Smält glass

Jag tror jag är lite trött. Pappa kom för en stund sedan in i mitt rum och frågade om det var jag som hade ställt ett paket med glass i kylen. Nog för att jag satt och kollade på film, men så vimsig brukar jag inte vara att jag sätter glassen i kylen. Jisses, jag var helt säker på att jag ställde den i frysen, men ack. Ja, ja det var bara knappt ngon timme så den klarade sig rätt bra. Fortfarande ätbar säkert. Haha.


Finbesök på Kreativum

Idag hade vi faktiskt finbesök på Kreativum. Sjävlaste Kaj-Åke "Kajan" Hansson var där. Eller tja, Johan Wester, som han egentligen heter, var där med sin familj. Men det var lite kul ändå. Lite oväntat måste jag säga. Ännu mer oväntat var det dock att det tydligen inte var första gången som han var där. Kändistätt på jobbet. För några veckor sedan hade vi tydligenbesök av en av sveriges bästa tennisspelare genom tiderna. Ingen jag hade någon aning om dock, haha.

Vissa saker gör en lite mer glad än vanligt...

Thirus-Liljedahl recenserar låten "Last page of our storymed Fredrik Sandevärn

Datum: 2008-06-27
Totalbetyg: 8  

Recension:
Det första som slog mig var den otroligt passande texten, det känns som en genomarbetad text som passar denna sång som handen i handsken!

en mycket trevlig laid back sång som av någon anledning för mina tankar mot varma sommarkvällar!? =)

Melodiskt bra rakt igenom hela låten, och jag tror att denna låt skulle passa lika bra med fullt band, trummor, bas, stråk, piano osv. Dock försvinner den softa känslan då kanske, det får man spekulera fritt i.

Om du lirat gitarr i bara 2 år så har du gjort ett fantastiskt jobb på dessa år!

inne på 4:e lyssningen av låten nu, och den växer varje gång! bra jobbat!
Mvh // Liljedahl

Liten vit fluffboll

En liten vit fluffboll är vad jag har tagit hand om idag när jag inte jobbat. Jag är nämligen hundvakt åt det lilla yrvädret Ozzy Svensson, medans hans "föräldrar" är i tyskland med mina. Han har redan bestämt att min fåtölj är hans nya tron och dessutom tror jag att han har blivit lite kär i min filt. Kan det bero på att han har en lika dan själv ute på mulö kanske? Nu tror jag dessutom att han ahr somnat. Det låter som han snusar gott. Det borde jag me gra om ajg ska upp tidigt och gå innan jobbet.


Hit some balls

Har varit och tränat badminton ikväll. Fick jobba rätt bra när jag väl fick jobba, men sen ville typ alla dra så då blev det lite tråkigt. Hade gärna hållt igång ett tag till. Fick ju inte spela någon dubbel eller mixed alls, buhu. Men, men. Sådant är livet. Får köra lite mer nästa vecka istället förhoppningsvis.

Imorgon blir det förhoppningsvis lunch med Wennstig. Har inte träffat honom sedan januari, så det ska bli trevligt som bara den. Det känns som en halv evighet sedan, vilket det ju faktiskt är. För söka plocka ifatt lite svunnen tid. När man gick i skolan träffades man ju skitofta, men numer är det rätt dött på den fronten. Bad. Really bad.


Fråga mig!

I'll be off to work soon. Då är jag så här snyggt klädd. Det kunde väl dock varit värre. Det kunde varit så att jag inte alls passade i rött. men det gör jag ju nu, så jag är het som få på jobbet, haha. Inte. Idag är det två filmer som gäller...förhoppningsvis. Igår byggde jag förresten LEGO-robotar på jobbet. Undra hur många som får göra det.


Ny design på bloggen

Med tanke på att alla andra fräschat upp sina bloggar på senare tid, så kände jag att tiden hade kommit för mig att göra det samma. Det behövdes verkligen, för den andra var över ett år gammal. Om man bortser från vissa småförändringar. Har dessutom hjälpt andra med sina headers och lite design på senare tid, så då blev man sugen att ändra sitt egna. Körde dock på det minimalistiska för jag tyade inte göra något seriöst ikväll. Men det här får duga sålänge. Får se om ajg går tillbaka till liknande färger som innan. Jag diggade "SMYK"-en. Så vad tycks än så länge?

All I ever wanted

Som de flesta vet så har ju Basshunter gjort en "översättning" på Boten Anna till Now your gone. Även om jag säkert är sen, så såg jag att han även har gjort om DoTa till All I ever wanted. Boten Annas översättning var rätt okej. Det handla ju itne om samma sak, men låten funkar fortfarande. Men den här senaste är ju helt off. Var det inte ripoff på Daddy DJ tidigare så är det sannerligen det nu. För nu har han versen med också. Dessutom så funkar det inte textmässigt. tycker jag...


Bloggfixarn

Nu har man vart lite skyrre och hjälpt en kille med att fixa till hans blogg. Fixade headern och annan layout. Dock kan jag ju itne så mycket så det blev rätt likt min egen. Men jag tyckte det blev rätt snyggt. Blev dessutom sugen på att ändra min egen blogg, eftersom den sett lika dan ut i över ett år. Skulle kanske vara lite skönt med förändring.



wiktormode.blogg.se


Midsommar

I år blev det midsommar på mulö, vilket bestämdes ungefär 1 timme innan föräldrarna skulle dra sig iväg mot Svanevik för turen ut. Jag är glad att jag valde som jag gjorde för det blev en riktigt trevlig midsommarafton även om vädret ibland sög kamelpuckel. Trodde ju dessutom att jag kanske skulle känna mig lite ensam, men där var 8 andra trevliga människor i min ålder, så det gjorde absolut ingenting.

Precis när vi dukat fram maten började det  förresten ösregna, så vi fick ta vårt pack och pack för att slänga oss in. Men det var lite charmigt ändå. Svensk sommar när den är som bäst(?). Sen spelades det Alias, där nya ord som Inbrottare och tuliban kom till. Egendomligt tänkvärt för svenska akademiens ordlista må jag säga. Dessutom lekte vi en massa lekar, grillade, klämde ihop oss på en trappa och hade allsång. Sjöng lite själv också vilket verkade gillas under alkoholruset, haha. Kort och gott var det en riktigt mysig midsommar. Förhoppningsvis kan jag få tar på lite bilder snart.

Shopping

Eftersom jag inte har någon aning om vad som kommer hända imorgon så känades det som om det var bäst att inhandla lite dryck i alla fall. Shoppade öl för första gången. Är ju ingen direkt ölmänniska, men vissa är helt okej. Dessutom hade jag läst i förra numret av Café om några sorter som skulle vara goda. Tog en sort och lyckades ta rätt, haha. Duktig Fredrik.


Fräddan klättrar

Då summerades veckans MidweekAllears och jag lyckades ta mig in på topplistan igen. Med en rätt hyffsad klättring till en 15:e plats. Inte för den listan är så mycket för världen, men det är faktiskt skoj ändå. Så nu får man ligga där och glänsa (haha, tönt) till och med söndag. Maybe I'm not so sucky after all...


Egen konst

Nu sitter man ju här i väntans tider för att få reda på om man kommit in i Växjö eller inte. dock får man vänta så länge som till 12:e juli, innan antagningsbeskedet kanske dimper ner i brevlådan. Då blir det snabb lägenhetssökning (hoppas någon av de jag vill ha finns lediga), för gött boende vill man ha.

Som några kanske vet, speciellt min familj, så är jag fruktansvärt pedant när det gäller inrednings osv. Mitt motto är dock att det mesta kan vara snyggt, om det används och är gjort på rätt sätt. Vissa saker passar på vissa ställen, och andra gör det inte. Nog om det för att komma till den egoistiska delen av det här inlägget, man ju vill ha något snyggt på väggarna. Därför tänkte jag se om man kanske kan trycka upp tavlor man själv gjort. Diggar ju mina Andy Warhold lookalikes rätt mycket. Får se hur det blir med den saken. Det är ju trots allt en kostnadsfråga.


Speedos, nej tack

Okej att det kan vara skönt att följa modet lite ibland, men enligt de "guru:s" som finns för tillfället, så är det speedon som ska göra comeback i år. Och vad säger Fredrik Sandevärn om det? Nej tack. Jag tycker inte det är snyggt någonstans, hur vältränad man än är så tänker jag bara gubbig tysk turist. Kan dock hålla med förra numret av Café, vill man nu verkligen så ska man fan vara smal och vältränad. Dock kan ett par kortare shorts vara helt okej. tydligen är surfshortsens tid förbi. Inte för jag tror det. "Killar, tjejer tycker itne det är snyggt längre", gör mig inte direkt övertygad. Det jag hört från tjejer är att de helst vill lägga en sprutspya á la tv4 över allt som har med Y-front att göra.

Y-front var det också förresten. Antingen det eller snygga fluffiga boxers. Så vad säger ni tjejer? Nu är det mini eler überamerikanskt som gäller. Vad tycker ni?


Tyska fans?

Jag tror jag har fått tyska fans efter min och Alles lilla singing-session igår på Mulö. Massa checkar på myspace, några nedladdningar och dessutom vännerförfrågningar. För att inte tala om chatten på CBF och VfL:s hemsidor. Men som Roggan sa. 35 pers på knappt 12 kvadrat som alla sjunger så taket lyfter är svårt att glömma. Fick väl dock min fair share av stunden i rampljuset. Har inte sjungit för så många samtidigt innan. Tänk vad lite vin kan göra. gulligt att dom stavar ens namn Frederik, haha.

Malin> Since I don't know any german, the only thing I understood on this page was "we've turned the last page of our story" ...I wonder why?...
Frederik> some of us were singin it all the time on the trip... It got really stuck in our heads...^^

Då var det över, igen

Stadeutbytet år 2008 har kommit till sitt slut, igen. Varje år går det så jäkla fort att man inte riktgit hinner med att förstå det. Det har varit lika roligt som vanligt. Inte bara för att man träffar lite nytt folk, utan att det är en av få tillfällen då hela badmintongänget samlas tillsammans och hittar på massa roliga saker.

I år tyckte tyskarna att schemat var speciellt roligt. Det har varit en hel del fotboll, och badminton självklart. Vi har varit i nytorpet där vi sprang och bastade efteråt. Något som vi verkar ta för givet här i Sverige. Uppenbarligen är det något väldigt exotiskt bara man kommer ner mot kontinenten. Igår var vi även på Mulö där vi grillade, kollade på fotboll, spelade volleyboll och sjöng en jäkla massa. Båtturen hem var riktigt skön. hur mysigt som helst att se solen gå ner över kustlinjen och ha månens starka sken i ryggen. Häftigt.

I år var det extra vemodigt när dom åkte. I och med att man inte riktigt vet hur det blir med badmintonen till hösten, så är man lite orolig att man aldrig ska få vara med om det igen. Menuppenbarligen så ansåg både svenskar och några tyskar att jag kunde följa med ner till Tyskland i vilket fall som helst nästa år. Det skulle bli 7:e året för mig. Det börjar märkas att man hållt på ett tag.


Oväntade inköp

Drog en runda på stan för att hitta en studenpresent till Tilda (vilket jag självklart inte lyckades med idag heller, skitstad). Gick förbi MQ och insåg att det var 50% rea på nästan hela butiken. Så jag rantade in utan förväntningar, och lyckades komma ut med inte mindre än 1 tröja och 1 kofta som jag gått och kollat på hela våren, men inte velat köpa på grund av priset. Men nu fick man det för halva priset, så jag var tvungen att slå till. En randig kofta från Emilio och en tunn stickad trja från Lyle & Scott. Härligt, härligt.


Nice outfits

Satt och kollade lite på Asos tidigare och hittade riktigt sköna kläder. Hade vart gött att ha alla i en affär nära, men det har man ju tyvärr inte. Ifs kanske det är lika bra, för annars hade man väl rännt där och spenderat allt för ycket pengar på kläder man inte behövde, haha. Hittade iaf lite som hade vart gött att sätta ihop till två olika sommar-outfits. En för kvällen och en för dagen kanske?



Nytt försök? + student

Måste säga att den här nya, såkallade plattformen för bloggen, suger rumpa. Har inte kvar bloggarlistan man lätt drog igenom om dagarna. Nu ska man skriva in varenda jävla sida hela tiden. Jäkligt jobbigt. eller så har jag missat om listan finns kvar? Det här är för övrigt tredje försöket till att publicera det här inlägget, så jag hoppas det funkar.

Igår var det hur som helst tid för student här i vår lilla stad. Det var lika varmt och trångt som vanligt. Men vad som var speciellt i år var att man kände sig så jäkla vemodig. Annars har man alltid tänkt, wow, där står jag snart. Nu kändes det mer som om man ville fälla en tår, eftersom man visste hur härligt det kändes just den dagen. Ja jäklar.

4 studenter hann vi i alla fall med. Eller tja, jag gick på 3, medan mamma & co avverkade en imellan också. Mätt blev man i alla fall. Rätt skönt att det är över, så får man vänta till nästa år igen för att känna vemodet. Hehe. Bilder kommer väl snart hoppas jag. Tog inga själv nämligen.

Tired

Då var man hemma igen efter en sen natt/tidig morgon. Drog till Tilda vid 3 igår. Var där och fikade och blev fotade lite. Sen drog vi till Karlskrona och blev fotograferade lite till vid 5 ungefär. Balen började vid 6 och ägde rum på Sjöofficersmässen. riktigt mysigt ställe som jag aldrig varit på. Men sen så är jag aldrig i Karlskrona heller. God mat, trevligt sällskap och god dricka också självklart. Vid halv elva stack vi hem till emma för lite ombyte. Lite förfest och sen var det nivå som gällde för lite dans och drinkar. Riktigt trevligt. Skillnaden på musiken där och i Karlshamn var STOR. Tänk om DJ-snubbarna på Harrys kunde lära sig att man kan köra äldre (och bättre?) musik, för så länge folk kan den så dansar dom.

Som sagt blev det en tidig morgon. Vi drog hem till Emma och Robban igen runt 3. Vårt tåg gick inte förrän 20 i 5 så Emma höll oss sällskap. Eller tja. Vi räknade upp konstiga ord för att inte somna. När man kom i säng vid halv sex i morse hemma hos Tilda så deckade man på två röda. Det var längesedan det var så skönt att sova.

Har inte så mycket bilder ännu. Mamma tog inte så många, men det gjorde andra. Så jag ska försöka få tag på lite. Men håll till godo. Nu ska jag dega lite. Dessutom är jag sjukt sugen på glass. Hmm...


Balyra

Idag är det förresten bal igen för min del. Det var jäkligt trevligt att Tilda undrade om jag ville gå. Det ska bli, hmm, intressant? Jag har nämligen bara träffat två stycken av hennes kompisar innan. Och resten är en annan historia. Så man lär känna sig lite lost, men det ska verkligen bli kul. Så snart är det dags för lite lunch, sen ska jag börja fixa mig i ordning så att jag kan dra mig mot Ronneby vid 3 snåret, och sedan Karlskrona efter det.

Förresten glömde jag lägga ut lite bilder från Väggaskolans bal som jag tog. Det blev en del bra, en del sämre. Som vanligt så finns fler på
bilddagboken.


Present från systembolaget

image851Jag var och inhandlade lite bubbel tidigare idag, och fick då en liten present av dom. Tydligen så fick man en sån här (snygg?) liten tuggummiask om man har legget framme innan dom ens hinner fråga. Bra med gratis tuggummi tycker jag allt. Så nu vet man vart man ska gå. Dock måste man ju handla något, hmm. Gäller för dig upp till 25.









Bilder från Halmstad



Halmstad

Nu har jag äntligen lite tid att uppdatera bloggen. Inte för att jag har tidsbrist engentligen, jag har bara inte haft någon ork. Haha. Jag var ju i Halmstad i helgen för lite fest. Och fest blev det minst sagt. Riktig kul, även om vi egentligen höll oss mest på vår egen kant stora delar av kvällen. Även lite solning och shopping hanns med. Och tänka sig. Äntligen hittar man något på H&M, vilket betyder att plånboken inte bränner så mycket. Dessutom blev det även en t-shirt från Carlings. Mer bilder från helgen kommer så fort Jenny behagar skicka dem till mig. Slöis. (Och ja, Alle och Emelie, jag har min sjukt utarbetade spegelpose som vanligt, haha)