First friday parade och homecoming game

Det har varit en smått hektisk helg, minst sagt. Det drog nämligen ihop sig för säsongens första match. Även om det var en match som vi skulle vinna lätt så brassar man på. Som Orhan brukar säga: "Only in America!"

I fredags var det dags för en årliga first friday parade, som görs på fredagen innan årets första match. Där ville de att så många som möjligt av utbytesstudenterna skulle vara med och hålla sin egen eller något annat lands flagga. Så jag var snabb på att och norpade den svenska, såklart. Det var en helt sjuk parad. Tyvärr såg jag inte så mycket av den eftersom vi var i mitten av den. Men hela Clemson fylldes av folk som stod och skrek Go Tigers! och vinkade till oss. Ibland hörde man till och med någon skrika "Yo Sweden!" och vinka glatt. Här är de ju ganska måna om sitt ursprung, så de tycker det är roligt med folk överallt ifrån.

Så igår var det dags för det vi väntat på ett tag. Nämligen årets första, men även mitt livs första fotbollsmatch. JAg var ute på en promenad innan frukost och redan efter 9 så var det folk överallt för att påbörja sin tailgating. Tailgating är det man gör innan matchen. Familjer och vänner möts upp, sätter upp partytält, tv-apparater, paraboler och grillar stora som husvagnar som man drar efter bilen. Lätt sjukligt, men väldigt roligt. Vi drog själva senare på en tailgating med lite amerikanska studenter, men nästa vecka sa vi att vi ska ha en själva här på commons tillsammans. Alla dricker öl, äter och har roligt.

Och så äntrade vi stadion. Det var folk överallt, och antalet åskådare hade uppskattats till ca 72000, vilket är rätt mycket för en så "dålig" match. Faktumet är att vid match så blir Clemson South Carolinas 3:e sörsta stad. Bandet spelade och marscherade, ballonger släpptes iväg, laget sprang in och matchen var igång. Stämningen är svår att förklara. Även om jag inte var hundra på alla regler så dras man liksom in i det. Sjunger med i ramsor, bländas av allt orange och steks som en gris. För varmt var det. Sjukligt varmt. Så vi såg faktiskt inte klart matchen, för en match med 4 perioder på en kvart varar ca 3-4 timmar med alla break. Men så är det match varje/varannan vecka, så vi lär nog hinna se en del.


Kommentarer
Postat av: Evelina Bertilsson

Hejhej! Ja du verkar också ha de härligt och fullt upp :) Golden Gate är jättehäftig. Lätt min favoritbro :) Så himla häftig känsla att de den i verkligheten! Ha de fortsatt bra och försök hinna med att plugga lite också ;)

Kramar

2010-09-06 @ 05:24:56
Postat av: Nea

FY fan vad folk och FY fan vad underbart det ser ut!!! Inte ALLS avis!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback