okej. Även om man skrivit engeska senaste måanden så blir man lätt ordblind. Måste ha en lätt distans till det hela. Synd bara att ma känner sig som en nerknarkad blåval. Satt uppe och väntade in tvätten till halv tre i natt, och passade dessutom på att pränta hemtenta. Men så bler den ju klar också. Sen är det ju hela frågn om den är bra. Haha, nä, inte direkt, men så har den ingen somhelst påverkan på betyget mer än att jag måste bli godkänd. Motivationen till ett genomtänkt skivande hamnar inte direkt på topp då.

Hufvudvärk, jawol.

Mmmmmh. Sitter här i biblan med en underbar huvudvärk. Mitt huvud har inte riktigt vant sig vid att jobba hårdare än att drömma konstiga drömmar under en nattsömn på cirka 10 timmar som jag gjorde på lovet. Det här med att spotta ut klämkäcka meningar i en hemtenta om service and relationship marketing är inget som min hjärna verkar vilja veta av direkt. Den verkar föredra luft för tillfället. Mitt huvud är luftfyllt. Totalt blondie helt enkelt. Hjulet snurrar men hamstern är död. Eller så gick han på kafferast. Ska nog göra det samma och ta ett litet snack med honom. Utan att äta kakor.

Hemtentastart

Idag fick vi hemtentan. Inte för att vara den som är den, men frågan var sjukt övergripande så jag hoppas inte att det blir allt för komplicerat. Har letat info idag, hittat några artiklar som kanske är passande, så imorgon är det nog bara att börja pränta. 3 sidor, here I come. Hellre det än 1,5 veckas råplugg.

Jag har dessutom hunnit vara nyttig idag med. 3 mål mat och 3 mellanmål. Försöker hålla igång förbränningen så bra som det går under dagen. Det är alltid lite svårt när man har pluggperiod, men eftersom det är hemtenta så känns allt lite bättre. Hann med både morgonpromenad, gymmet och sedan en kort runda nu mer Per ikväll för att lufta skallen efter ett antal timmar i biblan. Nya tag imorgon.

Livet har börjat igen

Så var det åter måndag och dags att börja ta tag i livet igen. Skolan kommer igång imorgon med hemtenta, men idag har jag promenerat en hel del. En runda var för att inviga mina nya träningsskor. Var ju tvungen att köpa nya eftersom dom andra lyckades söndertrasas under en promenad innan jul. Inte bra att fastna i grejer med skorna har jag lärt mig nu. Dags att hålla sig på vägen tror jag.

För övrigt var det dags att ställa sig på vågen efter mycket lång tid. Auoch säger jag bara. Den blippade iväg lite väl mycket vilket betyder att det är dags att vara nyttig ett tag framöver. Men jag har gjort det för, så det ska förhoppningsvis inte vara några större problem. Har jag bara bestämt mig så brukar jag kunna hålla mig till det. Det är inte kul när man märker att byxorna börjar bli för små. Det är en grej när man tränat lite mycket och inte kan ha en skjorta, men inte när det blir tight i midjan.

Nä, nu är det nyttiga, punktliga och små mål som gäller under hela dagen. Morgonpromenad innan frukost och gymmet ett par gånger i vecka. Sen måste jag ha min gottisdag i vecka. Annars kan kan man glömma allt. Det får hellre gåå lite långsamt där jag vet att jag faktiskt kan hålla det. Det funkade för två år sedan när jag gick ner över 10 kilo.

Fin duett med sig själv


Let's get serious

Efter en veckas lallande på Campus så är det dags att ta tag i livet igen. Det var lätt värt det att komma hit lite tidigare. Det har bjudit på många skratt och återföreningar. Dessutom har jag träffat en hel del nytt folk också, vilket alltid är roligt. I veckan väntar ISEP-möte, kolla ISEP-skolor och kurser i USA, hemtenta och förhoppingsvis TOEFL-testet. Det kommer troligtvis bli en rätt körig månad med hela ansökningsprocessen, men jag tror säkert att det kommer bli alldeles utmärkt i slutändan.

Jag ser lite lätt fram emot stressen ändå. Jag kommer närmare placering för utlandsterminen till höste. Jag börjar dessutom den nya sånkursen vilket ska bli sjukt intressant. Ett nytt nummer av assar ska knåpas samman med hjälp min och redaktionens idéer och arbete. Kursen vi ska ha verkar också intessant. Tentor är dock aldrig intressant, men det är ju en del av det hela. Det ska nog gå bra.

I'm that food-dude

Varför får folk lite konstiga reaktioner när man säger att man gillar att laga mat och inte minst att baka? Är det så konstigt att man gillar att röra ihop grejer med riktiga råvaror istället för att köpa allt färdigt? Jag tycker det är riktigt roligt. Visst, även jag kan tycka att det är riktigt trist att bara laga mat till mig själv, vilket innebär att jag gärna bjuder över folk på middag. Det är alltid mycket roligare att laga mat till någon annan.

Sen så kan det ju gå till överstyr också. Bra exempel för dagen var att Mackan skulle bjuda mig på lunch eftersom jag hjälpte honom att kånka hans matkassar ifrån Willys. Han ställde in köttfärsen för att tinas i micron och jag började hacka lök. På någon vänster slutade det med att jag hade lagat klart maten. Hmmm. Ja, ja, det blev gott i alla fall. Nu ska jag slänga ihop lite scones som ska avnjutas med en kopp te i trevligt sällskap.


APSKITS TOEFL

Just nu är jag sjukt missnöjd med att jag ska åka utomlands med ISEP. Och jag har inte ens kommit igång med ansökningen. Varför? Jo för jag måste ju göra TOEFL-testet vilket jag inte direkt har något emot, men detta ska göras snarast. Vilket gör mig ganska stressad. Vad som dock gör mig mer stressad är att när jag anmält mig och allt och kommer till sista betalningssteget så funkar inte sidan, fastän det står "processing please whait". Dock känns det konstigt att detta ska pågå i över 30 minuter utan att något händer? Har försökt två gånger utan lycka. Jävla röv. Kunde man inte fått en faktura eller något? Nej, för amerikanska system ska tydligen vara så jäkla röviga.

Sen tänker jag självklart, ahaaaa, jag kan maila någon och fråga om något är fel. Vad händer då? Jo man ska fylla i någon jäkla "form" och när man väl är klar med sin fråga får man glatt vänta på svar 4-6 veckor. Är et det som kallas service? Skulle inte tro det. Röv. Igen. Har i alla fall mailat min ISEP-konsulent för att se om hon vet något. Röv. Igen och igen.

Bästa filmcitatet

- There is a cross between a Bulldog and a Schitzu.
- What?
- A bullshit!
- Whait, that's funny! That's bloody brilliant that is!

Be gone

Vill bli av med snoret nu. Inte för att det är så farligt egentligen. Egentligen vill jag bara bli av med tjockan i skallen så jag kan börja träna igen. Vill ta tag i livet igen efter julens frosserier. För att inte tala om vad man sätter i sig här i lägenheten när man bara ligger på sängen och degar. Nä, inhandling av nya joggingskor eftersom de andra trasades sönder innan jul, så att jag kan börja gå morgonpromenaderna igen. sen gymmet några gånger i veckan, så ska nog formen vara där. Och bara onyttigheter en gång i veckan. Så ska jag nå målet. Jag har gjort det förr.

Imorgon ska jag ta tag i läsandet hur än skallen känns. Kan vara bra att faktiskt ha öppnat boken några gånger innan hemtentan. Åtminstonde lite psykiskt om inte annat.


Stoppa-snuvan-soppa

Har precis en god soppa på spisen. Ibland gillar jag mig själv. Det där med recept är kul ibland. Men roligast är nästan när man slänger ihop lite vad man har. Just idag var det främst för att jag vile ha något som röjde sönder bihålorna rejält. Låt mig snörvla klart. Jag hatar rinnande näsor. Så det blev en del chili och vitlök, mums.

Stoppa-snuvan-soppa:

400 g kött
3 potatisar
2 morötter
1 lök
1 burk krossade tomater
2 buljongtärningar
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
ketchup
Sambal oelek
tomatpuré
chilipulver
paprikapulver

Stek kött, lök och vitlök. På med vatten, tomater och buljongtärningar. Strimla allt som ska i och hutta ner i grytan. Dra på så mycket som känns ok av resten. Låt koka tills grönsakerna känns klara. Servera! TADAAA! mums. Nu ska i alla fall jag gå och äta.

Jeff Dunham i mitt hjärta


Onödigt Fredrik

Okej att jag behövde lite extra luft efter veckans nersegning. Men orka hoppa av bussen en hållplats för tidigt så jag får gå 1 km extra med två väskor och en kasse i typ -10. Smart? Nej. Men jag skyller på mörkret. Det är alltid lite krångligt när man ska hoppa av mitt i skogen.

Men hemma hamnade man i alla fall. Trodde lägenheten skulle vara apkall. Men den var som när jag lämnade den. Men det är jag glad för, eftersom vissa andra klagat på att de varit dödskalla. Nu ska jag dock krypa ner och njuta av min TV. Jag har pinsamt nog saknat den. Den och Herbert. Min trogna schitzofrena palm.


Man blir lätt skadad

Jag har haft glasögon så länge jag kan minnas. Eller egentligen fick jag väl dom i typ andra klass, men det är ungefär samma sak som alltid. Jag har aldrig direkt varit den som inte gillat det, eftersom det inte fanns något direkt val förrän jag skaffade linser på gymnasiet. Det är skönt att slippa glasen ibland, och då speciellt på sommaren om man inte orkar köpa brillor med egna styrkan att kånka med överallt. För en annan som är typ blind så blir det lite körigt att plocka upp och ner hela tiden.

Men sedan så var det ju det här med att man råkade börja jobba hos en optiker. Sacka om att man blir lätt skadad. Inte nog med att jag kollar in folks brillor det första jag gör, men jag kollar bågar hela tiden. Jag tycker glasögon är en sjukt snygg accessoar, som inte alls är jobbigt eller fult som vissa tycker. Det har blivit mer och mer inne, och även om jag tycker det är lite halvfjantigt när folk springer runt med fönsterglas (snälla, inga plastskivor, det ser förjävligt ut och JA det syns om det inte är fönsterglas) så kan jag inte direkt klaga på dom. Det är snyggt. Dock är det ju det här med priset. Lite halvblaj om man är student. Jag hade gärna haft en 4 par att välja mellan, men nä, år nog skaffa mig en heltidsanställning först. Men drömma kan man ju!

Det jag gillar speciellt för tillfället är Rätt stora brillor (inte 80-tal som täcker hela kinderna) och som gärna får ha lite 50-tal över sig. Wayfarers är skitsnyggt och man ska verkligen inte vara rädd för att prova. Vissa fejs klarar inte av det, typ mitt, men kan man ha det så ska man inte mesa, enligt mig.



100102

Helt plötsligt känns det jättekonstigat att skriva årtal. Jag vänjer väl mig. Som man brukar göra av någon underlig anledning. Nyåret var tämligen lungt men mycket trevligt. Ungefär som större delen av mitt lov varit. Dock funderar jag starkt på att återförenas med min kära lägenhet imorgon. Saknar den och Växjö. Dessutom kanske man ska försöka ta tag i livet igen. Skumma litteraturen till hemtentan och bo in sig lite lätt. Vi får se hur allt känns imorgon. Just nu känner jag mig kass i hela kroppen. Orka. Jag vill ju träna.