Last day of Gripsrudmisery

Ursäkta för att man inte riktigt varit tillgänglig, men plugget har gått på högvarv. Någon av dagarna blev det 10 timmar. Man blir rätt seg. Nu är det bara en dag kvar innan man får ta semester typ en dag, och sen semester 4 dagar efter det. JAG LÄNGTAR! Vi ska chilla, grilla och göra ingenting. Som Mackie sa, typ går runt sjön och låta det ta typ 4 timmar, istället för att stressa runt den på 50 minuter för att hinna göra annat. Med en glass i högsta hugg dessutom! Förhoppningsvis klarar man tentan, förhoppningsvis får man skriva tentan alls. Vi är flera som glömt anmäla oss men säger dom att det inte finns tillräckligt med plats lägger jag mig på golvet och skriver. En sal för dryga 300, där endast 100 ska skriva borde räcka.

Igår var det dessutom bankett på konserthuset för att hylla EHVS 15 år. Måste säga att det hela överträffade mina förväntningar. Tyckte att det var lite dyrt med 300 spänn först, men efter allt som ingick så gjorde det inget. 3 rätters middag, med underhållning i form av Brontén och en trollande toastmaster. 2 glas vin till maten och en liten flaska skumpa vid hemgång. En goodiebag med biljett till Grace, 50 spänn på donken och några chokladbitar. Tyvärr valde vi bort eftersläppet på Grace eftersom alla kände att de behövde vara pigga idag. Men, men. Det var trevligt ändå!

4 days to go

Arbeten färdiga, check, opponeringar och presentationer färdiga, check, check och sammanfattning färdig, check. Men så var det bara det här med att faktiskt försöka få in vad jag skrivit också. Röv. Det glömde jag bort. Fyra dagar kvar och jag känner mig fortfarande relativt nollad på ämnet. Eller inte nollad, visst, grundförståelse om grunderna. Men alla de där små sidospåren kan jag inte säga sitter.

Fyra dagar kvar var det ja. Vilket betyder ca 9-10 timmar som jag skulle kunna pressa information på. Det låter mycket, men ack så det brukar svida i slutet när man märker att det inte var så mycket som man trodde. Fattar inte riktigt hur man alltid sitter med samma ångest. Ge mig måndag eftermiddag NU.


När sockernivån sjunker

Ett helt vanligt MSN-uttdrag från när jag gav Per en grundlig analys över en gubbe som satt på biblan. Människostudering är sjukt mycket roligare än hermenuetik för tillfället.

Fräddie - VXU - Där sket sig topplistan, nu röstar vi på Alle istället! säger:

kul

 d e en gubbe här som kör pekfingervalsen när han skriver på datorn

Det ser rätt kul ut

Per säger:

hahaha

Fräddie - VXU - Där sket sig topplistan, nu röstar vi på Alle istället! säger:

pekfingrarna rätt ut och resten av handen hårt knuten

Per säger:

sicken kille

Fräddie - VXU - Där sket sig topplistan, nu röstar vi på Alle istället! säger:

kille, gubbe

läskig sådan

säkert knarkare

han drog nog en sil innan han gick hit ska du se!

och en flaska renat för näsan är rätt röd...


update

Här ligger man i sängen, lite lätt bakis en söndag morgon. Fel. Förmiddag som går mot lunch. Idag fick jag sova tills jag vaknade, vilket inte var helt fel. Det var boys night igår hos Marcus vilket var trevligt, tyvärr jag inte alls sugen på att gå ut. Så jag drog hem från Sivans redan vid ett. Not one of the best nights.

För övrigt är sommarjobbet fixat. Hela 10 veckor blev det. Fulltid dessutom. Helt sjukt va ett litet telefonsamtal kan lyfta vardagen. Gick på moln hela fredagen. Fint dessutom att det tar 5 minuter att cykla hemifrån. Fasta arbetsdagar också dessutom tror jag. Sweet.

Det luktar glögg...

Det luktar glögg i min lägenhet. Efter julen brukar man vara sjukt trött på just den doften, men nu var det rätt behagligt igen. Men nej, jag har inte blivit vansinning och har börjat pimpla gögg en kväll såhär i april. Det råkade bara vara så att en öppen flaska blivit kvar sedan i julas, så jag drog ut den i vasken. Jag ska förhoppningsvis ha råd med en ny om 8 månader eller så. För övrigt så blev hela lägenheten genomstädad ikväll, vilket betyder att jag slipper göra det imorgon. Sweet. Men så blir det plugg istället. Örk.

Ursäkta dålig uppdatering.

Har inte riktigt hunnnit uppdater när jag var hemma i old K-town för lite påskfirande. Jag har ätit för mycket, alldeles för mycket, men jag antar att det hör påsken till på någon konstig vänster. Jag har träffat lite folk man inte sett på ett tag. Dock blev det oftast kort men intensivt, men sommaren är ju snart här. Dock inser man att man snabbt saknar Växjö och livet med det av någon konstig aledning. Men det beror väl på att man har sitt egna lilla kryp in att, hmm, krypa in i?

Jag hade förresten tråkigt innan...

...Så jag lekte lite i PS med bilderna från Siestan...
Godnatt!



Visst är jag en gottegris, men...

Mina föräldrar knows me too well. Jag försöker lugna ner mig på ätarfronten, så jag fick ett rätt lätt påskägg i förtid (mamma orkade inte vänta). Det innehöll lite godis, men även ett presentkort på MQ. Verkligen omtyckt present. Speciellt eftersom jag tog en runda där inne senast igår och hittade ett antal olika sorters plagg jag hade velat ha med mig hem direkt. Orka vara grå och svartklädd hela sommaren.

Snacka om slapp dag

Idag vaknade man vid 10, skönt. Tänkte att det kunde vara sönt att få börja "lovet" med e sovmorgon. Dessutom tog jag inte med mina träningsskor, så någon morgonpromenad var det inte tal om. Tur dessutom eftersom regnet öste ner. Dagen har spenderats framför tv:n, med lite film osv, innan det blev dags för inköp av nya träningsskor. Så nu är jag pank med stort P. Snacka om billighetsleverne resten av månaden. Bittert.

Kvällen spenderades delvis hemma hos kusinen i hans nya lägenhet. Mycket fint måste jag säga. Riktigt bra smak har gossen. Vilket främst beror på att han hade minst tre möbler som återfinns även i min lägenhet. Man märker vilken skillnad det gör att ha några kvadratmeter mer. Eller okej, han hade väl kanske det dubbla av vad jag har. Men ändå. Mysigt. Efter alldeles för många koppar kaffe och "kladdkaka" (internt, hehe), blev det thai med mamma och pappa. På det en riktigt lång promenad i den underbara vårkvällen. Mumma.


Ny Joakim&Joel låt, me like


Packelipack

Sitter här och försöker samla lite kraft för att packa väskan inför morgondagen. Spelade badminton med Alle ett bra tag så kroppen är lätt seg. Hittade i alla fall en buss som går endast 35 minuter efter föreläsningen imorgon, men Per är snäll och kör mig direkt så att jag åtminstonde kan försöka hinna. Rätt skönt att slippa sitta i 5 timmar och bara vänta på att få åka hem. Så nu ska man förhoppningsvis vara hemma till söndag. Nästan en vecka för fasen. Ska bli trevligt med lite "lov".

Dags för sömn

Nu börjar det bli dags att krypa till kojs för min del. Har seminarie vid 9.15 imorgon och måste hinna runt sjön innan dess. Har dessutom inte riktigt kolla igenom alla PM ordentligt ännu, får kirra det till frukosten. Idag har jag, trots att det är söndag, faktiskt både tränat och hunnit gå två promenader. Det var rätt skönt. Vädret har inte alls varit det samma som igår, men jag hade inte riktigt räknat med att det skulle stanna. Dock använde jag mina nya tygskor och dom var helt okej sköna att gå i. Sen råkade det bli ett par gråa tygskor till och en tischa på H&M när jag var på en runda med Mackan och Per. Dock vill jag fortfarande ha ett par röda eller möjligtvis marinblå också. För en billig penning såklart, men det råkar inte riktigt finnas något sånt i den här stan för killar. Tydligen får bara tjejer ha färglada skor? Vi ska hålla oss till vitt och svart, om man nu inte vill ha ett par converse, men det är inte riktigt det jag är ute efter. Time will tell. Sleep well.

Sommar i april?

Idag kan man tro att sommaren kommit till Växjö. Det har varit sjukt varmt och otroligt härligt väder. Man kunde gå i både skjorts och t-shirt utan problem. Kändes som om det var juni så vi fick påminna oss själva att det faktiskt fortfarande är början av april. I vilket fall som helst var vi en vända i stan under dagen där det blev nya solglajjer och tygskor, medan kvällen spenderades utanför Ebbas och Marcus lägenheter med grill och mys. Även om kyla var påtaglig när solen gick ner drog vi filtar över oss och trotsade graderna. Jävligt mysig kväll, mer sådant! Tack växthusefffekten.


I'm ready

Nu har jag gnuggat kökets alla vrår. Utom möjligtvis inne i ugnen. Men spisen och bänken glänser som aldrig förr. Eller den glänser som den gjorde när jag flyttade in. Vilket är ett tag sedan. Trodde inte att den kunde vara så fin, men ack. Jag får nog bli lite duktigare på att torka av snabbt och direkt så jag slipper stå en halvtimme och gnugga nästa gång. Städningen är alltså färdig, nu kan jag ta helg. Arbetet är praktiskt taget färdigt över en vecka för tidigt, så vi kan börja med nummer två. Jag kan ta HELG. Hur längesedan var inte det? Imorgon vankas dessutom 54:an vilket betyder att jag ska vara fult 70-tals glittrig. Mina egenhändigt fixade skor gör fan outfiten, och kanske håret, det återstår att se.


Växjö från dess bästa sida

Sol på mig! är allt jag har att säga. Skönare väder får man leta efter. Det är verkligen speciellt när man känner att våren verkligen är kommen. Nu hoppas vi att snön håller sig borta till december. Idag bytte jag till vårjacka och dessutom åkte gatsoparen förbi och putsade bort grusen. Många sudenter firade med att sitta ute och dricka öl, men inte vi, självklart. Vi satt inne och skrev på ett arbete hela dagen. Fast kvällen bjöd på två promenader. En före och en efter mörkrets fall. Den senare av dom bjöd på en doft av sommarnatt. Något jag saknat abnormalt mycket. Värmen är på väg!