Händelserik helg

Då har man inte uppdaterat på ett tag, men jag skyller på att det är mycket på gång. Har nog ärligt aldrig suttit så lite vid varken tv eller dator på så länge. Men det ska man väl bara se som positivt tycker jag. Det innebär ju att jag inte går runt och drösar som en annan söndagsslappare.

Så hade vi helgen då ja. Den blev något, ska man säga, överplanerad? Nä då, det var alldeles lagom. Det började i torsdags med att jag sprang på en ambassadör vid namn Mac (Den långa blonda killen i vit tischa på bilden nedan) i biblan. Han bjöd helt sonika in mig till att följa med till en sjö i närheten för bad på fredagen. Så bad blev det. Tyvärr så dog självklart kameran efter en bild. Måste lära mig kolla sånt. Hm.

På kvällen råkade det bli fest. En rätt bra förfekke i huset bredvid med egen Dj och allt. Men så kom en kille och skek att securityn var på väg, så alla skingrades på 2 röda (speciellt de som inte var 21). Lite tråkigt att polisen är näst intill overkill här. Men, men, vi drog vidare till Down Town för att fortsätta på Tripple T:s med alla som hade åldern inne. Efter att de stängt var vi självklart inte klara. Nej då. Vi drog förbi subway, tog lite onödiga icke genvägar genom buskage och slutade till slut på efterfest i samma hus som innan. Vid tretiden kom vi på att volleyboll hade varit kul, så det blev det. Med tillhörande chicken nuggets vid sidan om. När jag kom hem snarkade min rumskamrat så ljudligt att jag lade mig till rätt i soffan och deckade på 2 röda.

På lördagen besökte jag min första Mall. Det var tydligen en lien mall. Sure. Där fanns det mesta man ville ha. Och jag som inte skulle ha något handlade så klart mest. Men jag gillar det här landet. för 1400 kr fick jag två par Converse, två par jeans varav ett från Abercrombie & Fitch, en tischa och några par strumpor. Fint säger jag. Sen drog vi hem till Danielle och käkade Columbianskt för att avsluta med frozen yogurt i Down Town Greenville. Helt okej helg helt enkelt! 

Lite tradiga inlägg med en massa info. Ska försöka komma på något kul att kåsera om när jag får tid. Det är rätt massa läsning hela tiden så. Smell ya!



Nästan spansk...typ

Gårdagen var lång men bra. Den här dagen blev ungefär det samma, men på helt eget bevåg. Jag är rätt stolt över mig själv efter att ha suttit i 4 timmar helfokuserad för att plöja ett kapitel i consumer behavior med massor av anteckningar, plus ett kapitel i graphic communications. För övrigt så fick jag idag mail om att alla mina kurser är accepterade. Jag behöver alltså inte byta något. Helt jäkla underbart.

Kvällen har spenderats på annat håll. Chris som jag bor med är nämligen med i en förening på skolan för spansktalande som vill hålla igång språket eller sin kultur. Eller för de som bara är intresserade av det samma. Han bjöd med mig att hänga på under deras öppningsmöte på en mexikansk restaurang här i närheten. Det var trevligt att träffa lite nytt folk samtidigt som man käkade för en rätt billig penning.

Efteråt var Rosalía som är en annan utbytesstudent fruktansvärt sugen på glass, så jag hängde med några till Spill the beans som är ett litet glasshak down town. Underbar gass var det dessutom. Antingen valde man vanilj eller chokladglass med någon topping, som snurrades ihop likt en McFlurry fast man fick den i strut som mjukglass. Himmelskt! Tur dock att jag bara tog en kid size, för tja, ni vet ju hur det funkar här. Den var ungefär lika stor som en stor mjukglass hemma på torget i Karlshamn. Rosalía drog dock niten att ta en regular. Tur att de har doggy bags. Så nu är jag mätt och belåten och redo att dra mig till sängs. Har lektion 8 imorgon. Yay.


Tillbaka i bänken

Då var man igång på riktigt kan man väl säga. Skolan har kört igång rätt stenhårt. Scheman lämnas ut med diverse prov och quiz som ligger längst veckorna. Dock får man ha boken, och man kan göra det på internet. Ganska gött att ha lite svängrum när man ha flera kurser. 

Vad jag läser för tillfället är consumer behavior, international marketing, advertising strategy, graphic communications 1 och visual arts. De två senaste är mer praktiskt inriktade vilket gör att det blir lite skillnad från tidigare universitetsstudier. När jag kom till graphic communications trodde jag vi skulle printa och hålla på som man brukar göra. Men nä. Allt i usa är stort. Givetvis har vi vårt egna lilla tryckeri. Behöver jag säga att Fredrik est very happy? Dock blir det nog hårt. Mycket jobb. Men många labbtimmar också, så man gör det mesta på schemalagd tid. 

Blev lätt rädd när de började prata om articel reviews. Fan, tänkte jag. Nu kommer skiten. Döm om min förvåning när den skulle vara på mindre än en sida, med radavstånd. Plus att artikeln inte behövde vara akademisk och skulle vara på 2-3 sidor . Inte riktigt Katja- eller Mikaelastandard där inte. 

Det roligaste här är när man slutar lektioner samtidigt. Det blir som lämmeltåg över hela campus. Roligast är på fredagar då det tydligen vanligtvis är "orange fridays" d.v.s är man en riktig Tiger så bär man orange tröja. Får se om jag hoppar på trenden till nästa veckan. För övrigt så skulle jag nog kunna ha en clemsontröja för varje dag på året med tanke på hur många former de finns i. Nä. Dags att sova. Lektioner 8 am - 8 pm imorgon. Oh, am I going love tusedays.




Pasta, pannkakor och en födelsedag

Det blev lite lätt runtflyttning igår. Först hände det inte mycket alls eftersom regnet vädrade ge med sig. Detta innebar helt enkelt en dag i soffan framför TV:n. Inte för det gjorde mig så mycket ändå. Det var rätt skönt att bara vara lite.

Men sen tog det fart. Först blev det Carmen (usa), Hanh (vietnam/singapore) och Rosalias (spanien) place där några käkade lite pasta och kollade Harry Potter. Sen blev vi bjudna till Pannkaksätning i lägenheten ovanför. Det blev ett rätt stort gäng som mumsade på enormt goda amerikanska pannkakor, gjorda från scratch faktiskt, med smör, riktig maple syrup och persikosylt.

Inte nog med detta, så var det även Orhans födelsedag så vi drog vidare dit för lite tårta. Sen satt jag kvar med Orhan (sverige), Tom (usa) och Cameron (skottland) i deras lägenhet och snackade skit till närmare halv två. Riktigt trevlig kväll helt enkelt. Nu har jag precis käkat brunch med omelätt, frukt och något som tydligen skulle vara müsli (snarare krossade kakor). Strax blir det gymmet med Cameron och senare beachvolley. Vi har blivit ganska besatta av det. Lite lätt i alla fall.


Det finns gott om högljudda STORA cikador här...


Utelivet

Jag visste att det här med utelivet skulle bli en smula intressant. För det första så får de ju inte dricka förrän de är 21, men det innebär samtidigt att man inte behöver känna sig som en gammal get när man gå ut. För det är ju ungefär så man känner sig när man går ut i Karlshamn numer. Som en gammal get. Alla de små stackarna som gick i typ lekis tidigare springer runt med vodka/redbull i näven. Det borde vara välling.

Dock innebär ju inte den höjda åldern att beteendet förändras. Nejdå. Ty Amerikaner som inte druckit så mycket innan beter sig som fjortisar på heltid. Inte alla, men en del. Typ "jag blir full på en öl", "jag var aspackad igår, fyfan va jag är cool" eller något i den stilen. Så saken är att man plötsligt känner sig väldigt gammal igen. 

Igår drack jag dock mest med tyskar och skottar. De kände med mig. Oh, vad de kände med mig. Så vi tog en tequila tillsammans och delade känslor. Skottar är för övrigt dödssköna. Bara så ni vet. Det kommer bli ett kommande resmål på Fredriks världskarta.


Den amerikanska vänligheten

Jag har svårt att avläsa den. Den där überamerikanska trevligheten. Att vart man än kommer så pratar människor med en. Här är det normalt att prata med den som sitter bredvid. Här är det normalt att säga godmorgon till var och varannan människa som man möter. I Sverige hade de sett snett på en. Typ "Vem fan är psykot?". Det är liksom bara i USA som man kan gå längst gatan och träffa på en random brud. Helt plötsligt sitter man i hennes bil på rundtur runt campus. Visst, hon visade sig vara en så kallad "ambassadör" men ändå. Även om jag varit en buddy på linné så vetifasen om jag hade gjort det samma. Allra minst stoppat första bästa och frågat om de var utbytesstudenter.

Sen kan man fråga hur djupt vänligheten egentligen går? Det känns liksom som de känt en i ett antal år. Men kanske är det så att det inte går särskilt djupt. Kanske är det så att det är ungefär på den nivån som det kommer hålla sig. Men frågan är ju då hur man vet om man egentligen är bra vänner eller inte? Det återstår väl att se. Jag får återkomma med en uppdatering kring ämnet.

Clemson Campus i bilder




Well, I'm alive!

Jag är här! Det känns helt sjukt jäkla underligt och ofattbart, men jag är här. Resan gick smärtfritt. Blev runtstuvad som boskap på en loppmarknad på Newark, men på någon konstig vänster så kom jag fram till slut ändå.

Första tanken när jag steg av planet i Greenville? VARMT! Även om det regnade och var jättemulet så var det som i en regnskog. Inte för att jag någonsin besökt en regnskog, men jag slår vad om att det känns så. Taxin väntade, jag åkte och möttes av trevliga människor i receptionen på boendet.

Jag delar rum med en ganska blyg kille från Greenville som heter Cameron. I rummet bredvid bor Chris från Florida/Chicago och Hadrien ifrån Belgien. Det känns lite underligt att dela rum med andra när man är van vid sin egen lägenhet, men det går än så länge helt okej.

Campus är helt fucking underbart! Det är rätt lätt att hitta. Byggnaderna och området är skitfint (och då har jag inte ens sett allt än). Det är så amerikanskt det kan bli. Dvs STORT! Gymmet är enormt, luftkonditioneingarna är enorma och stadion är verkligen ENORM. Jag kan knappt vänta på första matchen i september. Givetvis har jag redan köpt en fin orange Tigerströja. Det verkar som om alla passar i orange här, på någon konstig vänster.

Och maten då? Tänker ni. Jo då, det finns gott om friterat, men faktum är att de har en hel salladsbar och typ 7 olika rätter att välja på varje dag, där det ofta finns hälsosammare alternativ. Förhoppningsvis behöver jag inte gå upp typ 52 kilo när jag är här (i alla fall inte med tanke på gymmet och hur mycket man svettas utomhus). Och ja, det finns en efterrättsbuffé. Men allra viktigaste är ändå glassmaskinen. Ja Nea, jag vet att du studsar av avundsjuka nu. Det finns en glassmaskin. Som man får sköta själv. Så jag var tvungen att prova igår. Det var kul. Men det får inte bli för ofta.

Nog update för idag. Hädanefter ska jag försöka hålla mig till ett ämne. Men det här var mer för att ni skulle veta att jag lever. Ska köpa amerikansk mobil idag för de gillar inte sim-kort här. Så mitt amerikanska nummer kommer snart. Puss på er.

Well, that's that.

Dagen man har planerat för sedan typ november förra året är här. Det är helt sjukt. Det är min tur. Dagen som jag egentligen funderat på sedan jag satte min fot i Växjö är här. Vad händer? Var tog all tid vägen? Just nu känns det som fjärilarna vill bryta sig ur magen och frågan är hur mycket sömn det blir fram till innan fem när vi ska åka. Shit. Har jag med allt? Har jag alla papper? Fastnar jag i tullen? Fy fan. Det får bli mer update på plats om hur det gick.

Sommarens mål nådde jag i alla fall. -5 kilo och -5 cm i midjan. Under 90. Helt jävla underbart. Jag tänker våga vägra tjock när jag är bort. Har med ett par jeans som jag kan ha som mätstock! Haha.

Jag kommer sakna alla något fruktansvärt. Men förhoppningsvis kommer jag också finna nya kontakter som jag kan sakna när jag åker hem igen. För tiden kommer troligen gå så jäkla fort där också. Av någon konstig anledning så har tiden en förkärlek för att ha samma hastighet vart man än kommer.

Bye Sverige. Hello USA and Clemson. Be prepared, cus' Fredrik is coming to town.

25 dagar blev 52 timmar

Det här skrev jag som en ansökan till universitetet när jag ansökte om att få bli bloggare för dem under hösten. Det blev jag inte, men jag har glömt delge det här. Det kändes som jag skev det igår. Fan tiden går sjukligt fort.

"Tjugofem dagar, tio timmar, tjugo minuter och trettiotre sekunder."

Tjugofem dagar, tio timmar, tjugo minuter och trettiotre sekunder.
Trettiotre har blivit trettio. Ja, ni fattar vinken. Det är ingen hemlighet att tiden hela tiden tickar på. Speciellt inte med tanke på att min nya klocka låter ungefär lika mycket som ett normal-sizeat väggur, men det var inte riktigt det jag syftade på. Det är bara en liten lätt påminnelse som ligger där bredvid sängen. En högljudd sådan. Tiden står aldrig stilla.

För en månad sedan började jag jobba.
Det känns som typ igår. Om mindre än en månad sitter jag på ett stort flygplan, på väg mot ett något större land där allt stort tydligen ska vara lite större, med stor förväntan och troligtvis en dubbelt så stor dos nervositet i kroppen. Hur ska allt det få plats i mig? Just då? Troligtvis kommer jag för stunden känna mig minst på jorden. Ni vet sådär liten som man kände sig när man började första klass. Så där liten som man kände sig när man för första gången stod uppe på 5:ans hopptorn och blickade ner (faktumet att någon 5 år yngre dessutom slängt sig ut precis innan gör inte det hela särskilt mycket bättre, men det är en annan historia).

Troligtvis kommer fler tankar snurra i min skalle
än vad det gjort på år och dagar. För det första kommer jag vara sådär typiskt svensk. Lite sådär konservativt fundersam så jag bara tänker på allt negativt som kan hända. Att ingen vill umgås med mig. Att jag inte kommer klara skolan. Att jag kommer gå upp 15 kilo av all smält ost, eller att planet störtar någonstans över Atlanten. Men faktum är att jag har ett smart recept mot alla negativa tankar. Jag ska bara tänka positivt. Sjukt lätt egentligen. Bara blunda och tänka på allt bra som jag vet kommer ske, istället för allt det där negativa som med en ganska stor marginal inte alls kommer inträffa.

Egentligen var det ja.
Who am I fooling? Vem kommer egentligen på några positiva tankar när man är nervös? Möjligtvis elitidrottare eller något, men knappast jag. Det finns ingen medicin mot nervositet för min del. Den ska liksom vara där och älta. Det ska kännas lite skit. För det är från botten man når toppen. Man ska vara sådär liten på jorden. Den där jorden som hela tiden snurrar så att tiden bara går.

Tjugofem dagar, tio timmar, tre minuter och fyrtiosju sekunder.
Sjutton minuter mindre än sist. Sjutton minuter färre att använda till positiva tankar. Sjutton minuter som precis pressat in lite mer nervositet att göra mig av med, på sjutton minuter mindre. Great.

De bästa

Jag tror att jag har typ världens bästa vänner. Eller det tycker väl alla att man har egentligen, men mina är lite speciella. Hade några av dem på besök ikväll. Som en sista kväll med gänget innan min långresa. 

Det hela gjorde det så påtagligt, och jag måste erkänna att kvällen lämnade en nervositetsklump i magen. Innan var det bara ett litet frö, men helt plötsligt så har den växt. Helt plötsligt inser jag att jag inte kommer se dem förrän i januari. Inte skratta med dem, inte skämta med dem, inte förundras över alla, ur en positiv bemärkelse, konstigheter som de kan göra.

På lördag åker jag. Jag tror precis det gick upp för mig. På lördag. Det är fan typ imorgon, med tanke på hur fort tiden går. Imorgon åker väskan fram. Imorgon åker packlistan fram. Imorgon gör att lördag snart är här. Dagen som splittrar mig och vännerna under nästan ett halvår.


Memories

Facebook kan vara jävligt bra, jävligt beroende framkallande men också jävligt grymt. Idag fick man det som en käftsmäll på posten igen. Minnena som man vill ha kvar och de man helst vill glömma. Men nog fick jag dom. För där, bredvid bilden som jag förnöjt beundrade stod det just "memories". Under var en bild på dig från förra sommaren. Du skrattade och var lycklig. Undra om du visste då? Det gjorde inte vi. 3 månader går så fruktansvärt snabbt. Men inte tillräckligt snabbt för att det inte ska gå en dag utan att jag funderar på vad som hänt.


Ny design

Jag har nu officiellt slängt in den nya designen på bloggen. Det är lite sandevarn.blogg.se version 3.4 eller så. Lite som Windows 7, fast lite coolare och lite bättre. För jag bara älskar lila och orange. 

Eller inte. Jag slänger min konstnärliga sida åt fanders och ger vika för Clemsons vackra färgpalett. Men Headern blev rätt okej ändå. Det är lite sådär minimalistiskt jag. Som den förra. Men färgen, den får ni helt enkelt bara stå ut med till januari. Njut av innehållet istället. I know it's irresistable. Typ. Go Tigers!


En nästan-semester

Och så tittade han fram igen. SnålFredrik. Det var näligen så att jag egentligen skulle slutat i fredags. Sen skulle jag egentligen sluta idag. Men så råkade jag klämma in fredag också. För jag är ju lite sån. Det är rätt lätt att vifta med ett par hundralappar framför ögonen på mig (bildligt talat) så kommer jag springande och gör jobbet. 

Det var precis likadant förra året. Fast då hade jag 10 veckor på schemat. Men så fick jag gå en vecka tidigare om jag ville eftersom jag var lätt mör efter sommaren. Men när jag med snabb huvudräkning kalkylerat ut hur mycket jag förlorat på det så jobbade jag glatt sista veckan också. Nä. Det är lite som Eivor skrek ifrån källaren härromdan. "Ge honom dubbla lönen nästa vecka så jobbar han tills planet går". Snål. Pyttsan. Jag är bara ekonomisk.