Hallonkaka

Blev översugen på en underbar hallonkaka innan idag. Tror inte jag gjort den sedan midsommar förra året. Den är iaf riktigt god, speciellt om den serveras tillsammans med vaniljvisp. Sådär lagom seg och knaprig i kanten, Yummy! Perfekt sommarkaka för alla er som gillar hallon och kaka på samma gång, haha.

image461


Ingredienser


2 stora ägg
2 dl socker
2 1/4 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
200 g frusna hallon
100-150 g smör


Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda. Häll smeten i en smörad och bröad form. Lägg hallonen ovanpå smeten. De behöver inte tryckas ner eftersom de sjunker ner när kakan bakas. Hyvla smör och lägg på kakan tills det täcker helt och hållet. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter. Det gör ingenting om kakan är lite kletig i mitten, det är bara gott. Servera med vaniljvisp eller glass.

Kakan kan med fördel göras i långpanna, men man måste då självklart göra 2-3 satser på samma gång. Då kan man även smälta smöret och hälla i smeten. Dock blir då inte ytan på kakan lika seg och knaprigt god.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback