Back to basics

Nu har jag varit på spinning, och lagat mat, för att sedan diska. Inte helt konstigt kanske, men för att vara mig och faktiskt ha diskat direkt efter maten är ganska speciellt. Men tänka sig, nu slipper jag klaga över berget jag hade sett vid lunch imorgon istället.

Idag blev det back to basics när det gällde maten. Husmanskost åt folket! Även om jag älskar att prova lite nya smaker då och då så kan det fanemej vara gott med gamla godingar ibland. Idag blev det något så exotiskt som biffar med blomkålsstuvning. Smaka på den!? Jag bjuder på receptet till en enkel blomkålsstuvning. Biffarna gjordes så som jag alltid gör hamburgare. Banka ut köttet och släng på pannan. Så svårt var det. Men efter en timmes spinning orkar man inte alltid göra riktigt pannbiffar. 

Blomkålsstuvning
4 pers

400-500 g blomkål
3 msk mjöl
1 msk smör
ca 4 dl mjölk
Salt
Peppar


Dela upp blomkålshuvudet i mindre buketter och lägg i kastrull. Täck med vatten och salta efter smak. Låt koka upp och fortsätt koka under lock i 5-7 min beroende på hur stora bitarna är. Häll blomkålen i ett durkslag och låt stå. Tillsätt smör i kastrullen, när det smält rör ner mjölet och tillsätt mjölk lite i taget tills mjölet löst sig helt. Låt koka upp på låg värme under omrörning. Tillsätt salt och peppar och låt koka några minuter. Om den känns för tjock, tillsätt lite mer mjölk. Häll i blomkålen och mosa/rör ner den i såsen. Värm på låg värme någon minust. Färdigt att servera. Yes please!


Kommentarer
Postat av: Emma

jajamensan jag träffade den snyggingen, han är bara för go han!

den där blomkålsstuvningen hade jag inte bangat hörru;)

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback