Solgryta
Solgryta
4 port
400 g Benfri Bog, Skinka eller Grytbitar av griskött
2 Gula Lökar
½ Liten Squash
1 Röd Paprika
1 Grön Paprika
1 Liten Burk Ananas i egen juice, 200g
2 dl Buljong
2 msk Soja
1 Vitlöksklyfta
3 msk Vinäger
1 msk Tomatpuré
1 tsk Färsk Fint Hackad Ingefära
1 tsk Salt
Svartpeppar
½-1 msk Potatismjöl
Skär köttet i ganska breda strimlor och ta samtidigt bort allt synligt fett. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skiva squashen och dela skivorna i fyra bitar. Strimla paprikorna. Skär ananasen i bitar, spara juicen. Koka upp buljong, soja och ananasjuice i en gryta. Lägg ner köttet, lite i taget, i den kokande vätskan. Tillsätt lök, pressad eller finhackad vitlök, vinäger, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda under lock i ca 15 minuter. Lägg ner ananas, squash och paprika i grytan och låt sjuda i ytterligare några minuter. Red av grytan med potatismjöl utrört i lite vatten. Koka upp grytan och dra bort den från värmen. Servera med till exemepl ris eller bulgur
Okej ;) Då är jag med ;)
Ska de se Guldgalan? :)
Haha jo det är lite seriöst av mig kanske... eller också var det för att jag då fick plugga ett tag i Shanghai :D
Vad kul att du tycker det!
Jag kommer komma tillbaka!
hah exakt, skönt o slippa den sen .. för fy sjutton va sura pengar det är ... =/
åhh bra tips, det ska jag göra nåndag =) gott lät det med!
åå låter jätte gott! ska jag testa nästa vecka!!!
kram
jag vill egentlen ha den vita, ja jag vet de är svin dyra!:( men drömma kan man ju!
Ja du, om man bodde så nära ändå. Jag har en timmes lunch oftats, och bo så nära vore toppen:P hehe
Lät verkligen gott, och verkar vara ett praktiskt och bra recept :) Tack för tipset!
Iam back now!
Det tycker jag :D sjukt snyggt!
haha sånna dagar e sjukt jobbiga